SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - RUSIA // "Tricolorele" sunt gata pentru semifinala cu Rusia: "E meciul carierei noastre! Vom intra pe teren să arătăm asta"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 13 decembrie 2018 18:59

Raluca Băcăoanu, 29 de ani, a povestit cum a trăit echipa României seara de după calificarea în semifinale. "Nu am pierdut-o pe Cristina, e cu noi, tot timpul!", a spus pivotul naţionalei

  • Marian Ursescu, expert in handbal și șeful departamentului Sporturi de la GSP, este la Euro, de unde transmite cele mai proaspete informații
  • România - Rusia, meci contând pentru semifinalele Campionatului European, se joacă vineri, de la ora 18:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1!

Azi, la conferinţa de presă de la Paris, de dinaintea semifinalei cu Rusia, din tabăra română a vorbit Raluca Băcăoanu. "Nu în fiecare zi jucăm o semifinală de Campionat European. Vom da totul pe teren şi vom lupta să ieşim învingătoare", a declarat pivotul de la Vâlcea.

A povestit şi cum au trăit ele, jucătoarele, seara de după calificarea în semifinale, care a fost reacţia Cristinei Neagu. "După ce s-a terminat meciul dintre Germania şi Olanda, când eram sigure de calificare, ne-a chemat la ea în cameră.

Ne-a spus să luptăm până la capăt, să luptăm pentru noi, dar şi pentru ea. Incredibil, ne uitam una la alta şi nu ştiam ce să spunem. Ea, care era accidentată şi nu putea juca, tocmai ea ne încuraja pe noi, celelalte, când ar fi trebuit să fie invers. Ne simţim mai puternice, e tot timpul cu noi", a adăugat Raluca.

Forţa grupului, unitatea de echipă, pot fi factorii care să ducă echipa României la victorie. "M-am gândit cine o să fie liderul nostru din teren. Dar apoi mi-am dat seama că nu am pierdut-o pe Cristina. Ea e lângă noi şi ne va încuraja în permanenţă. E sufletul şi creierul acestei echipe".

Băcăoanu crede că România poate surprinde Rusia dacă va face un meci perfect. "Fiecare în parte trebuie să-şi facă treaba. Şi poarta, şi apărarea, şi atacul. Nimic nu e imposibil. Nu vom intra pe teren dinainte învinse. E meciul vieţii noastre şi vom lupta să mai vină altul, duminică!", a spus Raluca.

Fetele primesc zilnic sute de mesaje, de la cunoscuţi şi necunoscuţi. "Le mulţumim tuturor. Ne dăm seama că aşteptările sunt mari, că oamenii îşi doresc să învingem. Ce pot eu să promit e că vom lupta până la capăt şi vom încerca să le facem tuturor o mare bucurie", a încheiat Băcăoanu. 

Vezi și: ROMÂNIA - RUSIA // "Vom juca pentru Cristina Neagu, ea și-a dat viața pentru națională" » Mesaj mobilizator al lui Ambros Martin înaintea semifinalei cu Rusia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
2221051211253115
Catalin Prodan  •  14 Decembrie 2018, 10:01
Postat de gtn5 pe 13 Decembrie 2018, 19:15

***,v-am vazut in ultimile 3 meciuri,stim care va fi soarta partidei,uimitor ca ati ajuns pana in semifinale,uimitor ca ati castigat cu norvegia.

gtn5 poate ca ar fi trebuit sa te uiti la toate meciurile si la sport in general. Sa te uiti la 3 meciuri cu fundul pe canapea la TV-ul full HD 4k mancand seminte si aruncand cate un ochi pe facebook nu te face credibil...

phlorinn
phlorinn  •  14 Decembrie 2018, 08:51

Daca ar merge pe cit de mult iti doresti sau cit de mult esti sustinut, atunci China s-ar inscrie doar la orice competitie si ar cistiga. Trebuie sa arate in teren cit de mult isi doresc. Nu conteaza cit de dur va fi meciul sau ce atmosfera si cine ne arbitreaza. Daca faci un joc curat nu au cum sa te penalizeze si sa depinda rezultatul de altcineva decit de jucatoare si de joc. Crede cineva ca a fost cel putin o persoana in federatia europeana de handbal care sa doreasca victoria noastra cu Norvegia sau sa fin noi in semifinale si nu Norvegia. Daca nu gresim pase, suturi la poarta, 7m, si nu le dam ocazia sa vina peste noi avem o sansa.

cneius
cneius  •  14 Decembrie 2018, 02:22

Ati vazut ce arbitre avem ?...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează