SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

LIVE DE LA ORA 19:00 E totul sau nimic! Ce spun nemțoaicele despre încleștarea cu România: „Va fi o luptă totală, fizică și emoțională!”

Pivotul Lorena Ostase în acțiune Foto IHF
Pivotul Lorena Ostase în acțiune Foto IHF

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2023 14:08 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 15:11

România joacă astăzi primul meci din grupa principală la Campionatul Mondial de Handbal feminin. Partida Germania - România se joacă de la 19:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport 1 și DigiSport

Selecționerul Florentin Pera o are la dispoziție de astăzi și pe Cristina Neagu, care miercuri a făcut antrenamentul complet alături de colege și este aptă pentru cele trei partide.

Acestea trebuie câștigate pentru ca România să ajungă în sferturile de finală. Naționala tricoloră s-a calificat în grupa principală de la Mondial cu 2 puncte și va juca împotriva Germaniei, Japoniei și Poloniei.

Neagu revine după o lună de absență

Neagu va evolua pentru prima oară la acest turneu final, după ce a fost în recuperare din cauza unor dureri la genunchiul drept. Ea nu a mai jucat de aproximativ o lună, când în meciul din 11 noiembrie dintre CSM București și Debrecen în Liga Campionilor au apărut problemele de la genunchi, ea primind diagnosticul de leziune corner postero-medial.

În meciul cu Germania, antrenorul Florentin Pera va încerca s-o folosească doar în faza de atac.

Florentin Pera: „Un meci de totul sau nimic!”

Ieri România a făcut vizionare pentru meciul de astăzi cu Germania, iar la antrenamentul de după amiază s-au pus la punct ultimele detalii pentru partida. Astăzi tricolorele au ieșit la o scurtă plimbare după micul dejun, apoi au avut vizionare .

În lotul de 16, Pera va folosi din nou 3 portari, iar Cristina Neagu va intra în locul Aliciei Gogîrlă.

E totul sau nimic! Ce spun nemțoaicele despre încleștarea cu România: „Va fi o luptă totală, fizică și emoțională!”
Florentin Pera agitat în meciul cu Danemarca Foto Facebook FR Handbal

Un meci important de totul sau nimic, în care ne dorim să obținem victoria, chiar dacă Germania este favorită. Am încredere că fetele sunt conștiente de importanța acestui meci și vor trata cu responsabilitate, determinare și dorință partida, așa cum au făcut-o în întâlnirea cu Serbia”, a declarat pentru GSP, selecționerul Florentin Pera.

Un prim „7” posibil pentru România: Ciucă, Dincă, Neagu, Buceschi, Bucur, Seraficeanu, Pintea.

Germania fără Maidhof și Stolle

Naționala Germaniei este pregătită de Markus Gaughisc și s-a calificat în grupa principală cu 4 puncte, după ce a învins în toate cele trei partide din prima fază a turneului mondial: 31-30 cu Japonia, 45-22 cu Iran și 33-17 cu Polonia. 

Germania se bazează în atacul pozițional pe creativitatea centrului Alina Grijseels, care joacă la Metz, pe aruncările de la distanța ale interului stânga Emily Bolk și pe jocul inteligent al Xeniei Smits.

E totul sau nimic! Ce spun nemțoaicele despre încleștarea cu România: „Va fi o luptă totală, fizică și emoțională!”
Germanca Xenia Smits în acțiune Foto IHF

În defensivă pe zona centrală, Smits este ajutată de Julia Behnke sau Meike Schmelzer, iar poarta este apărată de Katharina Filter. Germania practică un handbal rapid, ingenios, își pune în valoare pivotul și extremele și se apără agresiv, jucătoarele evoluând deseori peste limita regulamentului, primind multe eliminări.

Din lotul obișnuit lipsesc, din cauza accidentărilor, două jucătoare importante, ambele în inter dreapta, Julia Maidhof și Alicia Stolle.

Emily Bolk: „Va fi o luptă totală!”

E totul sau nimic! Ce spun nemțoaicele despre încleștarea cu România: „Va fi o luptă totală, fizică și emoțională!”
Emily Bolk în meciul cu Polonia din grupa F Foto IHF

Emily Bolk știe că meciul este decisiv pentru România, dar la fel de bine este și pentru Germania, care dacă va învinge, face un pas imens spre sferturile de finală.

„Tocmai de aceea va fi o luptă totală între noi și România. Foarte fizică, foarte emoțională”, a declarat jucătoarea germană pentru site-ul handball-world.

Un prim „7” posibil pentru Germania: Filter, Doll, Bolk, Grjseels, Weigel, Berger, Behnke.

Germania este favorită!

Din 2003, România și Germania s-au întâlnit de 25 de ori. România a câștigat de 12 ori, Germania de 11, iar 2 meciuri s-au terminat la egalitate. Ultima partidă dintre cele două selecționată a fost câștigată de Germania cu 34-28, la Campionatul European din 2022.

Pentru meciul de astăzi, casele de pariuri o dau favorită pe Germania cu o cotă de 1.40, în timp ce României are o cotă la victorie cuprinsă între 3.60 și 3.95.

Clasamentul la startul grupei principale III

NaționalăPuncteGolaveraj
1. Danemarca464-44
2. Germania464-47
3. România260-67
4. Polonia249-63
5. Japonia060-63
6. Serbia049-62

Citește și: 

Cine transmite la TV România - Germania, meciul din grupa principală la Campionatul Mondial de handbal feminin
CM HANDBAL FEMININ
Cine transmite la TV România - Germania, meciul din grupa principală la Campionatul Mondial de handbal feminin
Absență pentru România la meciul cu Germania, crucial pentru sferturile Campionatului Mondial
GERMANIA - ROMÂNIA
Absență pentru România la meciul cu Germania, crucial pentru sferturile Campionatului Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adrian.7
adrian.7  •  07 Decembrie 2023, 14:39

În sfârșit un material de specialist în handbal, fără comentarii gratuite și parti-pris-uri

Vezi toate comentariile (1)
Comentează