SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRANȚA - SUEDIA

VIDEO Scandal cât casa, după golul care a dus Franța în finala CE de handbal masculin: „E neregulamentar! Ar fi trebuit să revadă faza” + Plângere oficială, urmează decizia EHF

Franța a învins Suedia, scor 34-30, după reprizele de prelungire, și s-a calificat în finala Campionatului European de handbal masculin. Golul marcat Elohim Prandi în ultima secundă a timpului regulamentar este aprig contestat de nordici! +10   FOTO
Franța a învins Suedia, scor 34-30, după reprizele de prelungire, și s-a calificat în finala Campionatului European de handbal masculin. Golul marcat Elohim Prandi în ultima secundă a timpului regulamentar este aprig contestat de nordici!

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 22:54 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 23:14

Franța a învins Suedia, scor 34-30, după reprizele de prelungire, și s-a calificat în finala Campionatului European de handbal masculin. Golul marcat de Elohim Prandi în ultima secundă a timpului regulamentar este aprig contestat de nordici!

  • Franța - Danemarca, finala Campionatului European de handbal masculin, este programată duminică, de la ora 18:45 
  • Finala mică, Suedia - Germania, se joacă tot duminică, de la ora 16:00.

UPDATE 22:50 / Federația Europeană analizează plângerea Suediei

Federația Europeană de handbal a emis un comunicat pe site-ul oficial. Acțiunea incriminată de suedezi este analizată. 

„Federația Europeană de handbal confirmă faptul că Federația din Suedia a depus o reclamație oficială în urma semifinalei cu Franța, de la Euro 2024 de handbal masculin. Plângerea este analizată în aceste momente. Rezultatul urmează să fie anunțat”, se arată în comunicatul EHF. 

Performanță istorică reușită de Ungaria la Campionatul European de handbal masculin
Euro 2024
Performanță istorică reușită de Ungaria la Campionatul European de handbal masculin

Suedia a revenit fantastic în repriza secundă a semifinalei cu Franța. Conducea 27-26 în ultima secundă. Franța a obținut o lovitură liberă din zona interului dreapta. Elohim Prandi și-a asumat executarea. 

Avea în față tot zidul și un Palicka în zi de grație. Nicio pasă! Din cădere, a evitat blocajul și a trimis direct în vinclu! Arbitrii au validat reușita, meciul a mers în prelungiri, iar Franța a defilat. 

VIDEO. Suedezii contestă golul marcat de Prandi în ultima secundă 

Nordicii acuză că Prandi nu a respectat regulamentul în momentul aruncării decisive. Ar fi ridicat nepermis piciorul în momentul elanului.

„Reușita nu trebuia validată! E nedrept. Am fost scoși din competiție”, s-a plâns Glenn Solberg, antrenorul secund al naționalei suedeze.

Claus Moller Jakobsen, expertul televiziunii daneze TV 2, are aceeași părere: „E un scandal imens! Sunt furios, nici nu vreau să mă gândesc ce simt suedezii”.

Situația a fost explicată și de Ole Erevik, expertul postului Viaplay: „E un gol neregulamentar. Nu are voie să facă asta. Regulile trebuie respectate! E o eroare imensă de judecată. Arbitrii aveau dreptul să revadă acțiunea la sistemul VAR. Erau obligați să meargă! Nu poți greși într-un astfel de moment al turneului”.

Ce prevede regulamentul Federației Internaționale de handbal: 

Scandal cât casa, după golul care a dus Franța în finala CE de handbal masculin: „E neregulamentar! Ar fi trebuit să revadă faza” + Plângere oficială, urmează decizia EHF

VIDEO. Ei au impresionat la Campionatul European de handbal masculin! Momente de excepție pe parchetul din Germania

Citește și alte știri de la Campionatul European de handbal masculin: 

Absolut IREAL! » Franța s-a calificat în finala CE de handbal masculin, ajutată de o aruncare unică, în ultima secundă: Prandi, în vinclu cu tot zidul în față
CAMPIONATUL EUROPEAN
Absolut IREAL! » Franța s-a calificat în finala CE de handbal masculin, ajutată de o aruncare unică, în ultima secundă: Prandi, în vinclu cu tot zidul în față
A devenit tată în mijlocul Campionatului European 2024! » „Îi mulțumesc soției, mi-a permis să revin la meciuri”
CAMPIONATUL EUROPEAN
A devenit tată în mijlocul Campionatului European 2024! » „Îi mulțumesc soției, mi-a permis să revin la meciuri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
Ardeleanu123
Ardeleanu123  •  28 Ianuarie 2024, 12:06

Poate din ce am sa va reletez acum,vom invata pe viitor sa apreciem mai mult din fair-playul suedez.Find cetatean suedez,de origine romana si un cunoscator,cred eu, destul de bun al limbii suedeze,deoarece studile mele universitare le-am facut in Suedia,va voi releta ce au discutat jucatorii suedezi la ultimul time-out,cand mai erau doar cateva secunde din meci,deci inainte de prelungiri,Gottfridsson conducatorul de joc al Suediei,spunea coechipielor lui:Nici un pas inapoi,demarcare fara minge,fara incrucisari si nimeni nu trage la poarta,jucam numai la fault.Culme ironiei,chiar el a plecat spre poarta facand 4 pasi in conformitate cu decizia arbitrilor.Ziarele suedeze,considera pe buna dreptate ca arbitrii au gresit flagrant la lovitura libera acordata francezilor,documentad prin analiza video,ca jucatorul francez a tras la poarta schimbandu-si pozita de sprijin,de pe piciorul stang,pe dreptul,iar in momentul cand mingia din mana francezului a plecat spre poarta suedeza,ambele picioare ale francezului erau desprinse de sol.Deci gol nevalabil.Iar acuma urmeaza lectia de morala,atat a jucatorilor suedezi cat si a federatiei.A gresi este omeneste,gresim noi ca jucatori in joc,gresesc arbitrii.Vina principala este a noastra,a jucatorilor ca nu am reusit sa mentinem mingea in joc ,cateva secunde,fara sa gresim si nu am reusit sa facem un bloc atat de compact incat sa inpiedecam inscierea golului.Noi nu contestam sau insinuam ca arbitrii au facut aceasta gresala intentionat.

MaxiP
MaxiP  •  27 Ianuarie 2024, 11:18

Mi se pare gol valabil, e cu piciorul in contact cu solul in permanenta. Probabil pe pricipiul pe care merg se pot revedea 75% din fazele meciului daca sunt regulamentare.

securinamo89
securinamo89  •  27 Ianuarie 2024, 10:53

În loc sa aprecieze frumusețea golului stau și plâng ca niște copii.Daca erați buni ii bateati în prelungiri.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează