SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - JAPONIA 20-37

ROMÂNIA - JAPONIA 20-37 // Tomas Ryde nu renunță: „Am greșit, dar am puterea să mă ridic” » Analiza la rece a prestației de la Mondial

Articol de , - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 15:02

România a pierdut  cu Japonia, 20-37, în ultimul meci de la Campionatul Mondial de Handbal, terminând competiția pe 12. Selecționerul Tomas Ryde consideră că a fost şi el neinspirat în multe decizii, dar vorbeşte deja despre viitor şi despre ce plan are pentru a duce România la Olimpiadă.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

Am venit aici cu o echipă slăbită, apoi s-au acumulat oboseală și accidentările. Am terminat turneul în genunchi”. E prima frază pe care Tomas Ryde o are la 30 de minute după un meci dezamăgitor şi o înfrângere imposibil de suportat, cea cu Japonia.

Se consideră şi el vinovat? „Dacă am făcut ceva greşit? Da, am făcut şi eu. Jucătoarele au făcut şi ele ceva greşit, toţi. Dar nu acest lucru e important, ci cum remediezi, cum ştii să ieşi, să repari ce s-a stricat. Uite, de exemplu, admit că poate am jucat prea mult 7 contra 6, dar am văzut ce avem de făcut în continuare", a declarat suedezul.

Vorbeşte despre viitor, reconfirmă că va continua: „V-am spus că am terminat în genunchi, dar eu am tăria de a mă ridica din nou. Am un mediu bun în care lucrez, am stabilit deja un prim plan, o strategie pentru luna martie, când e turneul de calificare la Olimpiadă. În primul rând să vedem ce decizie se va lua în cazul jucătoarelor de la Braşov. Apoi trebuie să vedem cât vor juca ele la echipele de club.

Dacă vrem să progresăm, obligatoriu trebuie să creştem nivelul fizic, dar pentru acest lucru e nevoie să joace la club. Trebuie să vorbim cu antrenorii de acolo şi să ne spună ce gânduri au, dacă le vor folosi sau nu. Apoi, mesajul meu pentru jucătoare e să fie profesioniste şi responsabile”.

... despre locul 12 ocupat de România: „Am fost dezamăgit de ce am văzut cu Suedia, dar fericit de ce am arătat cu Ungaria. Ar fi putut să iasă bine şi cu Muntenegru, dar acolo au decis micile detalii. Da, cam acesta este nivelul acum, locul 12. V-am spus, pe scară de la 1 la 10, suntem cel mult de 5”.

... despre Cristina Neagu
"Să nu uităm că am aflat clar că o vom avea la Mnndial abia pe 26 octombrie, cu 3 săptămâni înainte de a veni aici. Dacă am fi fost fără ea, sută la sută n-am fgi reuşit să ajungem nici pe locul 12. A lipsit 11 luni, apoi a venit aici fără antrenamente şi cu toate acestea a fost la un nivel în prima săptămână...pfff. Bravo ei! Îi mulţumesc. A preluat şi rolul de play-maker, mai ales după ce le-am pierdut pe Buceschi şi Laslo”

... despre înlocuitoarele celor de la Corona: „Le mulţumesc public fiindcă au venit aşa pe nepregătite, s-au integrat, au suferit, au dat totul, s-au adunat în momentele grele şi a fost o dovadă de mare caracter ce au demonstrat”

... despre câştigurile Mondialului: "Cred că Polocoşer! De la zi la zi, a crescut. A fost din ce în ce mai bună. Seraficeanu, de asemenea, când am apelat la ea, mi-a confirmat încrederea. Şi de Iuganu sunt mulţumit"

... despre mesaj la finalul turneului: „Handbalul e astăzi e în primul rând viteză şi putere. Dacă nu le ai, nu faci faţă, dar eu sunt gata să construiesc o nouă echipă naţinonală a României cu această nouă echipă cu care am jucat la Mondial".

Citește și:

Tomas Ryde, OUT de la națională?! Gheorghe Tadici propune: „Sunt doar 3 antrenori români buni pentru post!” 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Cristina Neagu, EXCLUSIV: „Nu am cuvinte. Colegele trebuie să înțeleagă nivelul, că nu e Liga Națională” + Următorul obiectiv major: „E ultima mea șansă!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (13)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  12 Decembrie 2019, 07:01

N-ar fi mai bine "sa te ridici" de e banca, sa-l iei fuguta de manuta pe presedintele FRH si sa va duceti, amandoi, unde veti vedea cu ochii? Doua napaste care au distrus, realmente, handbalul feminin romanesc!

1408806485846103
Mihai Munteanu  •  12 Decembrie 2019, 02:31

Ryde asta e un fel de Daum al handbalului!

1195078783842427
Cantemir Mefa  •  11 Decembrie 2019, 23:29

Jenant! Ia-l şi pe Dedu cu tine şi duceţi-vă pe pustii nepricepuţilor!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează