SPORTURI  »  HANDBAL  »  AMICAL

GALERIE FOTO SCM Rm. Vâlcea arată bine » A marcat 42 de goluri în poarta Rapidului

Rapid - Rm. Vâlcea +18   FOTO
Rapid - Rm. Vâlcea

Articol de , - Publicat joi, 25 iulie 2019 21:01

Campioana a jucat azi primul amical împotriva nou-promovatei Rapid. A marcat de 42 de ori și a câștigat la 17 goluri diferență!

Multă poftă de joc și multă ambiție pentru SCM Rm. Vâlcea, campioana României, în primul amical al verii susținut de echipa lui Florentin Pera. În Sala Giulești, din Capitală, jucătoarele nou-venite, dar și cele vechi din tabăra campioană, au vrut să demonstreze ce pot și de ce sunt în stare. Lupta va fi acerbă pentru un loc în primul 7, mai ales că în momentul de față, Liscevici, Samara da Silva sau Ana Maria Dragut nu pot evolua, din varii motive.

Forță de la 9 metri

SCM Rm. Vâlcea a luat amicalul cu Rapid în serios și a jucat într-un ritm foarte bun pentru primul amical. Alicia Fernandez, conducătorul de joc al oltencelor, a început direct meciul în viteza a patra, trecând apoi în cea de-a cincea și chiar a șasea. Coechipierele au trebuit imediat să se adapteze, și au arătat valoare.

Mireya Gonzalez, interul dreapta venit de la Siofok, dar și pivotul Asma Elghaoui, au arătat că se poate conta pe ele. La fel și portarul Marta Batinovici, care i-a arătat Iuliei Dumanska, portarul naționalei României, că nu mai are locul de titulară asigurat. Antrenorul Florin Pera a rulat tot lotul, satisfacție dând și jucătoarele care sunt considerate din linia a doua, gen junioara Roberta Stamin sau interul Andreea Adespii. În apărare, Mădălina Zamfirescu a dat multă siguranță echipei, împreună cu Raluca Băcăoanu. Marta Lopez rămâne jucătoarea de bază de pe flancul drept. 

„Pentru un prim joc ne putem declara mulțumiți, mai sunt multe lucruri de pus la punct, mai ales în apărare. Nu suntem în formație completă, este un joc de pregătire și nimic mai mult. Am convingerea că vom crește în joc. Sunt mulțumit de spiritul de echipă, de atitudinea fetelor. Lucrăm la relațiile de joc, la omogenitate și la începutul sezonului să începem în forță”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

Spioni în tribună

Toată conducerea CSM București, în frunte cu președintele secției, Vlad Enăchescu, dar și cu antrenorul Tomas Ryde, a fost prezentă la meci. Rivalitatea Vâlcea-CSM București va continua, cu siguranță, și în viitorul sezon, cele două echipe urmând să se întâlnească pentru prima dată în Supercupa României, din 25 august. Tomas Ryde a plecat destul de gânditor de la meci, dânndu-și seama că va avea un adversar redutabil și în sezonul viitor. 

Emoții cu Cristina Florică

În minutul 32 al partidei, la un duel din atac între Cristina Florică și Ana Maria Chirigiu, extrema stânga a campioanei a căzut și a dat cu capul de podea. A primit minute bune îngrijiri medicale, a încercat să se ridice, dar a amețit imediat și a rămas întinsă pe suprafața de joc. „Ambulanța, să vină ambulanța!”, au strigat imediat jucătoarele. Cum nu era niciuna la sală, s-a sunat repede la 112. Medicii au ajuns la sală și i-au acordat vâlcencei îngrijiri medicale. La finalul partidei, tot cu ambulanța, extrema naționalei a ajuns la Spital acolo unde a fost supusă unei tomografii. "Mă doare capul și amețesc", a spus jucătoarea imediat după meci. Ea a plecat în cele din urmă spre Vâlcea, împreună cu președintele Florin Verigeanu, fiind în afara oricărui pericol.

„La un asemenea scor nu pot să fiu optimist. Asta e, am jucat cu echipa campioană, dar e clar că e mult de muncă și mai avem nevoie de întăriri pentru a rezista în prima ligă. Nu suntem pregătiți mental poate pentru prima ligă, dar ușor-ușor vom vedea unde suntem și vom ști ce avem de făcut pentru a progresa”Robert Licu, antrenor Rapid

Rapid - Rm. Vâlcea  25-42

Rapid: Trifan 7 goluri, Boljevici 5, Livrinikj 4, Carabulea 2, Chirigiu 2, Ionescu 1, Bazon 1, Dăscălete 1, Ilie 1, State 1.
Antrenor: Robert Licu

SCM Rm. Vâlcea: Fernandez 8, M. Gonzalez 6, Elghaoui 6, M. Lopez 5, Stamin 5, Badea 3, Adespii 3, Glibko 3, Zamfirescu 2, Florica 1
Antrenor: Florentin Pera

VEZI ȘI:

FOTO Paula Ungureanu a semnat cu Rapid: „Am acceptat cu entuziasm să îmbrac tricoul vișiniu!”

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close