SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - BBM BIETIGHEIM 34-2

SCM Rm. Vâlcea - BBM Bietigheim 34-27 // Ann Grete Norgaard: „La Vâlcea mă simt ca peștele în apă!”

Articol de - Publicat duminica, 06 octombrie 2019 12:18

„Profa de mate” Ann Grete Norgaard a făcut un meci magnific la debutul său pentru Vâlcea în Liga Campionilor. A marcat 7 goluri și e deja foarte iubită în tribune.

La 36 de ani, Ann Grete Norgaard continuă să joace la un nivel foarte înalt. Era la Viborg, club pentru care a jucat în cea mai mare parte a carierei, când a venit oferta de la SCM Rm. Vâlcea. Chiar dacă mai avea un an de contract, nu a stat nici un moment pe gânduri. "Vreau să joc în LIga Campionilor!", le-a spus ea oficialilor de la Viborg. Și nu a mai fost chip să rămână în Danemarca. "Era ultimul meu tren de Ligă", a spus ea la venirea la Vâlcea.

"Toată săptămâna am avut emoții!"

La intonarea imnului Ligii Campionilor, în startul partidei, Norgaard avea lacrimi în ochi. Emoțiile o trădau pe profesoara de matematică. Și a recunoscut și la final. "Toată săptămâna de dinainte am simțit emoție, nerăbdare, precipitare. Așteptam momentul", spune daneza cu ochi albaștri. La final abia își mai trăgea sufletul, avusese mult de alergat, dar fața îi era toată numai un zâmbet.

"Ne așteptam să fie un meci foarte greu, știam că va trebui să luptăm tot timpul. Am condus aproape în permanență, iar pe final, cu ajutorul spectatorilor, care ne-au împins de la spate, am câștigat la o diferență aproape de necrezut", a spus Norgaard.

Știau că Bietigheim joacă în viteză, cu repuneri rapide, dar tot am mai avut nevoie de o repriză de acomodare. Am jucat foarte bine în atac în prima parte, iar apoi nu am mai cedat în defensivă. Am primit doar 9 goluri în partea a doua".

"Au fost ocazii pe care ne le-am lăsat să treacă"

Privește spre tabelă și în dreptul numelui ei stă cifra 7. E numărul reușitelor din disputa cu nemțoaicele. "Au fost primele mele goluri în Ligă pentru Vâlcea. Așteptam cu nerăbdare meciul, pentru asta venisem aici, să joc Liga Campionilor. Pe parcursul meciului am avut ocazii pe care nu le-am putut lăsa să treacă pe lângă mine".

Despre atmosferă și suporteri, spune de 10 ori în tot atâtea fraze cuvântul „amazing" (n.a. „formidabil”). "Am mai avut experiențe când am jucat cu Viborg în fața propriilor suporteri și am câștigat Liga Campionilor, când am jucat cu echipa națională la Herning, în fața a 12.000 de fani, dar atmosfera de aici nu am trăit-o nicăieri. Mă simt aici exact ca peștele în apă, cum spunem noi, în Danemarca. Toată lumea din club s-a purtat extraordinar cu mine, fetele la fel, adaptarea mea a fost foarte ușoară atât în echipă, cât și în afara ei. Le mulțumesc tuturor".

Se gândește de pe acum la Main Round, dar e doar visul spre care tinde. "Cu toții ne dorim să ajungem în Main Round, dar știm că mai e mult până acolo. Am făcut primul pas și e un pas enorm pentru noi. Trebuie să rămânem concentrați, să muncim în continuare, pentru că numai așa vom reuși să obținem victorii. Cred că jucăm tot mai bine de la un meci la altul și asta ne dă încredere și speranțe", a încheiat Norgaard.

Surpriză enormă, Buducnost învinsă acasă

Sâmbătă, în grupa C, din care face parte și Vâlcea, campioana României, Brest Bretagne a reușit să învingă la Podgorica pe Buducnost, 35-32. Gazdele au condus 45 de minute, dar au capotat pe final, când franțuzoaicele s-au deprins în câștigătoare. 

Brest e următorul adversar al celor de la SCM Rm. Vâlcea, disputa din etapa a doua urmând să se joace în Franța, pe 12 octombrie. O zi mai târziu se joacă Bietigheim-Buducnost.

vezi și:

SCM Rm. Vâlcea - BBM Bietigheim 34-27 // VIDEO + FOTO Pe teren și în tribune, ca în vremurile bune! Vâlcea obține o victorie entuziasmantă la revenirea în Liga Campionilor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  09 Octombrie 2019, 21:47

clubul a avut ceva curaj sa transfere o jucatoare de 36 ani...dar se vede valoarea si la aceasta varsta(are unele pb cand e vb de repliere..uneori vine ultima)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează