SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

SCM Craiova - SCM Rm. Vâlcea 23-27 // GALERIE FOTO Campioana, victorie fără emoții în „Derby de Oltenia”

Articol de - Publicat marti, 08 octombrie 2019 21:09

Campioana a câștigat fără emoții „Derby de Oltenia" și e acum singura echipă cu maximum de puncte după ce Corona Brașov a pierdut la Buzău.

SCM Rm. Vâlcea a bifat în această seară a 6-a victorie consecutivă în campionat, 27-23 la Craiova cu vecina de la sud, în Derby de Oltenia. A fost un meci controlat cu autoritate de echipa lui Florentin Pera, care a condus de la un capăt la altul. 

Apărarea vâlcencelor a fost imposibil de trecut în prima parte, iar portarul Marta Batinovici și-a continuat parcă recitalul început în meciul de Liga Campionilor, cu Bietigheim. Croata a avut 53% procentaj la mingile apărate în primele 30 de minute, dând aripi coechipierelor în ofensivă. 

Cu o viteză în plus față de doljence, dar și profitând de multele absențe de la gazde, Vâlcea a intrat la pauză cu 6 goluri avantaj: 14-8. În partea a doua, Pera a schimbat liniile, iar Craiova a prins curaj. Pivotul Bobana Klikovac le-a dat mari bătăi de cap campioanelor pe semicerc, iar Vizitiu și-a calibrat aruncările, anunțându-și revenirea la echipa națională. 

Craiova s-a apropiat, dar Vâlcea nu a tremurat nicio secundă. Samara da Silva și Norgaard au marcat gol după gol în partea a doua, iar Vâlcea s-a impus lejer, cu 27-23. 

Prilej de bucurie pentru suporterii din Zăvoi, care i-au cântat din tribună „La mulți ani!" braziliencei Samara da Silva pentru ziua de naștere, celebrată cu o zi înaintea partidei.  

Vâlcea s-a instalat pe primul loc al clasamentului și a rămas singura echipă neînvinsă, după ce tot aseară, la Buzău, Corona Brașov a suferit prima înfrângere, 19-23 cu Gloria, într-o partidă în devans din etapa a 7-a a Ligii Naționale. 

Revenire după 10 luni 

Cristina Zamfir, căpitanul SCM Craiova, a revenit aseară, pe teren, în meciul contra campioanei SCM Rm. Vâlcea. Accidentată în noiembrie 2018, Cristina Zamfir a trebuit să suporte două intervenții la umărul drept, care au ținut-o departe de teren. „Nu este sută la sută refăcută, dar a intrat doar pentru faza de apărare. Abia din luna ianuarie putem spune că e gata să arunce la poartă și să-și ajute echipa și în ofensivă", a declarat antrenorul Bogdan Burcea, care este și soțul Cristinei. 

S-a accidentat Klikovac 

Ghinioanele se țin scai de echipa din Craiova. Fără Tătar, Trifunovici, Havronina, toate accidentate, cu Zamfir incomplet refăcută, echipa doljeană a pierdut-o ieri, în minutul 57 și pe muntenegreanca Bobana Klikovac. Pivotul craiovean s-a răsucit după o minge, dar a căzut imediat la podea, urlând de durere. „Nu știu ce are, trebuie să vedem ce vor spune doctorii. Se pare că este o entorsă gravă la gleznă", a dezvăluit Burcea. 

Pleacă în Franța 

Campioana României va fi tot pe drum în următoarele zile. Miercuri, vâlcencele vor pleca la București, acolo de unde joi, dis-de-dimineață, vor zbura spre Brest, via Paris. „E un program extrem de încărcat. Sper să nu resimțim oboseala, să ne întoarcem toate sănătoase. E un moment foarte bun pentru noi, evoluăm excelent. Mergem la Brest să jucăm cât mai bine și să obținem un rezultat pozitiv. Avem însă în față una dintre cele mai bune echipe din Europa la ora actuală", a declarat extrema stânga Cristina Florica. 

+45 FOTO

FOTO: Marius Ionescu

SCM Craiova 23 
Vizitiu 9, Klikovac 6, Țicu 3, Orșivschi 2, Tudorică 2, Șelaru 1
Antrenor: Bogdan Burcea 

SCM Rm. Vâlcea 27 
Norgaard 5, Da Silva 4, M. Lopez 4, Glibko 4, Elghaoui 2, Florica 2, Fraga 2, Badea 2, Liscevici 1, Gonzalez 1
Antrenor: Florentin Pera 

Clasament Liga Națională după 6 etape 

1. SCM Rm. Vâlcea 18p
2. Corona Brașov 18 (7 jocuri)
3. Gloria Buzău 15 (7 jocuri)
4. Minaur Baia Mare 13
5. CSM București 9 (5 jocuri) 

VEZI ȘI:

ESBJERG - CSM BUCUREȘTI 22-24 // VIDEO „Tigroaicele” infirmă calculele hârtiei și câștigă în deplasare la debutul în grupele Ligii!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  09 Octombrie 2019, 21:31
Postat de Adrian Popescu pe 08 Octombrie 2019, 22:07

Domnule Ursescu explicati va rog. Cum din 10 marcatoare la echipa din Valcea, opt sunt jucatoare straine. Cum sprijina domnul Pera handbalul autohton....Domnul Ursescu notiunea dvs stigmatul de mercenare este valabil doar pentru CSM?

esti putin in ceata..ce conteaza cine inscrie cand echipa castiga(o echipa e formata din romance..ciuca,badea,savu,bacaoan,adespi,zamfirescu,florica..avand si...rezerve

ceaiuri
ceaiuri  •  09 Octombrie 2019, 21:24

oltencele fac un joc mai putin convingator..dar totusi castiga(cred ca e singura echipa ce poate alinia..2 echipe intr-un meci)daca la Brest(rusoaicele fluiera corect)vin cu un rezultat bun cred ca pot deveni surpriza din C.L.

cneius
cneius  •  09 Octombrie 2019, 08:55
Postat de Adrian Popescu pe 08 Octombrie 2019, 22:07

Domnule Ursescu explicati va rog. Cum din 10 marcatoare la echipa din Valcea, opt sunt jucatoare straine. Cum sprijina domnul Pera handbalul autohton....Domnul Ursescu notiunea dvs stigmatul de mercenare este valabil doar pentru CSM?

Buna observatie.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează