SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

România la EURO 2020. Selecționerul Bogdan Burcea: „Celelalte jucătoare trebuie să se apropie de Cristina Neagu ca valoare”

România a terminat pe locul 4 la ultima ediție a Campionatului European, Franța 2018 FOTO Marius Ionescu
România a terminat pe locul 4 la ultima ediție a Campionatului European, Franța 2018 FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 02 decembrie 2020 18:19 / Actualizat miercuri, 02 decembrie 2020 19:10

Campionatul European 2020 e o ediție ce stă sub semnul pandemiei de COVID-19. Formațiile care vor fi ocolite de virusul SARS CoV-2 pot avea cele mai mari șanse la podium. România e favorită 11, în top trei aflându-se Norvegia, Rusia și Franța.

România ia startul pentru a 13-a oară la Campionatul European feminin. A lipsit la o singură ediție, cea din 2006. Turneul final al Euro 2020 a stat mult timp sub semnul întrebării. Norvegia a anunțat că nu mai poate găzdui meciurile din grupele C și D, dar Danemarca a preluat rolul de organizatoare, de una singură.

Măsurile de siguranță impuse sunt foarte stricte. Federația Europeană de Handbal a anunțat că pe toată durata turneului final reprezentativele participante vor intra în regim de cantonament, neavând voie să părăsească locațiile în care se vor stabili. Echipele vor „trăi" într-un balon complet izolat, fără acces în lumea exterioară. Viața lor, în următoarele trei săptămâni, va fi limitată la hotel și zona roșie din arenă.

România la EURO 2020. „Vom ajunge acolo unde puțină lume speră!"

România joacă în grupa D, alături de Norvegia, principala favorită la titlu, de Germania și de Polonia. „Este o grupă grea, trebuie să recunoaștem. Spre deosebire de noi, adversarii au avut campionate care s-au desfășurat normal. Au plusuri față de noi, însă noi mizăm pe faptul că avem sportive care au niște turnee finale în picioare. Va fi foarte important să afișăm un joc bun, organizat, să avem o echipă disciplinată pe toate fazele jocului. Va fi foarte importantă, per-ansamblu, echipa. Nivelul pe care sportivele vor reuși să-l atingă trebuie să fie aproape de Cristina Neagu, de valoarea ei. De la ea știm la ce să ne așteptăm, foarte mult va conta însă evoluția echipei", a declarat selecționerul Bogdan Burcea.

Înainte de plecarea în Danemarca, Bogdan Burcea era foarte optimist, dar între timp echipa a mai pierdut două dintre jucătoarele de bază: Crina Pintea, pivotul titular, și Laura Chiper Moisă, extrema dreaptă. „Am încredere în echipă, mergem la Europene să facem un rezultat pozitiv. Încercăm să obținem tot ce se poate mai bun. Eu spun că vom ajunge acolo unde puțină lume speră", a spus Burcea.

România la EURO 2020. Selecționerul Bogdan Burcea: „Celelalte jucătoare trebuie să se apropie de Cristina Neagu ca valoare”
Eliza Buceschi revine în echipa națională după o pauză de 14 luni FOTO Marius Ionescu

Situație specială pentru România

Naționala României a intrat în izolare, imediat după ce a ajuns în Danemarca, pe 30 noiembrie. Asta pentru că a apărut deja un nou caz de coronavirus, cel al Laurei Chiper Moisă. Laura și colega sa de cameră, Denisa Dedu, contact direct, au fost băgate în carantină la un alt hotel. Denisa așteaptă acum două teste RT-PCR negative pentru a putea să se alăture echipei. România are programat în această seară un prim antrenament în Sydbank Arena, din Kolding, acolo unde joi, de la ora 19:00, va debuta împotriva Germaniei. E, de altfel, meciul de deschidere al Euro 2020!

O medalie și alte două semifinale 

Cel mai bun rezultat obținut de România în participările la Euro, de până acum, a fost realizat în 2010, atunci când "tricolorele" au cucerit bronzul. Au mai fost alte două clasări pe locul 4, "tricolorele" pierzând finala mică în 2000 și 2018. La edițiile din 1996, 2008 și 2016, româncele s-au clasat pe 5. Cea mai slabă poziție a României a fost locul 11 din 1998.

Programul României la Campionatul European de handbal

  • 3 decembrie, ora 19:00: România-Germania (Digisport, Telekom, LookSport)
  • 5 decembrie, ora 17:00: Polonia-România 
  • 7 decembrie, ora 21:30: România-Norvegia

Programul primei zile la Euro 

  • 19:00  România-Germania 
  • 19:15 Rusia-Spania 
  • 21:30 Norvegia-Polonia 
  • 21:30 Suedia-Cehia

Citește mai multe știri despre România la Campionatul European:

Vesti proaste din Danemarca! Încă o jucătoare din „naționala” României depistată pozitiv!

Ce a spus Cristina Neagu înainte de startul Europeanului din Danemarca: „E clar, să nu ne ascundem după degete!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  02 Decembrie 2020, 21:13

Bogdane discursul nu e un punct forte(tb ca echipa sa joace ca o echipa)tb sa declari ca mergem acolo sa terminam pe primul loc...nu floricele

juv3ntin
juv3ntin  •  02 Decembrie 2020, 20:29

aolo nu zi ca mergem sa facem rezultat pozitiv... ca tare mi-e ca nu-ma pozitive o sa fie in echipa..

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  02 Decembrie 2020, 20:18

De ce n a luat o pe neagu Gyor ? Sau alta echipa cu sponsor grozav ? Pt.ca nu stie decat > da mi mie mingea sa arunc,daca intra bine,daca nu nu mi pasa,eu sunt Neagu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează