SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - OLANDA, 19:00, TVR 1, GSP.RO

ROMÂNIA - OLANDA // Elementul decisiv din jocul României: "În sfârșit, Neagu a înțeles cum trebuie să joace" » Cum pot "tricolorele" să câștige cu Olanda

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 11:55

România debutează în grupa principală azi, de la 19:00, împotriva Olandei, la Campionatul European de Handbal din Franța. Partida e liveTEXT și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD.

Carmen Amariei, fostă mare handbalistă, a vorbit despre naționala României, despre meciul cu Olanda și despre Cristina Neagu.

"Se vede unitatea grupului! Martin Ambros a reușit să le țină unite pe fete, să creeze o atmosferă foarte bună. Dacă vor continua pe aceeași linie, atunci totul va fi bine. Apoi, se vede că fetele își doresc o calificare directă la Olimpiada de Tokyo.

În plus, o avem pe Cristina Neagu. Mi-a plăcut foarte mult, joacă pentru echipă și echipa o susține, așa cum se întâmpla acum doi, trei ani! Categoric e cea mai bună handbalistă din lume. E bine că și ea a înțeles că trebuie să joace pentru echipă.

Olandezele au un joc bazat pe viteză, pe posesie. Și o mai au pe Helle Thomsen, care știe handbalul românesc foarte bine de când a antrenat CSM București. Ar trebui să nu le oferim mingea prea des olandezelor, să fim agresive pe zona centrală și să acoperim foarte bine pivotul. În plus, aș încerca, așa cum Ambros o face foarte bine cu cei doi apărători centrali, să determin linia de 9 metri a Olandei să vină pe zona centrală și să fie blocată de Pintea și de Perianu", a declarat Carmen Amariei la TV Digi Sport.

Citește și:

Meciul între cele mai bune echipe » Ambros Martin: "Olanda e un mix între Germania și Norvegia"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close