SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

SCM RM. VÂLCEA - HC ZALĂU 26-20 // Campioana la borna 8 » Vâlcea continuă marșul triumfal spre titlu

Articol de - Publicat sambata, 26 octombrie 2019 18:34

SCM Rm. Vâlcea a învins azi, pe teren propriu, cu 26-20 pe HC Zalău, într-un meci în avans din etapa a 9-a a Ligii Naționale. 

Este al optulea succes consecutiv pentru campioană care se pregătește acum pentru meciurile de foc din Liga Campionilor, cu Buducnost și Brest, ambele la Rm. Vâlcea. 

Tocmai de aceea, antrenorul Florentin Pera a menajat câteva dintre titulare. Samara da Silva și Fraga Fernandez nu au prins echipa, iar Batinovici, Glibko, Norgaard sau Marta Lopez au evoluat foarte puțin. Și Zalăul a venit la Rm. Vâlcea fără trei jucătoare de bază, Dana Abed Kader, golgeterul echipei, căpitanul Cristiana Nica și Alexandra Severin.

Nu au fost deloc emoții pentru campioană, care a condus de la început până la final, fără a forța deloc. Au ieșit în evidență portarul Diana Ciucă, specialista paradelor de la 7 metri, tânărul goal-keeper având trei astfel de intervenții. Pivotul Asma Elghaoui a fost golgeterul partidei, unguroaica de origine tunisiană marcând de 8 ori în poarta ardelencelor. De la Zalău s-au evidențiat portarul Raluca Kelemen și interul dreapta Andreea Tecar (5 goluri). 

Pentru Vâlcea urmează în luna noiembrie tripla din Liga Campionilor cu Buducnost (1 noiembrie), Bietigheim (10 noiembrie) și Brest (16 noiembrie). Oltencele trebuie să câștige măcar unul din meciurile de acasă, cu Buducnost sau Brest, pentru a se califica în Main Round, cu puncte.  

În campionat, SCM Rm. Vâlcea e pe primul loc cu 24 de puncte, din 8 jocuri, urmată de Corona Brașov cu 21 și Gloria Buzău cu 18. SC Zalău e pe 7, cu 12 puncte.

Vezi și:

ANALIZA » Cine merge la Mondiale? Cum arată naționala României de handbal în acest moment

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
xac13
xac13  •  28 Octombrie 2019, 09:25

Ciudat de cuminte a fost experimentatul tehnician de la Zalau ( un adevarat guru al handbalului mondial ) . Zalaul a venit cu echipa de junioare , sa nu deranjeze .... meci amical, ca de altfel toate meciurile care le joaca Valcea in campionat . In CL ....mai de vara. Penibil !!! halal federatie .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează