SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Scrisoarea-avertisment trimisă de noul președinte al FRH către arbitri: „Nu voi tolera astfel de comportamente”

Constantin Din // foto: Imago Images
Constantin Din // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 17:11 / Actualizat marti, 03 mai 2022 17:16

Fostul arbitru Constantin Din, actual președinte al FRH, a simțit nevoia să se adreseze celoer care arbitrează în prezent în handbalul românesc. 

Pentru că deocamdată nu are drept de semnătură și nu poate schimba nimic, el a ales această variantă pentru a cere corectitudine în acest final de campionat.

Scrisoarea lui Constantin Din către arbitri

În primul rând doresc să mulțumesc încă o dată participanților la Adunarea generală a FRH din data de 28 aprilie 2022 pentru încrederea pe care mi-au acordat-o!

Suntem în plină desfășurare a calificărilor pentru turneele de juniori, a meciurilor din fazele finale ale Cupei României și nu în ultimul rând au loc meciurile din ultimele etape de campionat decisive pentru stabilirea ierarhiilor finale. 

Munca de un an de zile a sportivilor, antrenorilor și administratorilor de cluburi depinde acum și de modul în care arbitrii își fac datoria în toate sălile în care se desfășoară aceste meciuri.

În mesajele mele din campania electorală, privind modul în care îmi doresc să se desfășoare activitățile de arbitraj în handbalul românesc, dar și in intervenția mea finala din Adunarea Generală a FRH, am insistat pe nevoia de a intra într-o nouă etapă a arbitrajului, la toate nivelurile plecând de la următoarele principii:

- Respect față de participanți și între participanți: sportivi, antrenori, administratori de cluburi și spectatori; 
-​ Fairplay; 
-​ Respectarea regulilor de comportament în societate; 
-​ Respectarea regulamentului specific fiecărei întreceri comunicat tuturor părților implicate; 
-​ Aplicarea de către arbitri a regulamentului specific fiecărei întreceri.

Se pare, că din păcate, mesajul meu nu a avut încă timp să ajungă la toți arbitri care au arbitrat în weekend-ul trecut meciuri de calificare la juniori. Mi-au fost semnalate arbitraje în vechea maniera de arbitraj, autoritare și nu de puține ori discreționare!

Fac un apel public către arbitrii și observatorii ce vor fi delegați în perioada imediat următoare până la sfârșitul acestui an competițional: Vă rog să luați în considerare noua abordare a președintelui ales al FRH privind arbitrajul tuturor meciurilor de handbal din România

Voi culege informații despre modul în care vă faceți datoria pe terenul de joc astfel încât cei mai buni din punct de vedere sportiv să câștige! Nu voi tolera comportamente și maniere de arbitraj care își propun să decidă ele însele învingătoarea din teren. 

Mă voi strădui ca în toate meciurile cheie din acest final de sezon competițional, să existe oameni în tribune care să monitorizeze modul în care vă achitați de îndatoririle profesionale. Depinde numai și numai de Dvs dacă doriți să vă continuați cariera și să vă bucurați de această nobilă activitate în calitate de arbitrii sau observatori!

Citește mai multe știri din handbal: 

Minaur Baia Mare și-a aflat adversara din finala EHF European Cup, după un meci dramatic! Când are loc ultimul act

Pregătește schimbarea selecționerului! » Pe cine vrea noul președinte al FRH la „naționala” feminină

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
parintele.clapon.rahoviteanu
parintele.clapon.rahoviteanu  •  06 Mai 2022, 15:58

Pai ce se face steaua acum!!??

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Mai 2022, 17:38

s-a refacut cuplul de arbitrii,Din,Dinu(vicepresedinte)mul noroc

ceaiuri
ceaiuri  •  03 Mai 2022, 20:23

o declaratie de forta la adresa oamenilor in negru(sunt vizati o parte din ei si se stiu)daca in liga florilor avem observator(nu se stie daca si acestia sunt..monitorizati din tribuna)dar la restul meciurilor "intamplator"sa fie in tribuna un om trimis de presedinte care poate decide cum a fost arbitrajul...deci ar tb sa ne asteptam si la primele demiteri de arbitrii

Vezi toate comentariile (3)
Comentează