SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - GERMANIA 29-24 // Reverență în fața Cristinei Neagu » Cum a reacționat publicul din Franța după golul care a propulsat-o pe Neagu în istorie

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 03 decembrie 2018 21:29

Interul Cristina Neagu a devenit în urma meciului cu Germania, 29-24, golgeterul all-time al Campionatelor Europene, având acum 206 goluri marcate. 

  • Marian Ursescu e corespondentul GSP în Franța și transmite cele mai noi informații de la Campionatul European!
  • În al doilea meci al zilei din grupă, Cehia o înfruntă pe Norvegia, în direct la TVR 1 de la ora 22:00
  • Pentru România urmează ciocnirea cu Norvegia, miercuri, de la ora 22:00. 

De 13 goluri mai avea nevoie Cristina Neagu la Euro 2018 pentru a o depăşi pe unguroaica Agnes Farkas în topul celor mai bune marcatoare din toate timpurile, la Campionatele Europene.

Neagu a rezolvat, în mare măsură, problema în meciul cu Cehia, 31-28, în care a marcat de 8 ori. Mai rămăseseră 5 "boabe" de rezolvat. Şi acestea au venit după o primă repriză magistrală în faţa Germaniei, luni seara.

În minutul 27, când din braţul drept al lui Neagu mingea s-a oprit în plasă, pe ecranul gigantic din Brest Arena a apărut chipul româncei şi în dreptul său scris recordul pe care reuşise să-l bată. Crainicul a anunţat succesul, iar spectatorii s-au ridicat în picioare şi au aplaudat-o pe româncă!

"Prefer ca eu să înscriu mai puţin, dar România să ajunge departe în competiţie!"

Cristina Neagu era fericită, la final, dar nu neapărat de recordul abia doborât, ci de victoria în faţa Germaniei.

"Aşa cum am mai spus, nu m-am, gândit la record. Cel mai important era să câştigăm, să jucăm bine, ca o echipă. Acum, asta e tot ce contează, avem două puncte sigur în Main Round", a declarat Neagu.

Vrea să ia fiecare meci în parte şi spune să nu ne entuziasmăm, să visăm deja la semifinale. "Nu ne gândim înă la semifinale. Hai să jucăm cu Norvegia, să vedem ce se întâmplă, dacă reuşim să luăm puncte şi din acel meci, şi apoi pe mai departe. Nu vreau să spun lucruri mari acum pentru că sunt la cald, entuziasmată după un meci foarte bun. Trebuie să fim mândri doar de jocul făcut azi de echipa României", a subliniat Neagu.

Crede că România mai are potenţial. "Ar fi ideal, să jucăm mai bine de la meci la meci. Cu Germania ne-am pregătit foarte bine, apărarea a făcut toţi banii. Denisa Dedu, ce să mai spunem, a făcut un meci excepţional. La fel Eliza, care a marcat 11 goluri.

Personal, mi-aş dori să înscriu mai puţin şi România să ajungă cât mai departe în competiţie", a încheiat Neagu.

Vezi și: ROMÂNIA - GERMANIA 29-24 // FOTO + VIDEO Victorie SENZAȚIONALĂ la Europeanul de handbal! Ne-am calificat în grupa principală! Eliza Buceschi, Neagu și Dedu au sclipit!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
onduku
onduku  •  03 Decembrie 2018, 23:53
Postat de George Narcis pe 03 Decembrie 2018, 22:11

Bravo Cris!felicitari!toti cei care te lauda,dar si toti cei care te critica trebuie sa se incline...bafta cu norvegia...chiar se poate sa le invingem...fara amanda si fora mork sunt de batut!

Felicitari! Ciudat este ca dupa anuntul din sala nu a mai marcat niciun gol.

394205137657093
George Narcis  •  03 Decembrie 2018, 22:11

Bravo Cris!felicitari!toti cei care te lauda,dar si toti cei care te critica trebuie sa se incline...bafta cu norvegia...chiar se poate sa le invingem...fara amanda si fora mork sunt de batut!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează