SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - OLANDA 20-24

ROMÂNIA - OLANDA 20-24 // Toate reacțiile din tabăra României după eșecul cu Olanda » Martin Ambros explică de ce am pierdut: "Am jucat cu frică în ofensivă"

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 decembrie 2018 16:43

Selecționerul României, Martin Ambros, a vorbit despre înfrângerea din finala mică a Campionatului European cu Olanda, scor 20-24.

"Am întâlnit o echipă experimentată. Cred că prima repriză a fost cheia meciului. În ofensivă am jucat cu frică, n-am găsit pozițiile bune pentru a marca. În repriza a doua am jucat mai bine, ne-am decis să jucăm mai liber, să ne bucurăm de handbal.

Am încercat să le împingem și pe ele în defensivă. Trebuie să ne gândim la viitor. Ne-a lipsit și Cristina. Ea nu trebuie doar să marcheze, ci să și paseze altor jucătoare. A contat lipsa ei", a declarat Martin Ambros la TVR 1.

Cristina Laslo: "Am fost la un pas de medalie, dar azi echipa mai bună a fost Olanda. Am intrat foarte bine în repriza a doua, dar diferența s-a făcut în prima parte. Am adunat experiență după această partidă. Sunt supărată pentru rezultatul de azi, dar sunt mândră că sunt aici și am jucat o finală".

Mădălina Zamfirescu: "Astăzi atât s-a putut. Am greșit pe greșelile noastre. Atacul a funcționat, dar apărarea nu prea. Am revenit prea târziu în joc. Am încercat să luptăm pentru noi, pentru Cristina, pentru România. Cred că locul 4 e cel mai dureros loc. Nu câștigi nimic. Ne bucurăm totuși că am ajuns aici, dar ne-am fi dorit mai mult. Dacă era și Cristina cred că jucam finala mare".

Crina Pintea: "Am muncit pentru acest loc 4. Poate puteam mai mult, dar important e că s-a văzut că nu cedăm. Am început greu, dar în repriza a doua s-a văzut că ne putem lupta. Mi-aș fi dorit o medalie".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
bogat
bogat  •  17 Decembrie 2018, 11:18

Mos Martin e simpatic dar vorbeste precum un comentator si mai putin ca un antrenor. Pentru ca timiditatea echipei de care vorbeste i se datoreaza, el trebuia sa motiveze si sa conduca jucatoarele de pe margine. Romania a inceput in tromba campionatul european cu victorii pe linie in prima grupa si a terminat gafaind, cu o singura victorie (contra Spaniei) in ultimele 5 meciuri. E remarcabil ca am obtinut locul 4, dar daca antrenorul era mai inspirat cred ca puteam mai mult. Cu sau fara Neagu.

1291666554216056
Nicu Dobre  •  16 Decembrie 2018, 19:02

Nu degeaba te cheama gogu ion

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  16 Decembrie 2018, 18:56

Am jucat mizerabil si la aceasta editie 3/4 din meciuri. Dar, noroc ca la aceste europene nu am avut niciodata in handbal! Fetele noastre nu pot performa! Nu au mentalitate, atitudine de invingatoare. Si, ca si in toate celelalte sporturi, romanului nu-i place sa alerge... In sportul de azi performanta se realizeaza prin 90% fuga(munca) si 10% talent. Degeaba avem talent daca nu alergam!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează