SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - RUSIA // Eliza Buceschi are șanse URIAȘE să devină golgeterul Europeanului » Boost de încredere înaintea meciului cu Rusia: "Ştim ce putem câştiga azi. Motivaţia e uriaşă!"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 14 decembrie 2018 14:47

Eliza Buceschi, 25 de ani, centrul României, are şanse imense să câştige titlul de golgeter al Europenelor din Franţa. Are 10 goluri mai puţin decât Katarina Krpez, dar sârboaica a ieşit din competiţie. 

  • Marian Ursescu, expert in handbal și șeful departamentului Sporturi de la GSP, este la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații!
  • Cea de-a doua semifinală se joacă de la ora 22:00, între Olanda și Franța!

Naţionala României s-a pregătit azi, pentru o oră, în Accor Hotels Arena, imponătoarea sală de 16.000 de locuri din Paris Bercy. "Tricolorele" nu au făcut un antrenament la intensitate maximă, având în vedere meciul din această seară.

Bianca Bazaliu, interul stânga de la CSM Bucureşti, a făcut şi ea de joi după-amiază joncţiunea cu lotul, fiind pregătită să intre pe teren şi să dea totul în faţa campioanei olimpice, Rusia.

Eliza Buceschi a rămas, în lipsa Cristinei Neagu, unul dintre liderii echipei. Colega de cameră a Cristinei ştie cel mai bine prin ce suferinţă trece interul stânga. E gata, împreună cu echipa, să dea totul pe teren pentru un meci mare.

"Avem o şansă, trebuie să profităm de ea. Nu mai avem nimic de pierdut, obiectivul nostru la acest Campionat European a fost îndeplinit. Acum avem pentru ce să jucăm şi sunt sigură că diseară va fi un meci frumos", a declarat Eliza.

Dă asigurări că pe teren vor lupta ca şi cum de acest meci depinde totul. "Echipa României va fi la fel, va lupta la fel, chiar dacă nu mai e Cristina. Vom încerca fiecare să dăm 10% în plus pentru a suplini lipsa ei". Adversarul e unul pe măsură, campioana olimpică, Rusia.

"Dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să câştigi în faţa celor mai buni. Nu putem vorbi de adversari facili. Rusia e o echipă extrem de valoroasă, ştim lucrul acesta, dar le-am mai învins anul acesta. Suntem extrem de motivate şi ştim ce putem obţine azi", a încheiat Eliza Buceschi.

40 de goluri a marcat Eliza Buceschi în cele 6 partide disputate până acum. E depăşită doar de Neagu (44) şi de Katarina Krpez (50). Cristina nu mai poate evolua, fiind accidentată, iar sârboaica a ieşit din competiţie

Vezi și: ROMÂNIA - RUSIA //  Bazaliu, coșmarul rusoaicelor » Cine e jucătoarea care trebuie s-o înlocuiască pe Cristina Neagu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
corectu
corectu  •  14 Decembrie 2018, 17:33

Da 6 goluri cu rusoaicele si 3 cu Olanda in finala mica.

2264101893823582
Kiss Péter  •  14 Decembrie 2018, 17:04

Ramanem cu sansa !! Nu se compara Oftdedal,Löke, Kristiansen, Lagerquist,Háfra...etc cu Buceschi,in ciuda golurilor marcate de ea.Vom vedea cate goluri va marca in fata apararii ruse...

1735767466699239
Mike Che  •  14 Decembrie 2018, 16:55
Postat de dakesis pe 14 Decembrie 2018, 16:41

vrei sa spui Zamfir?

Zamfir e acasă, accidentată, Zamfirescu e la lot, rezervă. A nu se confunda cele două jucătoare.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează