SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CM

România, victorie importantă în preliminariile Campionatului Mondial de handbal masculin

FOTO: Facebook @FederatiadeHandbal
FOTO: Facebook @FederatiadeHandbal

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 20:46 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 20:46

Echipa națională de handbal masculin a României a învins reprezentativa similară a Israelului, scor 33-30, în preliminariile Campionatului Mondial din 2023. 

 Meciurile primei grupe preliminare se joacă la Cluj-Napoca. Cipru, una dintre cele 3 adversare, s-a retras din cauza unui focar de Covid-19. În aceste condiții, două dintre naționalele României, Republicii Moldova și Israeului vor merge mai departe.

România a făcut un pas mare spre faza a doua a calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2023, găzduit de Polonia și de Suedia.

România, ca și calificată în faza următoare a preliminariilor Campionatului Mondial 

Hopul cel mai important a fost trecut astăzi, dar nu fără emoții. Elevii lui Xavi Pascual au început prost disputa, defensiva a fost departe de parametri așteptați și oaspeții au înscris 18 goluri în prima parte. Portarii Iancu și Vasile au fost mai activi în repriza secundă, iar ofensiva condusă de Demis Grigoraș (8 goluri) a continuat să producă. 

Pentru „tricolori” au mai înscris Alexandru Şimicu (5), Roland Thalmaier (6), Andrei Buzle (3), Gabriel Dumitriu (2), Adrian Rotaru (2), Gabriel Cumpănici (1), Cristian Ghiţă (1), Ionuţ Iancu (1), Ionuţ Nistor (1), Dan Vasile (1), Călin Căbuţ (1).

România va disputa următorul meci pe 9 ianuarie, de la ora 18:05, la Cluj-Napoca, împotriva Republicii Moldova. Pentru naționala pregătită de Xavi Pascual, adevăratul test va fi reprezentat de următoarea grupă preliminară, cea în care vor fi la start și granzii continentului. 

2011este anul ultimei participări a României la Campionatul Mondial. „Tricolorii” au în palmares 4 titluri mondiale: 1961, 1964, 1970, 1974

Citește și alte știri din handbal: 

Meciul lui CSM București din Champions League, amânat din cauza COVID-19 » Trei jucătoare ale „tigroaicelor” sunt infectate

Cadou după cadou pentru fanii lui Dinamo » „Ninja” a semnat prelungirea cu campioana României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează