SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

SCM Craiova - SCM Rm. Vâlcea 24-28 » Vâlcea se impune în Derby de Oltenia!

Marta Lopez a fost, la Ploiești, metronomul echipei din Vâlcea FOTO Cristi Preda
Marta Lopez a fost, la Ploiești, metronomul echipei din Vâlcea FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 15 octombrie 2020 21:26 / Actualizat joi, 15 octombrie 2020 21:56

SCM Rm. Vâlcea venea după trei înfrângeri în Liga Campionilor, dar Craiova nu i-a putut pune piedică. Este a cincea victorie consecutivă în derby pentru echipa lui Pera

Prima etapă a Ligii Naționale feminine s-a încheiat aseară, la Ploiești, cu Derby de Oltenia, SCM Craiova împotriva SCM Rm. Vâlcea. Cele două formații au obiective diferite în acest sezon. Vâlcea își dorește s-o încurce încă o dată pe CSM București în lupta la titlu, în timp ce Craiova visează să revină în cupele europene după o pauză de doar un an.

Le-au dat emoții

Vâlcea a fost mereu cu un pas în fața adversarului, dar echipa selecționerului Bogdan Burcea nu a cedat niciun moment. A găsit soluții și a egalat scorul pe tabelă, venind chiar și de la patru goluri diferență. Vâlcencele nu au intrat însă în panică, au construit cu răbdare și și-au obosit parcă adversarul. Când au simțit că acesta nu mai poate ține ritmul, au accelerat decisiv și s-au desprins hotărâtor. Pentru Craiova declinul a venit parcă în partea a doua, atunci când căpitanul Cristina Zamfir a suferit o entorsă la gleznă. Lipsa interului stânga s-a văzut mai ales din centrul defensivei, acolo pe unde vâlcencele au găsit mai ușor calea spre gol.

Excelent jocul extremei dreapta Marta Lopez, vicecampioana mondială din Spania marcând de 8 ori din 10 aruncări. Evghenia Minevskaia a avut și ea o prestație bună, fiind poate la cel mai bun joc de când a ajuns în România. Și extrema stânga, veterana Ann Grette Norgaard, și-a făcut treaba, la fel ca și portarul Marta Batinovici. De la Craiova, tot greul a căzut pe centrul Ana Maria Țicu și pe Ana Savu, interul dreapta asumându-și rolul de a arunca de la mare distanță.

La SCM Rm. Vâlcea a debutat Daciana Hosu, portarul venit de la Corona Brașov, iar la Craiova rusoaica Matlașova, transferată de la Kuban Krasnodar.

Vâlcea a câștigat cu 28-24, al cincilea succes consecutiv cu Craiova, în campionat. Jucătoarele ambelor echipe își doresc acum să poată disputa cât mai multe etape, pentru a-și găsi ritmul de joc. Asta e și dorința selecționerului Bogdan Burcea, care trebuie să alcătuiască și lotul pentru Euro 2020, din luna decembrie.

"Au avut mai multe gloanțe!"

Selecționerul Bogdan Burcea a caracterizat plastic jocul de aseară. "I-am întins noi cât am putut, i-am alergat, i-am pus să facă efort, dar când am terminat gloanțele nu am avut ce mai face! La Vâlcea se vede faptul că au avut meciurile de Liga Campionilor, plus cele din Cupa României. Noi suntem la primul mci oficial. Accidentarea Cristinei Zamfir a contat, dar trebuie să recunoaștem că, și cu ea, nu cred că am fi putut rezista până la final", a declarat Burcea.

"Am scăpat, sper, de cea mai grea perioadă!"

Florentin Pera era fericit după meci că echipa sa a debutat cu o victorie în actuala ediție a Ligii Florilor. "Cele trei puncte erau extrem de importante, mai ales că noi am traversat poate cele mai dificile momente de când sunt eu la echipă. Am avut multe accidentări, cazuri pozitive de coronavirus, perioade lungă de pauză. Le felicit pe fete pentru că au luptat, au arătat cât de mult își doresc să câștige și, în cele din urmă, ne-am realizat obiectivul", a spus Pera.

SCM Craiova-SCM Rm. Vâlcea 24-28

SCM Craiova
Țicu 5, Savu 4, Nica 3, Orșivschi 3, Matlașova 3, Zamfir 2, Șelaru 2, Andrei 2. Antrenor: Bogdan Burcea 
SCM Rm. Vâlcea
M. Lopez 8, Minevskaia 6, Norgaard 4, Elghaoui 3, Florica 2, Liscevici 2, Aardahl 2, Trifunovici 1. Antrenor: Florentin Pera

Rezultate prima etapă

Dacia Mioveni-Măgura Cisnădie 21-26
Dunărea Brăila-Activ Ploiești 28-15 
SCM Craiova-SCM Rm. Vâlcea 24-28 
Crișul Chișineu Criș-U Cluj Napoca 0-10
Gloria Buzău-CSM București 20-32
HC Zalău-Minaur Baia Mare 0-10
Rapid București-CSM Slatina 19-19
CSM Galați-Gloria Bistrița 18-24

EXCLUSIV Probleme mari la Dinamo » Trei jucători și antrenorul Constantin Ștefan au coronavirus. Debutul în EHF European League este în pericol

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează