HANDBAL  ·  CAMPIONATUL MONDIAL

România se află în urna a treia la Mondiale, dar a patra ca valoare

Articol de — Marti, 06 Iulie 2010, 00:00

România îşi va afla vineri, 9 iulie, grupa de la Mondiale. "Tricolorii" sînt în grupa a treia, dar a patra ca valoare.

După incredibila răsturnare de scor din Rusia, unde au reuşit calificarea la Campionatul Mondial din Suedia 2011, handbaliştii români au din nou emoţii vineri, la tragerea la sorţi a grupelor de la turneul final. "Aşa emoţii să tot avem! Important e că am ajuns aici. Voi merge personal la Goteborg. Vreau să văd acolo, imediat, cu cine vom juca", a declarat antrenorul Vasile Stîngă.

Tehnicianul e mulţumit că echipa noastră a fost plasată în aceeaşi urnă cu Ungaria, Tunisia şi Slovacia. "Ne aşteptam să fim în urna a patra valorică după rezultate. Am scăpat însă de trei echipe bune, cele de care sîntem alături", a subliniat Stîngă.

Tragerea la sorţi are loc vineri, 9 iulie, de la ora 19:15, la Goteborg. Turneul final se va desfăşura între 13 şi 30 ianuarie 2011 în opt oraşe din Suedia: Malmo, Kristiansand, Goteborg, Linkoping, Lund, Jonkoping, Skovde şi Norkoping.

Grupele valorice:
Urna 1: Chile, Bahrein, Japonia, Australia
Urna 2: Egipt, Argentina, Algeria, Brazilia
Urna 3: Ungaria, Tunisia, România, Slovacia
Urna 4: Serbia, Austria, Germania, Coreea de Sud
Urna 6: Danemarca, Spania, Suedia, Norvegia
Urna 5: Franţa, Croaţia, Islanda, Polonia

Cum se procedează?
Echipele din urna 1 vor fi extrase în grupele A-D pe linia a şasea, apoi echipele din urna a doua sînt trase pe linia a cincea, apoi urna a treia pe linia a patra, urna a patra pe linia a treia şi echipele din urna a cincea vor fi extrase pe prima linie. Echipa organizatoare, Suedia, îşi va alege apoi grupa în care o să joace, urmînd ca celelalte trei echipe din urna a şasea să fie extrase în grupe pe linia a doua.

15 este locul ocupat de România la Campionatul Mondial precedent, din Croaţia 2009Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (1)

cristinaco71  •  06 Iulie 2010, 16:12

VA TIN PUMNII SA PICATI INTR-O GRUPA CAT DE CAT USOARA! HAI ROMANIA!!!

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1