SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCANDAL

Membru al Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal, amenințat de președinte că va fi dat afară din ședință!

Constantin Din, președintele FR Handbal
Constantin Din, președintele FR Handbal

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 16:40 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 16:51

Ședința de joi, 11 aprilie, a Consiliului de Administrație al FRH a consemnat un fapt unic: unul dintre membrii a fost avertizat de președintele federație că va fi dat afară deoarece filmează cu telefonul. Persoana respectivă a spus că pleacă singură, dar apoi a vrut să continue în cadrul ședinței și să intre online, dar nu a fost primită.

Toți cei 16 membri ai Consiliului de Administrație au fost prezenți la ședința de joi, 10 aprilie, la sediul FRH, iar 6 au participat online.

Printre cei 10 membri prezenți la sediul FRH s-a aflat și Alin Cârligeanu, fost arbitru internațional și observator EHF, caracterizat de oamenii din handbal ca un tip erudit și care este într-o poziție antagonică față de actualul președinte al federației, Constantin Din.

Sărbătoare sub Tâmpa, Corona Brașov a câștigat în premieră Erste Liga
ERSTE LIGA
Sărbătoare sub Tâmpa, Corona Brașov a câștigat în premieră Erste Liga

Președintele Din l-a certat pe un membru din CA

Surse GSP au dezvăluit că în timpul ședinței CA de joi, președintele Din l-a avertizat pe Alin Cârligeanu că îl dă afară din ședință, deoarece o înregistra cu telefonul pe antrenoarea Liana Costea în timpul expunerii sale.

Simțindu-se jignit, Cârligeanu a spus că pleacă singur, ceea ce a și făcut, dar apoi a dorit să participe online la ședință, dar nu a fost primit.

Proces verbal contestat

Procesul verbal al ședinței CA întocmit de secretarul general al FRH, Nicolae Luca, confirmă incidentul, dar este văzut diferit de unii dintre participanți.

GSP vă prezintă în exclusivitate ce apare în procesul verbal, dar și cum au contestat Alin Cârligeanu și un alt membru CA, Flavius Sâsâeac, ceea ce apare în înscrisuri.

„La ora 11:30, dl Alin Cîrligeanu a părăsit din proprie inițiativă ședința, după ce dl Din, președintele CA, l-a rugat să nu mai filmeze colegii deoarece a fost surprins când o filma și înregistra pe dna Costea”, spune procesul verbal al ședinței.

Joi seară, membrii CA au primit un draft de proces verbal al ședinței Consiliului de Administrație, care după eventualele modificări trebuie semnat.

Iată și răspunsul lui Alin Cârligeanu:

„Bună seara,

Domnule Secretar General, vă informez pe această cale că nu voi semna procesul verbal transmis de dvs deoarece este incomplet la paragraful ce descrie plecarea mea din sala de ședințe. Vă rog să consultați înregistrarea video și să consemnati dialogurile mele cu: doamna Costea, domnul Din şi cu dumneavoastră.

Recunosc şi apreciez modul elegant în care ați protejat-o pe doamna Costea, dar nu recunosc faptul că am înregistrat-o. De asemenea, înainte de a părăsi şedinta CA de astazi am fost admonestat de conducătorul ei după care l-am informat pe domnul respectiv că nu este nevoie să mă dea afară din sală fiindcă plec singur.

Legat de acest eveniment exista și dovada scrisă (e-mail) prin care am solicitat CA revenirea în sedință în format online, mesaj la care nu ați răspuns.

Vă rog sa modificați procesul verbal. În caz contrar imi rezerv dreptul să solicit înregistrarea și să demonstrez tuturor celor interesați că rezumatul este incomplet. Vă mulțumesc. Alin Cîrligeanu”

„Afirmații staliniste!”

GSP vă prezintă și intervenția avocatului Flavius Sâsâeac, care l-a susținut în demersul său pe Alin Cârligeanu:

Membru al Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal, amenințat de președinte că va fi dat afară din ședință!
Flavius Sâsâeac este un contestatar al președintelui FRH

„Buna seara,

Legat de susținerile colegului Alin Cîrligeanu, am vizualizat solicitarea dumnealui, prin e-mail, de a continua ședința în format online, iar asta ar trebui să fie consemnat în PV.

Legat de afirmatiile de tip nord-corean sau stalinist ale președintelui de conjunctura al FRH care a încercat să îl amenințe pe colegul nostru că îl va da afară din sedință, pot să afirm cu toată convingerea că astfel de exprimări demonstrează și subliniază, încă o dată și cu claritate, habarnismul acestui individ avid de putere autoritară, care nici măcar după 2 ani de mandat nu cunoaște Regulamentul CA.

Precizez că la art 3.1.15 este prevazută procedura în situații de abateri în ședințele de CA, ca și sugestie în cazul în care se vor găsi translatorii potriviți care să lumineze cumva negura așezată peste discernamântul lipsitului de onoare președinte al FRH. Cu stimă, Flaviu Sâsâeac”.

Citește și:

Motivul surprinzător pentru care SUA ar putea interzice TOTAL mașinile electrice din China
SUA
Motivul surprinzător pentru care SUA ar putea interzice TOTAL mașinile electrice din China
BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează
BMW
BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează