SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI

SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // Thomas Ryde: „Cu Vâlcea va fi o adevărată bătălie!”

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2019 13:26

Tomas Ryde (59 de ani), tehnicianul de la CSM București, crede că Vâlcea e favorită pentru că are avantajul terenului propriu. Speră însă ca echipa sa să mai câștige încă o dată.

  • SCM Rm. Vâlcea - CSM București se joacă sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 15:30 și va fi transmis pe TVR 1.

Tomas Ryde a debutat într-un meci oficial, la CSM București, contra campioanei SCM Rm. Vâlcea. În Supercupa României, de la Brașov, pe 25 august, CSM a câștigat cu 29-23.  

Suedezul a făcut apoi primul pas greșit, în campionat, pierzând surprinzător, la Zalău. Selecționerul României a vorbit despre derby-ul de la Vâlcea, un meci foarte important pentru echipa sa, dar nu unul decisiv, în opinia sa, pentru stabilirea campioanei.

- Cum vedeți meciul de la Rm. Vâlcea? 

- Se întâlnesc două echipe de Liga Campionilor, ambele extrem de puternice. Cred că va fi o luptă dificilă pentru noi. CSM a avut puțin ghinion, a fost accidentarea Norei Mork și apoi a venit și înfrângerea de la Zalău. 

„Nora nu poate fi înlocuită!” 

- Aveți soluții pentru înlocuirea Norei Mork? 

- Din păcate, Nora este de neînlocuit! Va trebui astfel să găsim un alt stil de joc. Vom încerca să jucăm mai mult cu extremele, am dovedit deja în câteva meciuri că putem face acest lucru. Avem în lot șase jucătoare sub 20 de ani pe care trebuie să le folosim într-un mod cât mai inteligent. Mare parte din ele au jucat etapa trecută, cu Slobozia. Cu jucătoarele astea tinere este ca atunci când ți se aprinde becul de benzină la mașină, mai pierzi energie, mergi mai încet, dar ajungi la destinație. Asta încercăm și noi să facem la CSM. 

- Sunt șanse să joace Cristina Neagu? 

- În nici un caz! Ea va putea intra abia peste o lună. A fost convocată la echipa națională pentru a fi alături de fete și pentru a se integra în atmosfera echipei. Sunt convins că Neagu va juca în Japonia. Acum este bine să fie cu echipa. Nimeni nu știe dacă va mai fi aceeași jucătoare de dinainte de accidentare, dar sunt convins că nu va avea nevoie de integrare. Rămâne de văzut doar care va fi nivelul de efort pe care îl va putea atinge. În momentul de față se antrenează separat. Săptămâna viitoare vom începe să lucrăm la sistemul defensiv, cu contact, iar după încă 10 zile va merge și în atac, cu contact. Acesta cred că va fi un moment critic. 

- E favorită CSM București, având în vedere că a câștigat și în Supercupă? 

- Nu, cred că Vâlcea va avea avantajul terenului propriu și pornește cu un mic plus. Eu, cum am mai spus, sunt mândru de jucătoarele mele tinere, de modul cum s-au integrat în echipă, de faptul că pas cu pas se apropie de obiectivele echipei. 

„Vreau să joace mai mult cu româncele!” 

- Va fi meciul de la Vâlcea și o încălzire pentru Liga Campionilor? 

- Nu, cu Vâlcea nu va fi un test pentru Liga Campionilor! Cu Vâlcea va fi o adevărată bătălie, sunt convins de asta. Sunt impresionat de forma bună pe care o arată în atac, au o viteză foarte mare, circulația paselor este una cursivă. Din păcate, ca antrenor al echipei naționale, mi-ar plăcea să le văd mai mult în teren pe Adespii, pe Florica, pe Băcăoanu. Jucătoarele din România nu prea joacă mult timp, la ele. 

- Nu aveți voie să mai pierdeți pentru că astfel riscați să pierdeți titlul, nu? 

- Nu cred că la Vâlcea se va juca titlul. Pentru ambele echipe va urma o perioadă dificilă, cu meciuri dense, din trei în trei zile, cu Liga Campionilor. Pregătirea din timpul verii își va spune atunci cuvântul. Tot ce sper eu e să fim feriți de accidentări și să trecem cu bine peste acest luni grele. 

5 meciuria condus Tomas Ryde pe CSM București până acum. Are 4 victorii și o înfrângere, 138 de goluri marcate și 114 primite

„Sunt impresionat de forma bună pe care Vâlcea o arată în atac. Au o viteză foarte mare, circulația paselor este una foarte cursivă”  
- Thomas Ryde

„CSM are în lot șase jucătoare sub 20 de ani. Suntem ca o mașină căreia i se aprinde becul la benzină, care pierde din viteză, dar ajunge la destinație” 
- Thomas Ryde

VIDEO MATCH PREVIEW SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI

VEZI ȘI:

SCM RM. VÂLCEA - CSM BUCUREȘTI // VIDEO Florentin Pera este încrezător: „Suntem pregătiți pentru un meci mare!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
vishnu
vishnu  •  20 Septembrie 2019, 19:40

Sa Rydem de taxele bucurestenilor.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  20 Septembrie 2019, 14:04

Continuă materialele slabe marca Ursescu...De ce antrenorii români trebuie promovați iar jucătoarele nu...De ce Pera apără orgoliul antrenorului român și nu al jucătoarelor? De ce domnul Ursescu nu l-ați întrebat pe marele Pera de ce nu folosește mai mult jucătoarele din România?

cneius
cneius  •  20 Septembrie 2019, 13:49

"Nora este de neînlocuit!" ??? "...trebuie alt stil de joc". ???? Au adus o jucatoare care a fost aproape doi ani accidentata si si-au pliat jocul pe ea ??? Cite meciuri a jucat la CSM, unul/doua ????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează