SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Naționala României, turneu în Spania » Trupa lui Xavi Pascual se va duela echipe de Mondiale. Ce lot a convocat ibericul

Articol de - Publicat joi, 05 ianuarie 2023 16:17 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2023 16:20

Naționala masculină de handbal, pregătită de Xavi Pascual, este prima selecționată a României care s-a reunit în 2023, începând anul cu trei meciuri tari.

„Tricolorii" vor juca între 5 și 7 ianuarie la turneul internațional de la Benidorm, din Spania. Acolo vor întâlni Spania, Argentina și Bahrain, naționale calificate la Campionatul Mondial care se va disputa în perioada 11-29 ianuarie în Polonia și Suedia.

Nu au exagerat de Revelion

După ce la sfârșitul anului 2022 s-au reunit pe 26 decembrie pentru Trofeul Carpați, unde au pierdut cu Slovacia pe 28 decembrie și a doua zi au bătut Algeria, handbaliștii pregătiți de Xavi Pascual au plecat marți în Spania pentru puternicul turneu de la Benidorm, orașul cu cei mai mulți zgârie-nori din Spania, situat în provincia Alicante. Și din acest motiv, majoritatea „tricolorilor" au petrecut trecerea spre Noul An acasă, cu cei apropiați.

Dependente de Neagu și în fața Slatinei » CSM București, victorie în primul meci din 2023
LIGA FLORILOR
Dependente de Neagu și în fața Slatinei » CSM București, victorie în primul meci din 2023

„Nu am exagerat de Revelion, am fost cu familia și cu nașii, am ciocnit un pahar de vin, ne-am uitat la artificii și apoi odihnă", a declarat pentru Gazeta Sporturilor portarul naționalei, stelistul Ionuț Iancu.

Este a 47-a ediție a turneului internațional de handbal organizat de federația spaniolă, la care participă, pe lângă România, trei selecționate care din 11 ianuarie vor juca la Campionatul Mondial din Polonia și Suedia: Spania, Argentina și Bahrain.

„Condițiile sunt foarte bune, de la sală la cazare, masă și tot ce face parte din resortul de cinci stele. Federația spaniolă a oferit condiții de top în perspectiva Campionatului Mondial, pe care Spania vrea să-l câștige. Noi am venit să ne pregătim pentru meciurile din martie, din preliminariile Euro 2024, și cu programul pe care-l avem, nu prea putem să ne bucurăm de hotel sau zonă", a spus pentru Gazetă internaționalul Dan Racoțea.

Mai multe absențe în lotul lui Pasqui

Din lotul deplasat în Spania lipsesc din diferite motive Căbuț, Ghiță, Thalmaier, Grigoraș, Nistor și Humet.

„Trebuie să facem o impresie bună, să-i învingem chiar și să dovedim că locul nostru este acolo, lângă ei, și dacă ne lipsesc mulți jucători din echipa de bază. Încercăm să punem la punct cu nou-veniții tot sistemul și sperăm că o să iasă bine", a declarat pentru cititorii Gazetei Sporturilor internaționalul dinamovist Robert Militaru.

România va juca joi de la ora 19:00 cu țara gazdă, vineri cu Argentina de la 17:45, iar sâmbătă de la 16:45 cu Bahrain. Partidele vor fi transmise de Teledeporte, canalul public de sport din Spania.

Lotul României deplasat în Spania:

  • Portari: Ionuț Iancu (CSA Steaua București), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme stânga: Alexandru Ghivil (AHC Potaissa Turda), Nicușor Negru (CS Dinamo București)
  • Interi stânga: Tudor Botea (CSM București), Iosif Buzle (Aix Puente Genil), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Robert Militaru (CS Dinamo București), Dan Racoțea (CS Dinamo București)
  • Centri: Octavian Bizău (CS Dinamo București), Gabriel Cumpănici (CSM Vaslui), Daniel Stanciuc (CSU Suceava)
  • Pivoți:  Călin Dedu (CS Dinamo București), Robert Nagy (CS Minaur Baia Mare), Valentin Neagu (Wolfe Wurzburg)
  • Interi dreapta: Bogdan Mănescu (CS Minaur Baia Mare), Nicolae Ungureanu (CSA Steaua București)
  • Extreme dreapta: Tudor Buguleț (CS Minaur Baia Mare), Alexandru Tărâță (CSA Steaua București)

Citește și: 

Eliza Buceschi visează înaintea duelului cu Buducnost din Liga Campionilor: „Vrem calificarea directă în sferturi”

„O rană care nu se va vindeca” » Crina Pintea, despre cei 6 ani de colaborare cu Tadici: „Nu pot uita ce mi-a făcut la acel meci din 2014. Mi-au dat lacrimile, nu exagerez”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
handsport
handsport  •  05 Ianuarie 2023, 20:38

... » Trupa lui Xavi Pascual se va duela echipe de Mondiale!!! din pacate cuvântul folosit de C. Pruna este pentru SCRIMA!!! ... echipa României de handbal se va întrece(va juca) cu echipe de Mondiale!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează