SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

România va întâlni Bosnia în calificările pentru Mondialul din 2021!

Articol de - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 14:50

Bosnia a debutat în acest an la Campionatele Europene, dar a pierdut toate cele trei partide din grupă. Va fi un adversar incomod pentru România, dar de care se poate trece.

România și-a aflat adversara din penultimul tur al calificărilor pentru Campionatul Mondial de anul viitor, care va avea loc în Egipt. În urma tragerii la sorți care a avut loc la Viena, „tricolorii" au nimerit să joace o dublă manșă contra Bosniei Herțegovina. Primul meci va avea loc pe teren propriu, pe 15/16 aprilie, returul fiind programat în deplasare, pe 18 sau 19 aprilie. 

Cine este Bosnia, adversara României

O națiune nouă apărută în handbalul european, Bosnia a reușit însă calificarea la Europeanul care tocmai s-a terminat. Într-o grupă cu Cehia, Belarus și Finlanda, bosniacii au făcut 8 puncte, câștigând ambele partide cu Finlanda, dar și în Belarus și în Cehia! Au pierdut apoi pe teren propriu disputele cu contracandidatele. S-a calificat de pe locul 3 ca echipa cu cel mai bun punctaj!

La turneul final, Bosnia a jucat în grupa D, la Trondheim, dar a pierdut toate cele trei partide. Evoluția bosniacilor a fost însă una apreciată, într-o grupă foarte grea. Au cedat 26-32 cu Norvegia, 24-27 cu Portugalia și 23-31 cu Franța!

Antrenată de danezul Bilal Suman (52 de ani), fosta extremă de la KIF Kolding, Bosnia se bazează pe câțiva jucători de mare valoare, care evoluează la nume puternice din Europa. E vorba de centrul Mirsad Terzici (Veszprem), de centrul Josip Perici (Frisch Auf Goppingen), pivotul Senjamin Burici (Nantes) sau portarii Benjamin Burici (Flensburg) și Nebojsa Grahovac (Chartres).  

Interul dreapta Dejan Malinovici evoluează în Liga Zimbrilor, la Dobrogea Sud Constanța, iar interul stânga Marin Vegar a trecut și el pe la Steaua.  
Golgeterul Bosniei la Euro 2020 a fost însă veteranul de 39 de ani Nikola Prce, uriașul de 2.01 metri, care a jucat la echipe importante din Europa, dar care acum evoluează în campionatul intern.

România, antrenată acum de Rareș Fortuneanu și Adrian Petrea, s-a calificat ultima dată la un Campionat Mondial la ediția din 2011.

Apoi vine greul 

Dacă va trece de Bosnia Herțegovina, România va mai avea apoi de trecut încă un tur pentru a ajunge la Campionatul Mondial. Acolo, adversarii vor fi și mai puternici. În urna favoritelor se vor afla probabil Slovenia, Germania, Portugalia, Suedia, Austria, Ungaria, Belarus, Islanda și Cehia.

În cea a outsiderilor vor fi Franța, Macedonia de Nord, Elveția, Olanda, Muntenegru și cele patru echipe care se vor califica din turul 2 preliminar. Vor fi 9 meciuri tur-retur, în dublă manșă, pe 5/7 iunie, respectiv 9/11 iunie.

Celelalte partide din turul 2 al calificărilor 

  • Turcia - Rusia 
  • Polonia - Lituania 
  • Israel - Letonia 

vezi și:

CSM București a câștigat la Buzău, acolo unde nu a reușit nimeni în acest sezon!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  31 Ianuarie 2020, 05:01

Deci Franta nu va fi cap de serie?! Ce tari is astia de la IHF, se ia in considerare un turneu, nu o perioada. Un accident, practic. Adevarul e ca ar fi cat se poate de cinstit sa vedem un Austria- Bosnia si un Germania-Franta in play-off. Bine, Germaniei i se pregateste ceva facil sau i se da invitatie, ca idee doar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează