SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SUEDIA 22-34

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // VIDEO + FOTO Losers Round, nu Main Round! România s-a făcut de râs în fața Suediei!

Articol de , - Publicat marti, 10 decembrie 2019 14:57

România n-a avut nicio șansă în fața Suediei, pierzând la 12 goluri diferență, 22-34, în penultimul meci de la acest turneu final. 

  • România Japonia (miercuri, ora 11:00) e partida pe care o mai avem de disputat în Main Round;
  • „Tricolorele” nu mai au nicio şansă să termine în primele 8, iar miercuri se vor despărţi de acest Mondial cu un meci împotriva Japoniei. Miza? Să evităm ultimul loc în grupă şi să terminăm în top 10 în lume;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

România a avut o prestaţie blazată, a pierdut clar în faţa Suediei, a ratat orice şansă de a termina în primele 8 şi miercuri se va duela cu Japonia pentru e evita ultimul loc în grupa principală.

Spania a învins Japonia şi Suedia mai are o singură şansă pentru a rămâne în cărţi la semifinale. Să ne bată şi să facă şi golaveraj. Nu prea e o veste bună, mai ales atunci când joci cu o echipă din Nord.

IHF, preocupată de genunchiul lui Neagu 

Şi nu e o imagine bună nici ceea ce se petrece pe parchet cu 45 de minute înainte de start. Unul dintre membrii IHF îi examinează atent genunchiul Cristinei Neagu, aşezându-i ulterior imensul bandaj pe care îl poartă. Dacă nu o avem în teren, nici măcar în ofensivă nu putem emite pretenţii! 

Ryde, glume cu Narcisa înainte de meci 

Poate şi din acest motiv, Ryde e protagonistul unei scene amuzante, dar care spune multe despre ce material are la dispoziţie. O vede în tribune pe Narcisa Lecuşanu, o salută apoi glumeşte cu ea: "Hai, echipează-te şi intră în teren, am nevoie de tine astăzi!". 

Fără Neagu şi fără nimic pe tabelă 

Meciul îl începem fără Neagu. Dar şi fără atitudine şi fără pic de consistenţă. Se face rapid 4-0 pentru Suedia şi parcă retrăim debutul jocului cu Ungaria. Intră şi Cristina, dar şi ea e cuprinsă de letargia care a pus stăpânire pe echipă: ratează prima ei aruncare de la 7 metri la acest Mondial. 

Perianu, prestaţie slabă 

Norocul nostru e că nici Suedia nu e o echipă ieşită din comun şi putem recupera pe tabelă. Udriştioiu, Pintea şi Neagu strâng scorul, dar e realmente un chin orice atac pe care încercăm să-l construim. Perianu poate fi o apărătoare bună, dar în ofensivă e extrem de limitată. Face câte o greşeală aproape de fiecare dată când are mingea în mână. 

Finalul ne pune în genunchi 

Jumătate reprizei ne aparţine, chiar egalăm prin Seraficeanu, dar avem atât de multe oscilaţii, încât un adversar cu experienţa Suediei ar putea să pună repede avantajul la loc. Şi chiar acest lucru face. Se desprinde pâna la finalul reprizei la 5 goluri. 9-14! 

Recuperăm, apoi stricăm 

Ieşim bine de la vestiare, însă marele dezavantaj al actualei echipe a României e că tot ce reuşeşte să fac bun strică ulterior pe erori individuale, pe care la alte naţionale nu le vezi. De exemplu, de când a început acest turneu, Polocoşer n-a învăţat deloc, dar deloc, că mâna băgată în gâtul adversarului înseamnă eliminare. Şi persistă meci de meci în aceeaşi eroare. 

Suedia se duce la 7 goluri, iar Ryde face semne că s-a terminat. Îi dă minute şi 
puştoaicei Ciucă între buturi. Pe final, meciul mai are miză doar din perspectiva golaverajului pe care nordicele trebuie să-l facă. 

Şi aşa suntem prea sus pentru ce valoare avem 

Pentru noi a fost încă un meci chinuitor, probabil sacrificiul pentru acea victorie cu Ungaria. Care ne-a trimis într-un mod miraculos în Main Round, dar valoarea acestei echipe nu e pentru grupele principale, ci mai degrabă pentru grupele pierzătorilor. 

Suedia ne-a pierdut fără drept de apel, suntem pe ultimul loc, nu mai avem nici o şansă să terminăm în primele 8, iar miercuri ne despărţim de acest Mondial cu un meci împotriva Japoniei. Miza? Să evităm ultimul loc în grupă şi să terminăm în top 10 în lume! Ar fi chiar o performanţă imensă la ce nivel au multe dintre jucătoarele care au mers în Japonia. 

Rezumatul video al meciului România - Suedia

ROMÂNIA - SUEDIA 22-34 // VIDEO + FOTO Losers Round, nu Main Round! România s-a făcut de râs în fața Suediei!

România - Suedia 22-34

FINAL de meci. România pierde la 12 goluri diferență și suferă cea mai drastică înfrângere din Main Round!

min.57: Cea mai mare diferență de până acum, Suedia conduce cu 31-22, cu 3 minute înainte de final

min.51. „Tricolorele” sunt surclasate în aceste momente. Suedezele se distanțeză la 8 goluri. 19-27. 

min.48: Avem de așteptat 18 minute pentru a reușit primul gol pe contraatac al acestei reprize. Înscrie Lorena Ostase. 19-25. 

min.44: Cristina Neagu înscrie din nou, de această dată de la șapte metri. 16-22. 

min.40: Cristina Neagu înscrie din acțiune, dar, fără portar, primim gol imediat, cu o aruncare de la jumătatea terenului. 14-20, handbalul nostru suferă în aceste momente. 

min.38: Suedia înscrie din nou din poartă-n poartă. Impresia pozitivă lăsată de fetele noastre la începutul reprirzei secunde se face repede uitată, iar Suedia înscrie la fiecare atac. 13-19

min.33: Din păcate, evoluăm din nou în inferioritate după o eliminare de două minute primită de Anca Polocoșer. Imediat, e eliminată și Udriștoiu. 12-16 

min.32: Lorena Ostase înscrie cu o aruncare exactă de la distanță. 11-15, a fost cel mai frumos gol al „tricolorelor” din meci. 11-15.  

min.31: A început repriza secundă, România înscrie rapid și se apropie la 4 goluri. 10-14.

+14 FOTO

Pauză în Japonia, România e condusă cu 9-14, după o repriză dominată categoric de scandinave. 

min.30: Cristina Neagu înscrie abia al doilea gol al acestei reprize, transformând în forță o lovitură de la șapte metri. 9-14

min.29: Isabelle Gullden înscrie de la șapte metri, iar Suedia se distanțează la 6 goluri. 8-14

min.27: Jocul e fragmentat de un nou time-out, solicitat de această dată de selecționerul scandinavelor. Suedia conduce cu 13-8, cu 3 minute înainte de pauză. 

min.25: Time-out pentru România. Antrenorul secund al României o atenționează Sofiei Seraficeanu: „Ai grijă să nu ajungă mingea pe extremă”

min.23: Atac consistent de această dată, încheiat cu o aruncare din extremă a Sofiei Seraficeanu. 

min.21: Eliminarea de mai devreme a stopat momentul pozitiv al jucătoarelor noastre. Suedia a profitat din plin și a refăcut avantajul de 3 goluri, profitând și de câteva ratări mult prea ușoare ale fetelor noastre. 7-10. 

min.18: Momentele de inferioritate ne costă, cum s-a întâmplat de atâtea ori pe durata acestui Mondial. Scandinavele înscriu cu portarul, speculând momentele de dezorganizare din jocul „tricolorelor”. 6-8.

min.17: Suedezele preiau din nou conducerea, având și avantaj numeric după o eliminare survenită în tabăra României. 6-7. 

min.16: Vine egalarea! Sofia Seraficeanu înscrie o aruncare exactă și restabilește echilibrul. 6-6. 

min.13: Ce păcat, Lorena Ostase! Ratăm o o ocazie importantă de a egala, în urma unui contraatac frumos năcut după o paradă a Denisei Dedu. 4-5. 

min.11: România beneficiază de două minute de superioritate după ce Isabelle Gullden o faultează pe Ana Maria Iuganu. Din păcate, suedezele înscriu în inferioritate. 3-5. 

min.9: „Tricolorele” par să revină în meci, reușind să se apropie la un singur gol de Suedia. Cristina Neagu înscrie de la șapte metri, făcând uitată ratarea de mai devreme. 3-4. 

min.7: Primul gol al României vine după 7 minute, grație reușitei Anetei Udriștoiu. Legăm două goluri consecutive, înscrie și Crina Pintea, pe pivot. 2-4. 

min.6: Cristina Neagu ratează de la șapte metri, iar România rămâne fără gol marcat. Este prima ratare a Cristinei Neagu din tot turneul. Starul României avea procentaj 100% la loviturile de la șapte metri. 0-4

min.4: Greșim nepermis, ratăm mult, iar contraatacurile nu au consistență. După aproape 5 minute, selecționata lui Tomas Ryde n-a simțit gustul golului. 0-4.

min.3: Pristăviță ratează pentru România, iar Suedia ne penalizează la faza imediat următoare. Suedezele conduc cu 3-0, nu am marcat după 3 minute!

min.1: A început partida România - Suedia. Nordicele beneficiază de primul atac, finalizat cu gol chiar de Isabelle Gullden. La faza imediat următoare, Crina Pintea ratează mult prea ușor o fază promițătoare. 0-1.

Jucătoarele au ieșit pe teren și intonează imnurile naționale. Partida va începe în scurt timp. După imn, „tricolorele” s-au mobilizat reciprioc: „Pentru cine luptăm? Pentru noi!”

***

Clasament

Citește și:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Reportaj + interviu EXCLUSIV » Bella de Mondiale » Fiul de numai 5 luni al suedezei e senzația turneului: „Îmi va fi greu să joc împotriva României!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (148)
cschaka
cschaka  •  10 Decembrie 2019, 23:07
Postat de Ionut Gradeanu pe 10 Decembrie 2019, 15:56

Cum naiba poti sa scrii "Losers Round" in titlul articolului? Tu care nu ai facut nimic la randul tau ca ziarist? Cu ce drept? La cate cmapionate europene de jurnalism ai participat tu si ai jucat in runda finala (de loseri, p eintelesul tau)?!? Tu nu esti in stare sa scrii un amarat de articol - "Suedia ne-a pierdut fără drept de apel" si ai tupeul sa le jignesti pe fetele astea.. Uneori mi se pare ca nu traim in aceeasi lume. Foamea voastra de senzational pentru o bucatica de paine va face sa fiti penibili in fiecare zi din existenta voastra de ***. Nu mai veniti de la coada vacii la Bucuresti sa va bucurati la 500 EUR/luna si sa aveti senzatia ca ati atins norii si sunteti cei mai inteligenti, cand voua va curge din gura si tineti laptopul invers.

Lasă-l să scrie că azi au fost Loseri 120% *** astea pr@aste. Nu contează ce poate autorul, articolul e just.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cschaka
cschaka  •  10 Decembrie 2019, 22:58
Postat de Lucian Preda pe 10 Decembrie 2019, 20:58

Oare în cate domenii suntem între primele zece, sau douăsprezece, națiuni ale lumii?? Sigur nu in ceea ce privește jurnaliștii sportivi!

Păi decât pe locul 10 jucând așa, mai bine deloc.

cschaka
cschaka  •  10 Decembrie 2019, 22:57

Păi decât pe locul 10 jucând așa, mai bine deloc.

Vezi toate comentariile (148)
Comentează