SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Savehof - SCM Rm. Vâlcea // Prima victorie în deplasare obținută de campioana României?

Articol de - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 15:19

SCM Rm. Vâlcea, campioana României, are șansa de a-și asigura calificarea în „sferturi” dacă învinge în Suedia. Vâlcea a pierdut însă toate partidele disputate pe teren străin în Liga Campionilor.

Victoria concludentă cu Krim Ljubljana, 31-16, în prima etapă a grupelor principale, a ridicat moralul vâlcencelor care așteaptă acum o nouă evoluție bună în deplasarea din Suedia.

Prima victorie în deplasare pentru SCM Rm. Vâlcea?

Campioana vine, de altfel, după cinci victorii consecutive, iar jocul echipei a arătat clar o creștere în ultimul timp. „Mergem în Suedia să câștigăm. Savehof e una dintre contracandidatele la locul 4 și un succes acolo ne-ar aduce clar în postura de favoriți", a declarat antrenorul Florentin Pera.

Accidentată la unul dintre antrenamentele de dinaintea jocului cu Krim, portarul Iulia Dumanska a făcut deplasarea la Savehof cu restul echipei, dar nu este refăcută în totalitate.

Vâlcea mizează pe apărarea sa, cea mai bună din Liga Campionilor până acum, după numărul golurilor încasate. „Apărarea funcționează. La fel și poarta. Și asta nu poate decât să mă bucure. Venirea Jelenei Trifunovici a adus un mare plus", crede Pera.

Savehof a câștigat un singur meci pe teren propriu, împotriva campioanei Cehiei, Banik Most, echipa eliminată din competiție. Mult mai bine joacă suedezele în deplasare.

Echipa antrenată de Rasmus Overby nu o duce deloc bine nici în întrecerea internă. A căzut pe locul 3 după ultimele două înfrângeri consecutive, ultima venită miercuri la Onnereds, poziția a 9-a. Vâlcea speră și ea să spargă gheața în deplasările din Ligă după cele trei înfrângeri consecutive.

Clasament Grupa 2

EchipăPuncte
1. Gyor Audi ETO9
2. Brest Bretagne9
3. Buducnost6
4. SCM Rm. Vâlcea2
5. Savehof IK2
6. Krim Ljubljana2

Primele patru echipe se califică în „sferturi"

vezi și:

CSM București-Metz Handball // Ultima șansă pentru CSM, care vine după 3 înfrângeri consecutive în Ligă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  31 Ianuarie 2020, 18:47
Postat de Nicolae Grecu pe 31 Ianuarie 2020, 18:22

E captivant să prezinți un meci și să nu spui ziua și ora?

Corect, boss...chiar ma intrebam daca e azi...ca vrea sa-l vad

424036781712259
Claudio Florian  •  31 Ianuarie 2020, 18:24
Postat de Nicolae Grecu pe 31 Ianuarie 2020, 18:22

E captivant să prezinți un meci și să nu spui ziua și ora?

Exact. La fel cum "uita" si marcatoarele sau procentuajele portaritelor.

424036781712259
Claudio Florian  •  31 Ianuarie 2020, 18:22

5 victorii consecutive in LC?:) In mod normal Valcea va invinge fara probleme. O sansa de a rula lotul.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close