SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

ROMÂNIA LA CE DE HANDBAL // "Ce poate fi mai motivant decât să joci la un European?" » Jucătoarea care a impresionat în străinătate e optimistă: Cred că putem să ne clasăm mai sus de locul 6!"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 16:16

Cristina Laslo se simte cel mai bine la echipa națională. ”Ce poate fi mai motivant decât să joci la un Campionat European?”, întreabă fosta campioană mondială de junioare

  • Europeanul de Handbal se desfășoară în Franța, în perioada 29 noiembrie - 16 decembrie 2018!

Cristina Laslo a avut un sezon foarte bun la Buducnost Podgorica. Antrenorul Dragan Adzic a început să o folosească tot mai mult pe româncă, trimisă acum și în faza de apărare.

Acest lucru se vede în încrederea clujencei. "Se simt minutele petrecute în teren în meciurile oficiale, mai ales că ele sunt adunate în jocuri tensionate și cu presiune, cum sunt cele din Liga Campionilor. Mă simt bine și în apărare. Încet-încet îmi găsesc locul în intermediar.

Te simți astfel când salvezi sau recuperezi o minge în defensivă și apoi pleci în atac pe faza a doua. Îți ajuți echipa și e mai simplu să marchezi", spune Cristina.

La 22 de ani, nu mai simte emoțiile ca acum doi ani. "Sunt altfel de emoții înaintea unui turneu final. În Suedia 2016 erau emoțiile debutului, acum sunt emoțiile inerente începerii unui nou turneu final. Sper să le fac față când vor începe partidele", spune centrul "naționalei".

"E un privilegiu să jucăm pe 1 decembrie!"

Campioană mondială de junioare, medaliată cu bronz la campionatele lumii de tineret, Cristina știe cum e să fii pe podium la o competiție mare.

"E un sentiment pe care l-ai trăi fără întrerupere. Aștept în continuare ca și alte colege de generație să facă pasul spre echipa mare. Am demonstrat nu o dată, ci de două ori, că această generație e una pe care se poate pune bază!".

Partida cu Cehia, din 1 decembrie, nu e privită de Cristina ca o revanșă. "Eu nu m-am mai gândit la înfrângerea de anul trecut. Acum e altă competiție, alt turneu. Dar am mare încredere. Faptul că se joacă de ziua României nu poate fi decât un privilegiu. Cine are ocazia să joace un meci așa de important de ziua națională?

Abia aștept să jucăm acest meci și să ne bucurăm împreună cu toți românii de succes", spune Laslo.

Nu dă pronosticuri, dar spune că echipa României se va întoarce târziu din Franța. "Nu vreau să spun eu una și alta, dar cred că putem ajunge mai sus de locul 6 la Europene", a încheiat Laslo.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU europeanul din FRANȚA

  • Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
    Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistrița), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea);
  • Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Brașov), Aneta Udriștoiu (CSM București);
  • Pivoți: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Rațiu (Gloria Bistrița);
  • Centri: Eliza Buceschi (Corona Brașov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen);
  • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare);
  • Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).

PROGRAMUL MECIURILOR ROMÂNIEI LA EURO 2018

  • 1 decembrie, ora 19:00 România-Cehia
  • 3 decembrie, ora 19:00 România-Germania
  • 5 decembrie, ora 22:00 România-Norvegia
    * toate meciurile vor fi transmise în direct de TVR 

24 de goluria marcat Crsitina Laslo pentru Buducnost în cele 6 meciuri din acest sezonV

31 de selecțiia adunat Cristina Laslo în "naționala" de senioare și a marcat 24 de goluri

Vezi și: GALERIE FOTO Cristina Neagu&co, gata pentru startul EURO 2018 de pe 1 decembrie: "Vom fi motivate să dedicăm victoria unei țări întregi"

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
ceaiuri
ceaiuri  •  28 Noiembrie 2018, 18:15
Postat de onduku pe 27 Noiembrie 2018, 22:17

Asta e parerea ta ca nu avem sanse cu Norvegia, e un schimb de generatii si la ele si le lipsesc cele mai bune jucatoare pe inter dreapta (chiar daca acolo va juca Sulland si sper sa nu o faca cel mai bine). Desigur ca sunt foarte bine pregatite fizic, dar la nivel de talent nu suntem sub ele. E opinia ta personala ca nu avem sanse cu norvegiencele, dar pana la ele toate cele 4 puncte sunt importante. Si se pare ca si Cehia e intr-o oarecare forma. Deci HAI ROMANIA! Fetele sunt mai puternice decat la ultimele editii, deci ar fi plauzibila si o semifinala.

la norv nu se pune pb schimbului de generatii pt ca ei scot jucatoare pe banda rulanta(mai ales de cand au inceput sa se transfere in estul europei la echipe cu bani..in locul celor plecate vin alte jucatore bune)pe inter dr cred ca sunt intodeauna 4-5 jucatoare de nationala...si noi mergem tot cu geiger(daca se "supara"vizitiu prindea si ea lotul)si la talent stam bine poate la altceva (muntenegru nationala recenta si cu o populatie cat un judet de al nostru prinde locuri mai sus ca noi)cu toate ca e un joc de echipa...iar la asemenea turnee daca nu ai o banca lunga nu poti ajunge departe...

onduku
onduku  •  27 Noiembrie 2018, 22:18
Postat de Bogdan Dăbuleanu pe 27 Noiembrie 2018, 16:39

Nicio jucătoare de la Craiova sau Cisnădie , nu este in lot ???. Pe ce loc se clasează Baia Mare sau Brașov ? Craiova este câștigătoare de cupă europeană, în plus joacă și-n grupele europene...

Ba da, au fost Zamfir si Ticu dar s-au accidentat.

onduku
onduku  •  27 Noiembrie 2018, 22:17
Postat de ceaiuri pe 27 Noiembrie 2018, 20:24

greu la deal cu boii mici...nu ne dam seama ca o infrangere in primul meci e aproape egal cu o eliminare (cu norvegia nu avem sanse iar nemtoaicele ne cam pun mereu pb in meciurile directe)deci primul meci devine o finala (adversarele au avansat si ele)iar mai departe nu cred ca ne ajunge benzina avem nevoie de 15 jucatoare ce pot juca(la noi apare o jucatoare de nationala la cativa ani)

Asta e parerea ta ca nu avem sanse cu Norvegia, e un schimb de generatii si la ele si le lipsesc cele mai bune jucatoare pe inter dreapta (chiar daca acolo va juca Sulland si sper sa nu o faca cel mai bine). Desigur ca sunt foarte bine pregatite fizic, dar la nivel de talent nu suntem sub ele. E opinia ta personala ca nu avem sanse cu norvegiencele, dar pana la ele toate cele 4 puncte sunt importante. Si se pare ca si Cehia e intr-o oarecare forma. Deci HAI ROMANIA! Fetele sunt mai puternice decat la ultimele editii, deci ar fi plauzibila si o semifinala.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează