SPORTURI  »  HANDBAL  »  LITUANIA-ROMÂNIA 24-23

România pierde în Lituania și calificarea la Campionatul European din 2020 e departe

Foto: Mihai Constantineanu
Foto: Mihai Constantineanu

Articol de - Publicat duminica, 14 aprilie 2019 20:09

Naționala de handbal masculin a României a cedat, 23-24, în fața Lituaniei, dar păstrează în continuare șanse la locul 3 în grupa a 6-a. Turneul final e tot mai departe însă.

„Tricolorii” au pierdut duminică al treilea meci din cele patru susținute în grupa a 6-a de calificare în preliminariile CE 2020. La Klaipeda, Lituania s-a impus cu 24-23, la capătul unui meci în care jocul nostru a lăsat mult de dorit în faza ofensivă.

Fără Șimicu, accidentat în jocul de acum trei zile, de la Târgoviște, România a contat doar pe aruncările de la distanță ale lui Demis Grigoraș, principalul marcator cu 6 reușite. Celelalte goluri ale „tricolorilor” au fost marcate de Vencel Csog 5, Gabi Bujor și Adrian Rotaru câte 4, Dan Racoțea 2, Dragoș Soare și Marius Szoke câte 1.

Cel mai bun om al României a fost însă portarul Ionuț Iancu, cel care a ținut echipa în joc. Lituania a avut și patru goluri avantaj și a forțat să mărească diferența, pentru a trece de "tricolori" la egalitate de puncte. Nu a reușit însă, iar România rămâne pe locul 3 după acel 28-23 în fața balticilor, din jocul tur. 

Pentru a mai spera însă la o calificare la turneul final, România are nevoie de două rezultate pozitive în ultimele două meciuri din grupă: cu Portugalia, la București, pe 13 iunie, și cu Franța, la Nantes, pe 16 iunie. O misiune aproape imposibilă având în vedere diferența de valoare dintre cele două loturi.La Euro 2020 vor participa pentru prima dată 24 de echipe. România nu a mai fost prezentă la un turneu final continental din 1996.

Franța și-a luat revanșa cu Portugalia

Tot în grupa României, aseară Franța a spulberat, la Strasbourg, Portugalia, 33-24. După ce acum trei zile, la Guimaraes, lusitanii se impuseseră cu 33-27, "cocoșii" și-au luat revanșa și au revenit pe primul loc al grupei. Antrenorul Didier Dinart l-a convocat în acest meci și pe starul Nikola Karabatic, cel care avea să fie omul meciului. 

clasament

Citește și:

EXCLUSIV Palmaresul legendarei Oltchim Râmnicu Vâlcea va ajunge la actuala echipă a orașului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cornelconasu
cornelconasu  •  14 Aprilie 2019, 23:38

Așa ...și dacă bătea Lituania ce se întampla treceam peste Franța sau Portugalia ?! Nu poți bate cele două echipe deci....mai mult de locul trei nu avem cum !

phlorinn
phlorinn  •  14 Aprilie 2019, 22:07

Decit sa te faci de ras in halul asta mai bine am participa la orice calificare cu copii si juniori in felul acesta am avea un motiv sa jucam deoarece juniorii ar avea minute jucate si at acumula experienta. Dar noi fiind romani traim din amintiri si sperante proaste

bazinga
bazinga  •  14 Aprilie 2019, 21:00

***asa cum suntem la ora actuala in acest sport in care ....tare demult eram cineva!Traim doar din amintiri,atat ne-a mai ramas!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează