HANDBAL  ·  SCM CRAIOVA-CORONA BRAȘOV 27-26

SCM Craiova, câștigătoarea Cupei EHF din 2018, a câștigat derbyul european cu Corona Brașov, scor 27-26

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de — Vineri, 02 August 2019, 17:11

SCM Craiova, câștigătoarea Cupei EHF din 2018, a câștigat derbyul european cu Corona Brașov, scor 27-26. Meciul a fost unul foarte bun calitativ, deși pregătirile sunt abia la început.

Duelul european de la „Cupa Vâlcii”, între SCM Craiova și Corona Brașov, echipele participante în Cupa EHF, a fost câștigat la limită de oltence, 27-26. Corona are multe jucătare de bază venite în această vară, iar relațiile de joc nu sunt încă sudate.

Cristina Laslo, centrul naționalei României, este cea care încearcă să dea ritm echipei de sub Tâmpa, dar mai are nevoie de timp pentru a-i reuși totul. Bianca Bazaliu împarte postul cu Sorina Târcă pentru postul de inter stânga, dar antrenorul Ion Crăciun spune că e loc, la echipă, pentru toată lumea.

Bianca nu are meciuri în picioare, se vede că la CSM București a fost mai mult rezervă. Dar Bazaliu poate la fel de bine să joace și pe inter dreapta. O aștept la echipă și pe Eliza Buceschi, pentru a avea mai multă experiență în teren”, a spus tehnicianul.

La Craiova, Bogdan Burcea nu le-a avut nici el în teren pe Cristina Zamfir sau Jelena Trifunovici, dar echipa a jucat excelent în multe momente.
Ana Maria Țicu, jucătoarea revenită după accidentarea la brațul drept, a arătat că handbalul nu se uită. „Rățușca” a încântat prin pătrunderile sale și a arătat că e indispensabilă în acest moment pentru oltence. Bobana Klikovac s-a întors și ea la Craiova, după sezonul petrecut la FTC Budapesta, cu mult elan, la fel și Nicoleta Tudor, toate cele trei jucătoare punând umărul la cucerirea Cupei EHF în 2018.

Patricia Vizitiu și Zeljka Nikolici rămân și ele handbaliste de bază pentru trupa lui Burcea. Tehnicianul s-a arătat însă cel mai încântat de tânărul portar Andreea Chetraru, care pe finalul partidei cu Brașovul, a securizat victoria echipei sale cu câteva parade incredibile.

„Craiova va lupta pentru o evoluție care să o onoreze în Cupa EHF, dar și pentru un loc la vârf în România. Va fi însă, cu siguranță, o ediție de campionat mai disputată ca oricând”, a declarat Bogdan Burcea. 

SCM Craiova 27
Chetraru, Djukeva, Curmenț - Țicu 6, Vizitiu 6, Tudor 4, Nikolici 4, Tătar 3, Klikovac 1, Șelaru 1, Orșivschi 1, Havronina 1, Cace, Tudorică, Colac. Antrenor: Bogdan Burcea

Corona Brașov 26
Hosu, M. Popescu, Timoșenkova - Laslo 4, Chiricuță 1, Bazaliu 2, Ciuciuclete 4, Bucur 2, Neagu-Burghel 6, Târcă 6, Lopătaru 1, Lăcătuș, Pătuleanu, Nolevska. Antrenor: Ion Crăciun

Vezi și: 

SCM Rm. Vâlcea și-a pierdut briliantul! Alicia Fraga Fernandez e în pericol să rateze Supercupa cu CSM București



Nu doar medicii răbufnesc. Şeful ISU Sibiu protestează față de incorectitudinea raportărilor COVID. „Este incredibil ceea ce se întâmplă„

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1