SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI

SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI 20-19 //Îl prinde paltonul pe Tomas Ryde? » „Nu văd o problemă că am pierdut meciul cu Vâlcea”

Articol de - Publicat duminica, 22 septembrie 2019 12:52

SCM Rm. Vâlcea a câștigat derby-ul campionatului, 20-19 cu CSM București. Tomas Ryde încă mai crede că CSM poate deveni campioană. CSM București e echipa care a schimbat cei mai mulți antrenori. Anul trecut, Magnus Johansson a fost data afară după două înfrîngeri, exact câte a acumulat și Ryde.

După a doua înfrângere în mai puțin de trei luni de când a preluat CSM București, Tomas Ryde își poate simți postul amenințat. Anul trecut, un alt suedez, Magnus Johansson, a fost schimbat de la CSM exact după două înfrângeri și înainte de debutul în Liga Campionilor. 
 

„Nu văd o problemă că am pierdut meciul cu Vâlcea. Sunt acum șase puncte distanță, dar campionatul e lung și sunt multe echipe puternice în Liga Națională. Cred că abia acum începe greul. Eu nu-mi doresc decât să am toate jucătoarele apte și să pot juca cu ele. Abia la final să ne uităm la clasament. Nu sunt prezicător, să știu ce se va întâmpla până la final”, spune tehnicianul de la CSM București. 

Cauzele înfrângerii  

Tomas Ryde a făcut și o minianaliză a jocului de la Rm. Vâlcea. „În repriza a doua ne-am pierdut cursivitatea jocului după accidentarea Andreei Lekici. Am fost nevoit să joc cu Linnea Torstensson și Andrea Klikovac în centru. Nu sunt coordonatoare de meserie și au făcut și ele ce au putut. Vâlcea a jucat mult mai agresiv, iar noi ne-am pierdut răbdarea, mingea nu a mai circulat de la o extremă la alta. Vâlcea a pus foarte mare presiune pe defensiva noastră, am fost nevoiți să facem mari eforturi în apărare. Am ratat contraatacuri, lovituri de la 7 metri, dar nu acuz pe nimeni, pierdem și câștigăm împreună. Împreună suntem puternici și asta este important”, a declarat Tomas Ryde. 

„E delicată problema medicală a Andreei Lekici. Nu sunt doctor, nu pot spune prea multe, dar e rău că accidentarea la tendonul lui Achile este la același picior la care a mai avut probleme” 
Tomas Ryde 

Focusat pe echipa națională 

Tomas Ryde va fi angrenat de azi la echipa națională a României. Miercuri, la Brașov, în preliminariile Euro 2020, "tricolorele" vor întâlni Ucraina, în primul meci din grupa a 7-a. "Am fost fericit să văd ambii portari ai echipei naționale apărând foarte bine în meciul de la Vâlcea. La echipa națională Iulia și Denisa vor fi prietene și vor juca împreună. Suntem puternici pe acest post", spune Tomas. 

11 jucătoare din cele două formații au figurat pe foaia de joc a derbyului, 6 de la campioană și 5 de la CSM. De jucat, au jucat însă doar trei de la Vâlcea: Dumanska, Băcăoanu, Florica, nu și Adespii, Zamfirescu sau Ciucă. Și la CSM situația a fost la fel. Au bifat minute mai multe Dedu, Perianu și Pintea, Chiper-Moisă a jucat puțin, iar Cristina Neagu deloc.  

„Jucătoarele tinere nu sunt pregătite pentru un astfel de meci. M-a bucurat să o văd pe Băcăoanu jucând foarte bine în centrul apărării la Vâlcea. O să avem nevoie de puterea și agresivitatea lui Băcăoanu în centrul defensivei, când vom juca cu Ungaria și Muntenegru, la Mondiale. De altfel, România are jucătoare de acest profil, puternice gen Pintea, Perianu, Băcăoanu, dar avem și jucătoare de creație, tehnice, cum sunt Neagu și Buceschi. O să fie ca un puzzle, să le pui pe toate la un loc și să faci o echipă competitivă”, a subliniat Ryde. 

„Singurul lucru bun după meciul de la Vâlcea este că dacă până acum, pe foaia de joc, aveam 10 handbaliste valide, acum am vreo 13 sau 14. Oricum, avem încă multe jucătoare care nu vor putea juca prea curând. Fără Neagu, Lekici și Mork în atac e foarte greu. Nu ne rămâne decât să ne apărăm bine și să plecăm pe contraatac”
Tomas Ryde 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
bebita1
bebita1  •  23 Septembrie 2019, 05:34

Eu mi-aș fi asumat eșecul, dar iti trebuie curaj. Nu poti sa nu joci pivotul atâta timp( si ce pivot) sau sa nu ai soluții pt.ca s-a accidentat o jucătoare. Acest meci l-a pierdut Rude.

142355946297354
Santa Vasile  •  22 Septembrie 2019, 16:40

Nu vreau sa-l critic pe RYDE, dar cred ca presedintele de la federatie exagereaza in deciziile pe care .....

ceaiuri
ceaiuri  •  22 Septembrie 2019, 14:12

conteaza mult si inceputul din C.L(cu victorie la daneze si rusoaice se da uitarii totul dar nu se pune pb calificarii pt ca sunt peste poloneze)totusi acum nu prea are ce face(la aparare lucrat,Perianu pe intermediar mereu in..semicerc)poate la viteza de pasare unde au ramas datoare,extremele puse in evidenta,Lekici pinde o repriza slaba(nu stiu cat de accidentata a fost)a gresit mult,a si ratat(nu e de neglijata nici varsta are 32 ani)pb evidenta e pe inter dr unde Klikovac nu rep o solutie

Vezi toate comentariile (5)
Comentează