SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Reportaj + interviu EXCLUSIV » Bella de Mondiale » Fiul de numai 5 luni al suedezei e senzația turneului: „Îmi va fi greu să joc împotriva României!”

Articol de , - Publicat luni, 09 decembrie 2019 15:20

Isabelle Gullden, fosta jucătoare a CSM-ului, care ne va fi adversară în meciul de marți, face senzaţie la turneul final cu fiul ei de numai 5 luni, Lias.

Acesta asistă la meciuri, stă în braţele mamei la interviuri şi e adulat de întreaga echipă nordică.

  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt  partidele pe care le avem de disputat în Main Round;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

Isabelle Gullden, 30 de ani, a fost, poate, jucătoarea străină care a intrat cel mai mult la suflet românilor pe perioada în care a jucat la CSM Bucureşti, echipă cu care a şi câştigat Champions League în 2016. Marți, ea ne va fi adversară la Mondial.
 

A născut în vară

Gullden e la turneul final deşi cei mai mulţi specialişti nu s-ar fi aşteptat. Motivul? Suedeza a născut la finalul lui iulie un băieţel, însă la doar câteva săptămâni după acest eveniment era deja în sală şi făcea primul antrenament!

Pentru a putea să dea însă curs convocării şi participării la Mondial, Gullden a fost nevoită să-l ia cu ea pe fiul său în Japonia. Şi a făcut-o! Iar Lias e vedetă la Kumamoto. Îşi face apariţia alături de tatăl său, Linus, la toate meciurile Suediei. Poartă căşti speciale pentru a nu se speria de zgomotul din sală, iar la finalul jocurilor există un întreg ritual. Îi este adus şi pus în braţe Bellei chiar pe banca de rezerve. E vedetă şi la zona de interviuri, fiindcă mama sa oferă declaraţii doar împreună cu el.

"Bone" pentru Gullden junior

Chiar şi în hotelul în care Suedia e cazată, cel mic e principala atracţie. Rând pe rând, jucătoarele se joacă cu el, chiar şi cei din staff. Atunci când Isabella e ocupată cu antrenamemnte sau studiul video, cel mic rămâne în grija tatălui său, Linus, fost şi el la CSM, antrenor cu portarii. "Suntem cazaţi aici în acelaşi hotel cu Bella, dar nu te gândi că în aceeaşi cameră!", spune amuzat soţul lui Gullden.

+4 FOTO

"E greu să jonglez cu rolul de mamă şi să şi joc"

Gullden ni-l prezintă pe fiul său. "Uite, ei sunt din România, o ţară unde am jucat şi m-am simţit minunat. Hai, salută-i", îi spune Bella celui mic, care pare extrem de amuzat şi bine dispus de toată agitaţia din jurul lui. "Dacă este greu cu el aici? Nu, de fapt, e chiar foarte bine fiindcă e cu mine, altfel n-aş fi putut să vin eu fără el, n-aş fi avut cum să stau departe de el atât vreme", spune handbalista.

Dar cum se împacă statutul de mamă, pentru un copil atât de mic, cu cel de handbalistă la o naţională care speră să ajungă în semifinale? "Recunosc, e greu să jonglez cu toate, să fiu mamă, să merg la antrenament, să-i dau de mâncare, să particip apoi la studiul video al adversarilor. E mult mai greu decât m-aş fi aşteptat, dar mă sprijină soţul meu. E complicat. În mod normal, fără copil, te trezeşti dimineaţa şi ştii că ai antrenament, apoi te întorci şi gata! Acum, între aceste lucruri e şi un bebe, care îţi ia din energie, din timp", a mai adăugat Gullden.

INTERVIU EXCLUSIV // "Îmi va fi greu să joc împotriva României"

Gullden spune că nu şi-ar fi dorit acest meci, crede că Neagu e piesa-cheie din echipa lui Ryde, se arată şocată de scandalul de dopaj de la Corona şi dezvăluie ce promisiune i-a făcut fiului său cu privire la ţara noastră

- Bella, va fi prima ta apariţie împotriva României. E un meci special?
- Speram să nu mă întrebi asta fiindcă trebuie să fiu sinceră: chiar va fi aşa, nu ştiu, complicat să joc împotriva României. Mi-aş fi dorit să nu existe acest meci!

- Ce impresie ţi-a lăsat naţionala noastră la acest Mondial?
- Meciuri întregi nu am văzut, am fost prinsă cu partidele noastre, însă de fiecare dată când m-am uitat pe foile de meci am văzut-o pe Neagu cu nişte cifre ameţitoare la goluri marcate. Şi am văzut şi acel 7 metri pe care a trebuit să-l execute cu Ungaria. A avut o stăpânire fantastică într-un moment de o tensiune maximă.
 

- Cum anticipezi acest meci?
- E clar că trebuie să ne concentrăm pe Neagu! Apoi, când atacăm, trebuie să avem ritm mare fiindcă au trei apărătoare foarte masive. Unu la unu, pe depăşiri sau cu aruncări de la 9 metri nu cred că avem prea multe şanse.
 

- Îţi vei ajuta antrenorul cu informaţii despre echipa României?
- Îi voi spune, da, dar eu am jucat doar cu Neagu şi Aneta Udriştioiu. Cred că sunt şi alte jucătoare periculoase la voi.
 

- Cine?
- Cei doi portari sunt buni, Dedu a făcut un sezon extraordinar şi energia pe care o are în poartă dă forţă echipei.
 

- Ai auzit de cazul de dopaj de la Corona Braşov?
- Da şi a fost realmente un şoc la noi în echipă! Nici mie, nici colegelor mele nu ne venea să credem. Este un caz foarte trist. O cunosc pe Bianca Bazaliu şi sunt convins că n-ar fi făcut nimic intenţionat, dar la final toate se întorc împotriva ei, ea e cea care are de suferit.
 

- Îţi lipseşte ceva din România?
- Pfff, multe, foarte multe! Îmi lipsesc fanii, chiar îmi lipseşte să trăiesc în Bucureşti, e un oraş în care m-am simţit perfect. Chiar dacă fiul meu încă nu înţelege ce îi spun, i-am zis că îi promit că o să-l duc şi pe el, când se va face mai mare, la Bucureşti, să vadă locul în care a jucat mama sa şi unde s-a simţit apreciată extraordinar. z

Citește și:

România e sigură de prezența la turneele preolimpice! Traseul e însă infernal

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (4)
814498805337502
Marius Negroiu  •  09 Decembrie 2019, 19:39

respect, bella.....

comabi
comabi  •  09 Decembrie 2019, 18:20
Postat de pote pe 09 Decembrie 2019, 17:01

Senzatie ***! Pe cine intereseaza?

Conasule, nu o fi de senzatie, insa sigur intereseaza pe fanii care au vazut-o la Budapesta si nu numai :). O jucatoare foarte buna si om cu caracter super ok (cel putin cat s-a putut observa din afara terenului).

valyomanyd
valyomanyd  •  09 Decembrie 2019, 18:18

Sa recapitulam...Sub numele autorilor articolului scrie...Luni 9 decembrie , 15:20...In articol scrie..Azi ,ea ne va fi adversara la Mondial...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează