SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV Străinul de la Dinamo care s-a îndrăgostit de Romania și vrea să-și ia cetățenia: „Frate, aș mânca ciorbă de văcuță la fiecare masă”

Articol de - Publicat miercuri, 23 februarie 2022 13:46 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2022 16:36

Saeid Heidarirad, portarul iranian multiplucampion la handbal masculin, a mărturisit că a refuzat numeroase oferte de-a lungul ultimilor ani pentru a continua la Dinamo. La vară, va aplica pentru cetățenia română.

Îndrăgostit de România și de Dinamo București! Așa se prezintă Saeid Heidarirad, 31 de ani, multiplu campion în handbalul masculin cu Dinamo București, unul dintre cei mai buni sportivi din liga internă. Cel supranumit de suporteri "Ninja" și "Spiderman" este în al 5-lea an al său în alb-roșu și a contribuit la fiecare titlu cucerit de formația din Ștefan cel Mare, care a ajuns un brand respectat și pe plan continental.

Pasqi face cărțile
EDITORIAL
Pasqi face cărțile

Saeid Heidarirad vrea să fie român

Goalkeeperul iranian are planuri mari: să continue șirul succeselor cu „câinii" și să devină cetățean român atunci când îi va permite timpul. La vară va face cinci ani de când este la București, atunci va putea înainta documentația pentru acte. 

„Oricum, aici îmi petrec 11 luni pe an, în Iran una. Vreau să depun documentele pentru a fi român, sunt pregătit să locuiesc, să trăiesc pe viață în România. La București este casa mea, datorită oamenilor și celor de la club, în fiecare zi merg la Dinamo cu plăcere", a mărturisit Saeid.

Heidarirad a refuzat toată Europa

Contrar fotbaliștilor grupării din Ștefan cel Mare, de exemplu, care nu știu cum să plece la prima ofertă mai bună, în special în străinătate, iranianul este conceput din alt aluat. 

„Dinamo este casa mea, mă consider fiul acestui club. Aici, am crescut, mă simt parte din Dinamo. De aceea vreau să continuu la Dinamo. Am avut multe oferte din Europa în toți acești ultimi ani. Din Macedonia, din Germania, din Franța, vara trecută din Danemarca. Dar nu am luat niciodată în considerare varianta de a pleca. 

Întotdeauna, Dinamo a fost prima opțiune. Sunt parte din Dinamo și n-o spun doar așa, ca să impresionez. Mă văd evoluând toată cariera, ani buni de aici înainte, pentru «câinii roșii». Aș pleca doar dacă nu voi mai fi dorit, în rest nu concep așa ceva. Uite, am avut superofertă din Polonia, acum nu foarte departe în timp, dar există doar Dinamo pentru mine, restul sunt pe plan secund", a punctat Heidarirad.

Străinul de la Dinamo care s-a îndrăgostit de Romania și vrea să-și ia cetățenia: „Frate, aș mânca ciorbă de văcuță la fiecare masă”

Ce diferență cu fotbalul!

Nu ia în calcul decât un nou titlu cu Dinamo. „Obligatoriu. Este ceea ce ne dorim și știm că putem atinge. Apoi, forțăm tot ceea ce mai putem și în Champions League", a precizat iranianul. Membru DDB, goal-keeperul este descumpănit de situația de la fotbal a echipei din Ștefan cel Mare, dar evită să dea sfaturi: „Nu sunt un fan al fotbalului, nu mă uit la acest sport. Dar cei de la echipa de fotbal ar trebui să realizeze situația în care se pun pe ei și un club istoric". 

Îmi place mult la Brașov, la munte, îmi aduce aminte de locurile natale. Eu sunt din Aleshtar, asemănător. Când merg la Brașov, nu mă supăr nici dacă mai sunt blocat în trafic, mă uit la natură, la munți, mă relaxez cât pot. Îmi place la munte în orice sezon, și când e zăpadă, și când e totul verde
- Saeid Heidarirad

Adoră ciorba de văcuță

Despre oameni spune că sunt „calzi, prietenoși, te ajută la nevoie", despre el că este un mare fan al ciorbei de văcuță. 

„Frate, aș mânca la fiecare masă! Când mergem spre Baia Mare, undeva pe la mijlocul drumului, prin Transilvania, e un restaurant, «Casa Simi», unde e cea mai bună ciorbă, oprim de fiecare dată acolo. Îmi plac multe mâncăruri aici, dintre cele făcute natural, ca la țară"

În București, alături de soția mea, ieșim la o cafea, ne mai întâlnim cu prietenii, de când vine primăvara ieșim la plimbare zi de zi. O cafea, un drum prin parc, ne oxigenăm creierul
- Saeid Heidarirad

Citește și: 

EXCLUSIV Ce lovitură dă CSM București! „Tigroaicele” transferă una dintre vedetele de la rivala Rapid

EXCLUSIV Mihai Popescu, în staff-ul lui Xavi Pascual la naționala României » Ce post va ocupa portarul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
endeavour
endeavour  •  25 Februarie 2022, 00:29

Saeid este un sportiv desavarsit!

486296171535958
Nelu Stanciu  •  24 Februarie 2022, 13:55

Ce altceva. decât să bea şi să mănânce pe blat, ar fi putut să înveţe la dinamo!?

creeperno115
creeperno115  •  23 Februarie 2022, 22:39

Ai fi bun portar si la echipa de fotbal

Vezi toate comentariile (7)
Comentează