SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI

SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // Regii X-urilor la derby! Cine sunt cei doi arbitri care vor conduce derby-ul handbalului feminin

Articol de - Publicat miercuri, 18 septembrie 2019 14:04

SCM Rm. Vâlcea - CSM București va fi arbitrat de cel mai longeviv cuplu din Europa, Robert Harabagiu și Silviu Stănescu, care fluieră împreună de 26 de ani, dar și „fluierașii” care au cele mai multe rezultate de egalitate. 

  • SCM Rm. Vâlcea-CSM București se joacă sâmbătă, de la 15:30. Partida va fi în direct pe TVR 1.

Partida așteptată de toată lumea handbalului, cea dintre SCM Rm. Vâlcea și CSM București, va fi oficiată de cel mai vechi cuplu de arbitri din Europa, cei care arbitrează de 26 de ani împreună: Robert Harabagiu și Silviu Stănescu. 

Considerați printre cei mai buni arbitri din România, cei doi au fost angrenați, de-a lungul timpului, și în multe scandaluri. Pentru că multe dintre partidele pe care le oficiază ei s-au terminat la egalitate, cei doi au fost supranumiți în lumea handbalului și „regii X-ului!”. E adevărat că sunt trimiși și la unele dintre cele mai echilibrate întâlniri. 

A candidat la Primărie 

Robert Harabagiu (49 de ani) și Silviu Stănescu (46) sunt originari din Moreni. De meserie, profesori de sport, au practicat handbalul. S-au apucat de arbitraj după Revoluție și de 26 de ani fluieră numai împreună. 
 

Robert este profesor la Liceul Tehnologic Petrol Moreni, instituție de învățământ unde a fost și director. În 2016, la alegerile locale, Robert Harabagiu a fost candidatul PNL la primăria Moreni. A pierdut însă în turul doi. Silviu Stănescu este profesor și antrenor de handbal în același timp. A fost directorul Clubului Sportiv Școlar din Ploiești. 

93 de meciuri internaționale

Cei doi „fluierași” au primit ecuson internațional în 2005 și de atunci au adunat 67 de meciuri în cupele europene, plus alte 26 de partide internaționale inter-țări. Partida SCM Rm. Vâlcea-CSM București vine după un alt derby fluierat de cei doi în acest sezon, cel dintre CSM București și Dinamo, la masculin, încheiat 31-28 pentru campioni.  

„Nu se poate trăi din arbitraj. Cine se apucă de arbitraj la handbal pentru bani, să se lase repede. Din arbitrajul de handbal nu se trăieşte. Indemnizaţiile noastre sunt infime faţă de fotbal. Pe plan internaţional sunt mult mai bune faţă de cele de pe plan naţional. Pe plan naţional sunt ridicole” 
Robert Harabagiu 

540 de leie baremul unui arbitru în prima ligă de handbal, în România. În liga a doua e de 180 de lei, iar la juniori 108 lei. Sumele sunt nete

Citește și:

Dinamo, primul meci acasă în Liga Campionilor » „Câinii” sunt gata de duelul cu IFK Kristianstad: „O echipă puternică”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  18 Septembrie 2019, 19:26

@Dumitrescu Romeo...Domnul Ursescu consideră handbalul un sport unde vârsta trebuie respectată și nu valoarea, unde amintirile trebuie să primeze în fața evidenței și unde faptul că directorul editorial al trustului are întâmplător o fobie cu anumite persoane, îi dă dreptul să”calce”semicercul”...

493809481421673
Dumitrascu Romeo  •  18 Septembrie 2019, 15:04

Astia arbitreaza cand vor si in functie de interes. Sunt arbitrii de casa ai lu tadici iar la zalau si a batut joc de munca unor fete acum doua etape.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează