SPORTURI  »  HANDBAL  »  CRIZĂ

Granzii handbalului feminin, aproape de colaps! Situație dramatică și la Vâlcea: SCM e prinsă în mijlocul scandalului politic, jucătoarele încep să plece

Conducerea clubului SCM Rm. Vâlcea a solicitat o rectificare bugetară de 160.000 de lei, dar consilierii locali au respins-o. Handbalul vâlcean e prins în mijlocul unui scandal politic FOTO Marius Ionescu
Conducerea clubului SCM Rm. Vâlcea a solicitat o rectificare bugetară de 160.000 de lei, dar consilierii locali au respins-o. Handbalul vâlcean e prins în mijlocul unui scandal politic FOTO Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 decembrie 2020 17:32 / Actualizat duminica, 20 decembrie 2020 20:14

Conducerea clubului SCM Rm. Vâlcea a solicitat o rectificare bugetară de 160.000 de lei, dar consilierii locali au respins-o. Handbalul vâlcean e prins în mijlocul unui scandal politic.

  • Clubul de handbal SCM Rm. Vâlcea e prins la mijloc în jocurile politice din oraș;
  • Consilierii opoziției au cerut un audit financiar, în timp ce conducerea clubului vrea o rectificare bugetară de 160.000 de lei;
  • Jucătoare importante au început să plece de la SCM;
  • Marea rivală, CSM București, e într-o situație și mai dificilă.

SCM Rm. Vâlcea, campioana României în 2019 și ocupanta locului 1 în 2020, fără să fi primit însă titlul, se află în mijlocul unui scandal politic la Rm. Vâlcea. În războiul consilierilor locali din Primăria Rm. Vâlcea, handbalul e victimă. 

Primarul din Rm. Vâlcea, Mircia Gutău, un susținător al echipei de handbal, a fost reales la scrutinul din septembrie, dar nu mai are majoritate în Consiliul Local. Și pentru că opoziția conduce la consilieri cu 12-11, acum propunerile primarului sunt respinse.

SCM Rm, Vâlcea are probleme financiare / „Vrem să vedem pe ce au cheltuit 4 milioane de lei!"

Conducerea clubului patronat de primărie a solicitat o rectificare bugetară de 160.000 de lei, necesară pentru plata salariilor pe ultima lună a anului. Dar aceasta a fost respinsă de consilierii opoziției. Ei au solicitat să se facă un audit prin care să se verifice cum s-au cheltuit banii publici. Cei doi viceprimari, desemnați de opoziție, Virgil Pârvulescu şi Andrei Gheorghiu, sunt cei mari vocali contestatari.

„SCM a avut un buget de 10 milioane, din care 6 milioane au fost salarii, iar 4 milioane cheltuieli adiacente. Ne dorim să vedem pe ce s-au cheltuit 4 milioane lei. E vorba de banii râmnicenilor, din taxe şi impozite, care trebuie cheltuiţi cu maximă responsabilitate, mai ales în aceste vremuri deosebit de grele. Oamenii ne felicită, pentru că am ales să facem acest control financiar, chiar dacă cei de la SCM, nu mă refer la antrenori sau jucătoare, sunt disperaţi! 

Jucătoarele şi stafful tehnic nu trebuie să-şi facă griji. Echipa va continua să joace cel puţin la acelaşi nivel. Bani de salarii vor fi în continuare! Vrem performanţă, dar una în care banul public să fie drămuit legal. Nu e normal să fie tot felul de angajaţi aiurea la club, care doar îşi primesc salariile", a declarat în presa locală viceprimarul Virgil Pârvulescu.

Mai nou, cei doi viceprimari au fost suspendați din funcție în urma unei decizii a Tribunalului Vâlcea!

SCM Rm. Vâlcea, 250.000 de euro pierduți din cauza pandemiei

Președintele SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu, spune că are actele pregătite și oricine poate vedea că lucrurile sunt în regulă. "În primăvara acestui an am mai avut în control Curtea de Conturi care a verificat anul fiscal 2019. În urma controlului nu s-a găsit nimic ilegal!

400.000 de lei din buget s-au dus pe cheltuielile cu testările COVID-19 şi materiale de dezinfecţie, iar scăderea cu aproximativ 250.000 euro a veniturilor proprii se justifică prin lipsa vânzării biletelor şi abonamentelor, precum şi pierderea unor sponsori", a declarat Verigeanu.

SCM Rm. Vâlcea își pierde jucătoarele

Verigeanu spune că dacă situația nu se va rezolva în cel mai scurt timp, Vâlcea riscă să-și piardă jucătoarele. Se pare că s-a propus în cadrul echipei diminuarea contractelor cu până la 25 la sută, dar handbalistele nu au fost de acord. „Deja unele dintre cele mai importante jucătoare au fost contactate de alte cluburi, iar dacă situaţia nu se remediază urgent, ele vor fi lăsate să plece", avertizează șeful SCM.

De altfel, sâmbătă SCM Rm. Vâlcea a anunțat despărțirea de Ann Grete Norgaard, extrema stânga daneză, care și-a reziliat contractul. 

Vă asigurăm că iubim echipa de handbal a orașului și că dorim să o vedem performând. Ceea ce nu ne dorim este ca, de pe urma acestor fete muncitoare, să utilizeze banul public apropiați ai primarului, care nu au nicio legătură cu reușitele echipei!
- Virgil Pârvulescu, viceprimar Rm. Vâlcea

Situație mai gravă la CSM București

Clubul Primăriei Capitalei are restanțe salariale de 4 luni. Sportivii sunt disperați, jucând deja cu banderole albe în semn de protest.

La CSM București, echipa rivală a celor de la SCM Rm. Vâlcea, situația financiară este una deosebit de grea. Sportivii au restanțe salariale de patru luni. Echipa feminină a CSM-ului, "locomotiva" clubului, cum a fost numită ea, are ponderea cea mai mare în bugetul de salarii.

Neagu și compania au cerut administrației actuale să-și întoarcă fața spre echipă: „Respectați-vă promisiunile!", „Respectați-ne valoarea" au fost mesajele scrise pe tricourile albe cu care fetele au intrat pe teren la meciul de Liga Campionilor cu Ferencvaros Budapesta. Băieții de la echipa de handbal au ales să evolueze cu banderole albe pe braț la meciul cu Potaissa Turda, din Liga Zimbrilor.

În condițiile în care situația nu se va rezolva rapid, CSM ar putea să-și piardă cei mai buni sportivi. Orice sportiv după trei luni de neplată poate să-și depună memoriu pentru a deveni liber de contract. Și dacă vor pleca, CSM va trebui apoi să le vireze în cont restanțele salariale.

Sportivii CSM au făcut scandal pentru că angajații clubului sunt cu salariile la zi, spre deosebire de ei! De când Nicușor Dan a fost ales primar, nimeni din noua administrație locală nu a stat de vorbă cu sportivii, iar aceștia, se pare, și-au pierdut răbdarea. z

VIDEO. Costică Buceschi avertizează: „Bazându-ne atât de mulți ani pe Cristina Neagu, poate nu ne-am uitat ce creștem în spatele ei”

Citește și alte știri din handbal: 

Crina Pintea sună trezirea în handbalul românesc: „Trebuie să lucrăm ca în anul 2020, nu ca acum 20 de ani! E alt nivel acum, uitați-vă la Norvegia, Rusia, Danemarca”

Vâlcea rămâne fără profa de mate! Ann Grete Norgaard și-a reziliat contractul

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  21 Decembrie 2020, 19:16

uneori poate si..politicul e de folos,asteptam jucatoare romance sa fie cat mai multe in echipa

partner
partner  •  20 Decembrie 2020, 23:12

Au ocazia sa promoveze jucatoarele crescute la echipele de juniori.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează