SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

SCM Râmnicu Vâlcea e noua campioană a României la handbal feminin! Imagini superbe de la premiere

"Pentru că nimeni nu va putea să ne șteargă istoria" e unul dintre mesajele pregătite de fani pentru ziua de astăzi

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2019 20:22

LIGA NAȚIONALĂ DE HANDBAL FEMININ // După 6 ani de la dispariția Oltchimului, în 2013, Vâlcea recâștigă coroana de regină în handbal. SCM Râmnicu Vâlcea, noua echipă olteană, a adus azi al 20-lea titlu în oraș. 

UPDATE 20:00

Râmnicu Vâlcea a câștigat și meciul cu CSM Slatina, scor 29-26, și e noua campioană a României!

ȘTIREA INIȚIALĂ

Victorie cu CSM Slatina, în meciul de azi, de la ora 17:30 (în direct TVR 1) și titlul de campioană ajunge din nou în orașul de pe Olt. Totul pare o formalitate pentru echipa pregătită de Florentin Pera, care a înregistrat până acum 21 de victorii și o singură înfrângere în actuala ediție.

CSM Slatina este pe locul 11 în campionat și luptă pentru salvarea de la retrogradare, dar e greu de crezut că echipa antrenată de Victorina Bora, fostul pivot al Oltchimului, va putea pune probleme vâlcencelor.

Titlul a fost asigurat, de fapt, etapa trecută, când Gloria Buzău a furnizat surpriza campionatului, trecând cu 29-21 de CSM București.

Bilete vândute în 50 de minute

Interesul e unul enorm la Rm. Vâlcea. Biletele puse în vânzare în această săptămână au fost epuizate în mai puțin de o oră. Toți fanii vor să le vadă pe Dumanska, Glibko, Florică și compania îmbrăcate în tricourile de campioane. Va fi o seară specială la Vâlcea, șampania fiind pusă deja la rece.

Vor fi multe surprize pentru fani, iar podiumul este pregătit. Unul dintre sponsorii echipei a realizat fotografii cu jucătoarele. Spectatorii vor găsi pe fiecare scaun un set de poze cu favoritele, putând la final să ia autografe de la jucătoare.

Iau meciul în serios

Jucătoarele și staff-ul tehnic de la SCM Rm. Vâlcea vor să facă abstracție însă de euforia din jurul lor. "Nu trebuie să ne considerăm dinainte învingătoare. S-au mai văzut surprize și nu vrem să asistăm la una în meciul cu Slatina. Dacă vom câștiga acest titlu, o vom face pentru că am demonstrat seriozitate și constanță în tot acest sezon", a declarat antrenorul Florentin Pera.

SCM Rm. Vâlcea e la primul titlu în actuala postură, după 6 ani de la desființarea Oltchimului. Echipa olteană e sigură de participarea în grupele Ligii Campionilor, acolo unde va fi prezentă pentru prima oară.

"Vâlcea a respirat și respiră handbal. Aici am simțit cu adevărat ce înseamnă pasiunea pentru sport. Fanii noștri ne-au dat energie și ne-au împins de la spate în tot acest sezon, unul cu adevărat senzațional", a adăugat tehnicianul vâlcean.

În afara Iuliei Dumanska, portarul naționalei României, care a mai câștigat titlul pe când juca la Baia Mare, și Irina Glibko, învingătoare cu CSM București, nicio altă jucătoare din lotul vâlcean nu a mai fost până acum campioană în România. 

Vezi și: VIDEO Gyor o zdrobește pe Kristiansand și merge în finala Ligii! Cum s-a descurcat Crina Pintea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează