SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Anunț despre Simona Halep: „Faza de investigație s-a terminat, are 20 de zile în care să acționeze”

Simona Halep
Simona Halep

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 20:42 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2022 13:17

Paul Ciucur și Dan Mihai, doi români care fac parte din echipa Sport Resolutions, anunță că Simona Halep ar fi fost oficial acuzată de dopaj și că are 20 de zile în care să conteste sau să recunoască acuzația de dopaj. 

  • Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport.
  • Conform site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”.
  • Dacă Simona Halep va contesta verdictul de dopaj, audierile de la apel nu vor fi făcute publice. „Nu există încă o dată confirmată. Audierea va fi convocată de o organizație independentă, Sports Resolutions, care va decide componența juriului și va confirma detaliile”, se arată în răspunsul în scris din partea ITIA (International Tennis Integrity Agency) pentru GSP. „Nu vom confirma data audierii sau audierilor, dar vom comunica rezultatul final atunci când va fi cunoscut”, se adaugă în aceeași corespondență.
Bernadette Szocs, pusă pe gânduri de ce a pățit Simona Halep: „Eu nu aş vrea să-mi distrug cariera. Acum, sunt mult mai atentă cu cine e în jurul meu”
TENIS DE MASĂ
Bernadette Szocs, pusă pe gânduri de ce a pățit Simona Halep: „Eu nu aş vrea să-mi distrug cariera. Acum, sunt mult mai atentă cu cine e în jurul meu”

„Faza de investigație a luat sfârșit! Simona Halep poate recunoaște și obține 3 ani, cu reducere”

Faza de investigație a luat sfârșit! De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani. 

Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a spus Paul Ciucur pentru TVR 1.

Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și, dacă aceste iregularități, pot cauza un alt rezultat decât cel existent.
- Dan Mihai, avocat Sport Resolutions

Ce crede Mats Wilander despre situația Simonei Halep: „Nu-mi pot imagina așa ceva!”

Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis după ce a fost depistată pozitiv la US Open cu o substanță interzisă, e apărată de Mats Wilander (58 de ani), un nume cu greutate din tenisul masculin, nelipsit de la turneele de Mare Șlem și care a intervievat-o în repetate rânduri pe sportiva din România.

Suedezul, fost campion la Australian Open, Roland Garros și US Open, se poziționează de partea Simonei Halep în controversa anului în tenis. Wilander exclude vehement varianta ca fostul lider mondial să fi apelat cu bună știință la o substanță interzisă pentru a-și îmbunătăți performanțele din circuit. Citește aici declarațiile lui Mats Wilander. 

Citește și: 

Șeful WTA a vorbit în premieră despre „cazul Simona Halep” » Cum a comentat controversa momentului în tenis

EXCLUSIV Gazeta a obținut primele răspunsuri despre „cazul Simona Halep” » Cine alege componența juriului + data audierilor nu va fi publică!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
sughibughi
sughibughi  •  03 Noiembrie 2022, 07:25

io v-am zis ca urmeaza doar sentinta, cazul este clarificat

dobrin
dobrin  •  03 Noiembrie 2022, 05:23

Ce trebuie retinut din articol este ca "s-a terminat".

vasileroaita
vasileroaita  •  02 Noiembrie 2022, 23:25

Normal, primește 4 ani suspendare. Care va fi apoi redusă la 2 ani, după ceva timp...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează