SPORTURI  »  HANDBAL  »  SELECȚIONER

Pregătește schimbarea selecționerului! » Pe cine vrea noul președinte al FRH la „naționala” feminină

Selecționerul Adi Vasile, dreapta, într-un meci al CSM-ului, foto: Imago
Selecționerul Adi Vasile, dreapta, într-un meci al CSM-ului, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 10:48 / Actualizat marti, 03 mai 2022 11:34

Noul președinte al FRH, Constantin Din, intenționează să nu-i mai prelungească șederea la echipa națională lui Adrian Vasile și să-l aducă pe Florentin Pera.

Odată cu schimbarea conducerii federației române de handbal, se vor face și câteva modificări importante pentru handbalul românesc. Noul președinte Constantin Din împreună cu echipa sa, nu vor să-i mai prelungească lui Adrian Vasile contractul de selecționer, care îi expiră în 30 iunie.

Detaliile au făcut diferența în meciul pierdut de CSM București cu Esbjerg la ultima fază! Niciun gol marcat din inter dreapta și 18 goluri primite pe zonă centrală
CSM BUCUREȘTI
Detaliile au făcut diferența în meciul pierdut de CSM București cu Esbjerg la ultima fază! Niciun gol marcat din inter dreapta și 18 goluri primite pe zonă centrală

Florentin Pera în joc de glezne pentru naționala de handbal

Primul nume vehiculat este cel al antrenorului de la ȚSKA Moscova, Florentin Pera. Acesta mai are contract cu această formație încă un sezon, dar din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, pentru Pera nu ar fi dificil să-și încheie colaborarea cu clubul moscovit. O problemă pentru FRH ar fi banii pentru Pera, antrenor cu o cotă foarte bună.

Plecat în 2021 de la SCM Râmnicu Vâlcea unde avea 6000 de euro pe lună, Floretin Pera câștigă la ȚSKA aproximativ 8.000 de euro pe lună, la care se adaugă bonusurile de performanță, care îi pot aduce încă 100.000 de euro în cont. 

Cum federația îl plătește pe actualul selecționer, Adrian Vasile, cu aproximativ 1.000 de euro pe zi de prezență la lot, aceasta trebuie să facă rost de bani, pentru că noua conducere a FRH nu dorește ca viitorul selecționer să fie și antrenor la vreun club. 

1titlu de campioană a câștigat SCM Rm. Vâlcea în 2019 fiind antrenată de Florentin Pera

Salariul lui Florentin Pera, o problemă de rezolvat

Va fi prima provocare financiară din mandatul președintelui FRH, Constantin Din: cum va negocia aducerea pe bani mai puțini la națională, a unui antrenor român de top, plătit regește în Rusia.

Florentin Pera are 42 de ani și din vara anului trecut este antrenorul lui ȚSKA Moscova, cu care a câștigat Cupa Rusiei. Echipa antrenorului român este favorită și la câștigarea campionatulu și a fost calificată în „optimile" Ligii Campionilor, unde trebuia să joace cu CSM București, dar din cauza conflictului armat dintre Rusia și Ucraina echipele rusești au fost descalificate din cupele europene de EHF. 

1cupă a României și 2 Supercupe a câștigat SCM Rm. Vâlcea, cu Pera antrenor

Citește mai multe știri din handbal:

Promisiunea noului șef din handbalul românesc: „Am o demisie semnată în alb! E o garanție pentru ce vreau să fac”

Minaur Baia Mare și-a aflat adversara din finala EHF European Cup, după un meci dramatic! Când are loc ultimul act

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (8)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  04 Mai 2022, 12:34

Rușine GSP...Vă aduceți aminte de articolul imens despre problemele de sănătate ale lui Pera? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wittman68
wittman68  •  04 Mai 2022, 04:24

Pera e, indiscutabil, antrenorul roman al momentului. Stie sa inchege o echipa, e si mai scolit, mai profesionist, rezultatele i-au dat un moral bun, de aia si trebuie platit pe masura. In plus e si un antrenor destul de tanar, cu viitor. La Vasile nu mi-a atras atentia nimic, decat felul in care vorbeste o engleza cu un accent straniu, nu stiu de unde l-a luat, ca nu e romanesc. Pare si batran, deja cu parul alb, pt. varsta lui.

694663087795468
Cojo Ioan  •  04 Mai 2022, 01:28
Postat de maryan_ro83 pe 03 Mai 2022, 12:10

Costi Pruna autor.. parca e ucenicul lui Ursescu.. Florentin Pera antrenor de handbal, nu e mai bine sa isi vada de operatiile pe inima si sa ne lasati in pace cu Valcea si cu Pera? Pana la urma in Final Four tot Baia Mare e acolo in Liga Europeana, o echipa cu probleme financiare si care a scapat si de toate jucatoarele pentru sezonul urmator.. Mai scrieti 3-4 articole cum pierde calificarea CSM Bucuresti, cum ar fi sa castige la Esbjerg, unghia in gat, nu? Nu va avea Adi Vasile merite, ci lotul de jucatoare aduse pe bani multi.. o intoarcem cum vrem..

daca imi spui ce performante a facut Vasile al tau ,cu ''spuma'' jucatoarelor de top mondial care le-a avut si le are in continuare la dispozitie iti dau dreptate cu Pera, care la ''batut'' cu jucatoare care nu aveau cota pe unde la prins si a prins si contract afara in Rusia,VASILE nu e antrenor nici macar de mijloc apai de nationala si de CSM Bucuresti,bv federatia in sfarsit au deschis ochii,iar daca CSM nu deschide ochii o sa deschida punga ca dominia si prostia se platesc peste tot

Vezi toate comentariile (8)
Comentează