SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

S-a stabilit Final Four-ul Cupei României! Programul semifinalelor

Articol de - Publicat miercuri, 25 august 2021 22:24 / Actualizat joi, 26 august 2021 13:55

Gloria Buzău a reușit surpriza și a eliminat SCM Rm. Vâlcea, deținătoarea trofeului, după aruncările de la 7 metri! CSM București nu a avut emoții cu Brăila, iar Rapidul și Zalăul sunt noutățile.

Gloria Buzău a reușit bomba în sferturile de finală ale Cupei României, disputate la Bistrița. Echipa antrenată de Aurelian Roșca a eliminat-o pe deținătoarea trofeului, SCM Rm. Vâlcea, la capătul unul meci extrem de spectaculos și palpitant.

Cele două echipe au antrenori noi, dar și multe jucătoare venite în această vară. Vâlcea părea mai omogenă, chiar dacă a avut câteva absențe de marcă: Minevskaja, Florica, Bucur (accidentate). Acum câteva zile, într-un meci amical, la Vâlcea, gazdele se impuseseră cu 34-32.

Prima repriză a fost extrem de echilibrată. Au condus, pe rând, atât Buzăul, cât și Vâlcea. În ultimul minut de joc însă, când Gloria avea două jucătoare mai puțin pe teren, iar scorul era egal 12-12, vâlcencele s-au precipitat, au pierdut balonul și au primit două goluri. Nesperat, dar Buzăul a intrat la pauză cu 14-12 avantaj. Și degringolada a continuat în tabără vâlceană. S-a ajuns imediat la 16-12, diferența de patru goluri păstrându-se până la jumătatea reprizei.

Aurelian Roșca a mutat extrem de curajos, dar și riscant. A scos portarul și a evoluat cu 7 jucătoare în atac. A avut câștig de cauză de multe ori, dar a și primit goluri ușoare, cu poarta goală.

Echipă cu experiență, Vâlcea a egalat cu trei minute înainte de final, prima dată la 27. A avut șansa să treacă în față, dar portarul Batinovici, care sezonul trecut a apărat la Vâlcea, a făcut un meci foarte bun. S-a terminat 29-29 și s-a trecut direct la executarea aruncărilor de la 7 metri. Acolo avea să rateze aruncarea decisivă chiar Irina Glibko, interul stânga vâlcean care pe parcursul partidei reușise 11 goluri, dintre care 7 de la linia de penalizare! Ana Maria Mîrcă a fost eroul Gloriei, apărând două aruncări de la 7 metri.

+10 FOTO

4 românce și 19 jucătoare străine!

CSM București s-a impus în duelul cu Dunărea Brăila, echipa care a făcut în această vară nu mai puțin de 7 transferuri: 5 brazilience, o norvegiancă și o suedeză. Și CSM a mutat însă. A adus și ea alte cinci "straniere", față de cele șapte pe care le mai avea! 

A fost un meci între două multinaționale, în care româncele și-au făcut cu greu apariția pe teren. La CSM a jucat Neagu, iar poarta Brăilei a fost apărată mai puțin de o repriză de Elena Șerban. În rest, au mai intrat Alicia Gogârlă și Diana Fânaru, dar amândouă nu au adunat împreună 5 minute! Pe teren au jucat, în schimb, 19 handbaliste din străinătate!

Vedetele CSM-ului au fost contra Brăilei cei doi portari: Tess Wester și Jelena Grubisici. Olandeza a stat tot timpul pe teren și a avut câteva intervenții senzaționale. Grubisici a intrat doar la aruncările de la 7 metri, dar a reușit să apere 5 din cele 9!

CSM a condus în permanență, a avut și 9 goluri avantaj, dar "tigroaicele" au greșit mult și au permis adversarelor să reducă din diferență. Emoții pentru câștigătoare nu au fost însă niciun moment.

Rapid se impune pe final

Rapid București a reușit și ea calificarea în Final Four-ul Cupei României pentru al doilea sezon consecutiv. Echipa antrenată de spaniolul Carlos Viver a câștigat 28-23 cu Minaur Baia Mare, dar diferența este una mult prea mare față de cum au arătat ostilitățile pe teren.

Giuleștencele, la care au evoluat bine portarul Ciucă, ibericele Fraga și Lopez, dar și Sorina Târcă, au condus în permanență. S-au desprins la cinci goluri pe tabelă, însă Minaur a revenit de fiecare dată. Totul s-a jucat în ultimele șapte minute. Băimărencele au încercat un joc în viteză prin care să-și surprindă adversarul, dar au greșit mult și bucureștencele au profitat din plin. 

De la Minaur au ieșit în evidență extrema Oana Borș, dar și Cristina Laslo, ultima cu prea multe ratări însă pe final.

Zalăul cu junioarele

Ultima echipă calificată în Final Four a fost HC Zalău. Formația lui Gheorghe Tadici a întâlnit nou-promovata Știința București. Tehnicianul Zalăului a trimis pe teren toate jucătoarele tinere. Andreea Bujor, cu 6 goluri, Krisztina Toth și Ioana Bălăceanu, cu 5, au fost golgeterele formației ardelene, care s-a impus la pas cu 29-22.

Final Four-ul Cupei României se va juca la Brăila, pe 28-29 august. În urma tragerii la sorți, Rapid a nimerit cu CSM București, iar Gloria cu HC Zalău.

Rezultate sferturi de finală, Bistrița

  • Minaur Baia Mare - Rapid București 23-28
  • SCM Rm. Vâlcea - Gloria Buzău 33-34
  • CSM București - Dunărea Brăila 27-24
  • HC Zalău - Știința București 29-22

Semifinale, Brăila, 28 august

  • 11:00 Gloria Buzău - HC Zalău 
  • 15:30 Rapid - CSM București

Citește mai multe știri din handbal:

Surpriză uriașă » Dinamo, cu fostul antrenor al Barcelonei pe bancă, a pierdut Supercupa României

Începe cel mai tare sezon în Liga Florilor! Cine sunt favoritele + cele mai importante mutări

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează