SPORTURI  »  HANDBAL  »  GERMANIA - ROMÂNIA 29-29

România, egal cu Germania în ultimul amical, cu 2 zile înainte de startul Euro 2022! Sâmbătă, debutăm

Articol de - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 21:19 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2022 21:44

România a terminat la egalitate cu Germania, 29-29, într-un meci amical disputat în Ungaria, și pleacă spre Skopje, acolo unde începe Campionatul European de handbal feminin în două zile, cu un moral bun. 

Naționala feminină a României a pregătit Campionatul European în Ungaria cu două partide amicale; pe prima, împotriva țării gazdă, a pierdut-o cu 28-33, iar pe cea de-a doua a terminat-o ieri la egalitate, 29-29, împotriva Germaniei.

Antrenorul Florentin Pera s-a aflat într-o situație complicată, având lotul diminuat, mai multe jucătoare selecționate pentru Euro având diverse probleme medicale. 

Cu toate acestea, „tricolorele" au făcut o partidă bună. Cu Neagu și Bazaliu găsindu-și aruncările și cu poarta funcționând la parametri înalți, România a condus aproape pe tot parcursul meciului, la pauză scorul fiind 16-15, dar pe final a fost egalată.

Gata de inaugurare: imagini superbe din aer cu noua „bijuterie” din Liga 1
STADION
Gata de inaugurare: imagini superbe din aer cu noua „bijuterie” din Liga 1

Consider că meciul cu Germania a reprezentat o bună repetiție înaintea debutului la Campionatul European. A fost un meci în care echipa noastră a avut o evoluție consistentă, având în vedere că pe lângă absențele lui Eliza Buceschi, Lorena Ostase, Alexandra Dindiligan și Diana Ciucă, ne-am confruntat cu alte probleme medicale pe parcursul jocului și anume Laura Pristavita, Sorina Grozav și Sonia Serafaceanu, fiind nevoiți să găsim soluții pentru a oferii o replică cât mai bună puternicei echipe a Germaniei.

Felicit fetele pentru evoluție în aceste condiții speciale, având meciul sub control pe tot parcursul jocului și evoluția de azi ne dă încredere în perspectivă . De asemenea Cristina Neagu a avut un rol de playmaker pe care și l-a asumat cu succes, iar revenirea Crinei Pintea a fost de bun augur. 

Ne bucură faptul că am avut o jucătoare debutanta la echipa națională la doar 17 ani, Lixandroiu Diana și ne dorim să recuperăm cât mai repede jucătoarele pentru meciul cu Olanda

- Florentin Pera, antrenor România

România, debutează contra Țărilor de Jos

Nemțoaicele au jucat dur, Pristăvița, Lixăndroiu și Crina Pintea având nevoie de intervenția medicului. 

Până la urmă nu a fost vorba de accidentări grave și toate au putut continua. Florentin Pera avut ocazia să încerce mai multe formule atât în atac, cât și în apărare, dar rămâne de văzut câte dintre jucătoare vor fi apte la primul meci de la Skopje, care va avea loc împotriva Țărilor de Jos, pe 5 noiembrie.

Din grupa C mai fac parte Franța și Macedonia de Nord, iar pentru a merge în faza a doua a grupelor e nevoie de o clasare între primele trei. Campionatul European, care are loc în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord, debutează vineri.

11 goluria înscris Cristina Neagu în partida de ieri, ea fiind cea mai bună marcatoare a României

Programul României în grupa C

  • 5 noiembrie, ora 21:30: România-Țările de Jos 
  • 7 noiembrie, ora 21:30: România-Franța 
  • 9 noiembrie, ora 19:00; România-Macedonia de Nord 
    Televizare DigiSport, Orange TV, Prima Sport

Citește și: 

Echipa feminină de gimnastică a Statelor Unite, campioană mondială » A doborât recordul României, care nici măcar nu a putut concura!

Anunț despre Simona Halep: „Faza de investigație s-a terminat, are 20 de zile în care să acționeze”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  03 Noiembrie 2022, 13:49

alt antrenor, acelasi joc al nationalei(nici nu avea timp sa schimbe ceva..dar poate nici nu a incercat)cu Neagu prim solist(tot ea angajeaza pivotul)si cam atat...f putin pt o nationala,pasam mult,nu incercam sa facem depasiri 1la 1(pot aduce si eliminari)nu face faza a 2a,contratac nici atat(si avem 6 extreme dar tb sa le explici cum sa si joace)la nordice cum a tras o adversara,o extrema e deja la mijlocul terenului(daca am avea o jucatoare ca ...Ramona F)iar pe inter dr nu inteleg de ce nu joaca o ..extrema dreapta,cel putin paseaza mai usor spre extrema dar nici timpul nu ne ajuta...daca trecem de faza grupelor(locul 8-12)cred ca e o mare perfomanta,orice loc peste e un miracol

Cormiz
Cormiz  •  03 Noiembrie 2022, 07:41

Echipa a jucat bine spre foarte bine Inovația cu Cristina Neagu ii face loc lui Bazaliu care marchează goluri spectaculoase, dar di păcate face greșeli puerile, pase greșite, fault în atac, picior. Cu Cristina Neagu în forma acceptabila și cu Sorina Grozav cain meciul cu Ungaria, avem șanse cu Tarile de Jos. Nu uitați ca Germania a bătut acum doua zile Ungaria cu 23 la11. Asa ca speram într-o evoluție bună. Oricum pe Macedonia o batem iar cu Franța nu avem pretenții. Dacă reușim cu Olanda atunci e deja o performanta.

cschaka
cschaka  •  02 Noiembrie 2022, 21:36

Am jucat slab ca echipă. Numai Bazaliu ne-a salvat. Suntem statice în atac, fără combinații, majoritatea atacurilor duse la limita pasivului din lipsă de idei. Asta ar trebui să facă antrenorul cu ele la antrenamente, combinații în atac, să meargă fluent atacul. Noi ne poticnim după 2 pase la 10m de poartă. Dacă așa jucăm și la European, locul 10 ne e rezervat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează