SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SUEDIA 22-34

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // Corespondență GSP din Japonia » VIDEO Mădălina Zamfirescu și Crina Pintea: „În felul acesta nu putem face performanţă”

Articol de , - Publicat marti, 10 decembrie 2019 15:38

Mădălina Zamfirescu (25 de ani), centrul naționalei României, a trasat principalele concluzii după înfrângerea umilitoare suferită de „tricolore” contra Suediei, scor 22-34, în penultimul meci din Main Round-ul Campionatului Mondial de Handbal feminin. 

  • România Japonia (miercuri, ora 11:00) e partida pe care o mai avem de disputat în Main Round;
  • „Tricolorele” nu mai au nicio şansă să termine în primele 8, iar miercuri se vor despărţi de acest Mondial cu un meci împotriva Japoniei. Miza? Să evităm ultimul loc în grupă şi să terminăm în top 10 în lume;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

Mădălina Zamfirescu spune că suportă greu modul în care a arătat meciul, susţine că „nu aceasta e faţa României" şi crede că "e un Mondial la care ne-am descurcat binişor, ţinând cont de circumstanţe"

- Mădălina, ai puterea să vorbeşti?
- E o înfrângere care doare rău. Nu eram pregătite să suportăm aşa ceva. Nu ne-a ieşit nimic, nu am dat goluri, apărarea nu a funcţionat. A fost o zi în care nu am putut nimic. Atât am de spus după un asemenea meci.

- Dar de unde vine această prăbuşire?
- E greu să-mi găsesc cuvintele. Îmi pare foarte rău că am dezamăgit oamenii care au venit până aici, în Japonia, să ne susţină. Plus pe cei care ne-au susţinut de acasă, n-ar fi meritat aşa ceva.

- Care e faţa României, aceasta sau cea din repriza a doua cu Ungaria?
- Aceasta din meciul cu Suedia sigur nu e. Trebuie să ne refacem, mai avem un meci şi apoi vom face şi analiza.
 

- Dar dacă ar fi să împarţi vina, antrenor versus jucătoare, eşecul de azi al cui e?
- Nu există să dai vina pe cineva anume. Când câştigăm e doar meritul cuiva anume? Suntem împreună, am fost aşa mereu, aceasta este gândirea mea. Toate am greşit, azi nicio jucătoare n-a fost bună.
 

- Mai avem un meci, dar cum evaluezi prestaţia şi ce a făcut România la acest Mondial?
- Nu am de ce să spun că este foarte rău. Haideţi să ne gândim cum ne vedeau toţi cei de acasă înainte de a pleca spre Japonia. Nimeni, dar nimeni, nu ne dădea nicio şansă, nici măcar să trecem de grupă. Şi am trecut. Evident că nu am cum să zic că e foarte bine, dar binişor tot e. 

„În felul acesta nu putem face performanţă"

Crina Pintea admite că România a arătat jalnic, dar susţine că situaţia nu e chiar atât de rea la acest Mondial, "la cum am început, am fi putut să fim astăzi mult mai jos". 

- Crina, ce s-a întâmplat?
- Păi, cred că aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat, prea multe nu sunt de zis. Am jucat foarte rău, am făcut multe greşeli neforţate, le-am dat mingea fără ca Suedia să facă vreun efort. Am primit multe goluri pe contraatac şi cu poarta goală. Sincer, nici nu mai ştiu ce să zic.

- E vorba şi despre oboseală?
- Să zicem că suntem şi obosite, dar sunt şi alte multe lucruri de spus, fiecare trebuie să se analizeze şi să realizeze unde are de lucrat pentru viitor. Să ne dăm seama că nu putem să facem performanţă în felul acesta.

- A fost meciul în care aţi încercat şi voi cele mai multe contraatacuri!
- Da şi am făcut cele mai multe greşeli. Noi foarte rar dăm gol pe contraatac, am încercat, dar am pierdut aproape tate mingile şi e realmente frustrant ca imediat după ce pierzi mingea în atac să iei direct gol, fie din poartă în poartă, fie pe contraatac, în 5-6 secunde.

- A fost şi automulţumire după calificarea în Main Round?
- Nu! Eu, una, la acest Mondial mi-am dorit enorm de mult să reuşesc, dar de multe ori când ai o dorinţă prea mare, dai în partea cealaltă. V-am spus, sunt mai mulţi factori, dar cam atât s-a putut.

- Eşti optimistă pentru turneele de calificare la Olimpiadă?
- Eu mereu sunt optimistă, până la urmă, la acest Mondial nu putem spune că suntem mulţumite, dar cred că se putea şi mult mai rău, având în vedere cum am început. 

VEZI ȘI: 

ROMÂNIA - SUEDIA 22- 34 // Decizia stranie luată de Tomas Ryde în cazul Cristinei Neagu: „Doar nu s-a făcut bine în 4 minute?!” 

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // FOTO Losers Round, nu Main Round! România s-a făcut de râs în fața Suediei!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
blackseacoast
blackseacoast  •  10 Decembrie 2019, 22:07

Din tot acest urat turneu finala major al Romaniei,un singur vinovat am vazut si de care sper sa nu mai aud in veci, Gabi Perianu. Aceasta pura definitie a retardului,a involutiei insasi. Priviti in reluare oricare dintre meciuri la care aceasta impostoare handbalista a luat parte,fara voia ei,n-am nici un dubiu si veti observa cu cata usurinta rata,pasa,sau suta la poarta. Asa incat in doua,trei minute adversarele faceau o suficienta diferenta in joc si mai ales pe tabela. Efect de plumbuire in picioarele si psihicul coechipiereleor. Repet,nu ca o spun eu! Se poate observa lesne in orice meci in care aceasta retardata a fost trimisa in teren. De ani de zile,orice handbalista din tara noastra a facut cel putin un milimetru in fata in plan handbalistic.Aceasta perianu, a facut unul inapoi,niciodata inainte! Orice handbalista din lume,cu o astfel de statura,de alonja,cu posibilitati si brat ca ale ei,s-ar remarca imediat ca o adversara de temut,fara dubii. Bebe Perianu a Romaniei e o adevarata mana cereasca insa, pentru orice echipa adversa. E atat de previzibila si inapoiata,ca orice antrenor advers si-o doreste in teren in echipa adversa. Se vede clar asta. Despre decizia lui Neagu de a mai incerca o data cu prietena ei Patricia,dandu-i a nu stiu cata sansa...cam asta a fost turneul. In rest, ce sa-i ceri bietului antrenor sa faca bici din...Si sa mai si trosneasca...Toate celelalte fete au incercat cat au putut ele sa nu se faca de ras macar. Si au reusit. Cat a vrut BEBE

374898580070956
Mihai Precup  •  10 Decembrie 2019, 16:23

Unde-s *** lui ryde sa ne spună ce mare antrenor e blatistul suedez care a făcut tot ce a putut că Suedia sa facă golvaraj cu noi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1115907728536992
Gheorghe Bica  •  10 Decembrie 2019, 16:21

O echipa faea idei. Trebuie un antreor roman .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează