SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA 22-28

ROMÂNIA - RUSIA 22-28 // Câte goluri îi trebuie Elizei Buceschi în finala mică pentru a ieși golgeterul Euro

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 14 decembrie 2018 22:47

România a cedat în fața Rusiei, scor 22-28, și va juca duminică în finala mică a Campionatului European de handbal feminin împotriva Olandei. Eliza Buceschi e singura jucătoare care o poate întrece pe sârboaica Katarina Krpez în clasamentul celor mai bune marcatoare la Euro 2018.

  • România va juca finala mică duminică, de la 15:00, cu Olanda.
  • Marian Ursescu, expert in handbal și șef departament Sporturi la GSP, este trimisul Gazetei la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații.

Înaintea jocului cu Rusia, centrul României avea nevoie de 11 goluri pentru a o depăşi pe Krpez, care conduce acum, cu 50 de reușite. Cum Serbia a părăsit însă competiţia, drumul era liber pentru Eliza, care avea 40 de goluri.

Contra Rusiei însă, Eliza nu a punctat decât de trei ori. Executantă a loviturilor de la 7 metri în tabăra României, Eliza a ratat a doua aruncare şi nu a mai fost pusă să bată. S-a oprit astfel la cifra 43, înaintea meciului de duminică, din finala mică, când Buceschi trebuie să înscrie 7 goluri pentru a o egala pe sârboaică, 8 pentru a o depăşi.

Pe locul 2 în top, în acest moment, e Cristina Neagu, cu 44 de goluri, dar ea nu mai poate evolua la această ediţie, fiind accidentată.

Vezi și: 

ROMÂNIA - RUSIA 22-28 // Ce le-a spus Cristina Neagu la pauză colegelor din națională

ROMÂNIA - RUSIA 22-28 // FOTO Cristina Neagu la fel ca Ronaldo » Imaginile antologice surprinse în sala din Paris

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
phlorinn
phlorinn  •  15 Decembrie 2018, 09:54

In primul rind trebuie sa invete sa paseze, sa joace 1 la 1 si patrunderi fara sa faca de fiecare data fault in atac. Dupa se poate gindi la nu stiu ce premiu .

superdorex
superdorex  •  15 Decembrie 2018, 06:29

Lasati-le ca le-ati facut praf!...Se credeau deja campioane...dar unele au fost catastrofe...Elisa e o umbra...fara Cristina Neagu sunt doar niste handbaliste obisnuite! Parca is fara vlaga sunt stoarse sa nu ai tu un contraatac...sa pierzi mingi atat de usoare in pasare...fara cuvinte...parca au uitat sa joace! Mentalitate ZERO sa ai ocazia sa castigi o medalie si tu sa-i dai astfel cu piciorul...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează