SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚA DIN FRANȚA

Selecționerul Ambros Martin, declarații tranșante: "Neagu e minunată, dar e o diferență acum!" + de ce e periculoasă Olanda

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 06 decembrie 2018 12:41

Antrenorul României, Ambros Martin, încearcă să mențină aceeași stare de concentrare în tabără tricoloră și după victoria entuziasmantă cu Norvegia, 31-23. 

  • Marian Ursescu e corespondentul GSP în Franța și transmite cele mai noi informații de la Campionatul European.
  • PROGRAMUL ROMÂNIEI DIN GRUPA PRINCIPALĂ
    România - Olanda, 9 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
    România - Spania, 11 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
    România - Ungaria, 12 decembrie, ora 19:00 (Nancy)

Zâmbete mari după victoria cu Norvegia

Spaniolul Ambros Martin a venit la declarații după meciul cu Norvegia având un zâmbet luminos.

"Sunt fericit și mulțumit! Trebuia să jucăm bine pentru a trece de ele, altă opțiune nu exista. Ca să ajungi la un nivel atât de înalt e nevoie să crezi că o poți face ca o echipă. Importantă a fost și apărea care a evoluat excelent, și dacă apărarea a fost depășită am avut portarii care s-au descurcat de minune", a spus el.

Întrebat de o jurnalistă norvegiană dacă se aștepta ca adversara să joace atât de rău, spaniolul a răspuns: "Prefer să spun că noi am evoluat foarte bine și le-am forțat să nu joace la un nivel înalt. Le lipsesc și câteva jucătoare importante, iar altele nu au venit la echipa națională într-o formă bună".

Tinerele merituoase

Chiar dacă pentru suporterii echipei naționale feminine diferența de scor a fost una îmbucurătoare, Ambros privește altfel lucrurile.

"Câteodată să învingi la o asemenea diferență nu e bine pentru că se poate crea confuzie. Mai întâi în timpul meciului. A doua repriză am început-o cu unele probleme din cauza diferenței. Și apoi privind spre fazele următoare. Trebuie să spunem că am câștigat două puncte importante, să uităm la ce diferență am învins și să păstrăm în minte doar felul în care am reușit să obținem această victorie, să ne concentrăm pe lucrurile care ne-au făcut să jucăm la acest nivel și să învingem toate echipele din grupa preliminară" - Ambros Martin

Diferența mare de scor i-a permis spaniolului să le introducă în teren în ultimele cinci minute și pe componentele mai tinere ale echipei. "Ele meritau acest lucru. Fac o treabă bună, la antrenamente le împing la limită pe jucătoarele experimentate. E important!", a explicat Martin.

Un om al prezentului, spaniolul nu se hazardează să vorbească prea mult despre medalii. "Încercăm să ne concertăm pe următorul meci și să nu ne lăsam copleșiți de ce spun cei din jur. Nu ne plac complimentele!", a încheiat zâmbind antrenorul spaniol.

"Trebuie să o luăm pas cu pas, să ne gândim la următorul meci, știm foarte bine care este țelul nostru. Vrem să mergem la Tokyo, iar dacă vom câștiga acest Campionat European ne vom atinge țelul"
Ambros Martin

"E minunat să o am pe Cristina Neagu în echipă, dar am avut-o și la celelalte campionate, diferența acum este că jucăm ca o echipă, toate fetele au roluri importante și responsabilități în această formație"
Ambros Martin

Olanda seamănă cu Norvegia

Primul meci al naționalei feminine în Grupa Principală II va fi cu Olanda, pe 9 decembrie. "Va fi greu, Olanda are un joc asemănător cu cel al Norvegiei, va trebuie să facem din nou un supermeci. E complicat pentru că fetele au tras mult, sper că motivația și mintea să fie mai puternice oboseala fizică", a spus Ambros Martin.

Anii care se adună

Tehnicianul spaniol a preluat echipa României în 2016 și până acum a ocupat locul 5 la Europeanul din 2016 și locul 10 la Mondialul din 2017. "Ne cunoaștem de mai multă vreme, importantă a fost ultima lună pe care am petrecut-o cu echipa. După ce am jucat cu Rusia în preliminariile CE am mai avut unele stagii împreună, într-unul chiar dacă nu am jucat fetele au fost extrem de atente și concentrate pe mesajul meu. Pregătirea a fost la fel, ideea e că știm să jucăm mai bine în fiecare moment e important, dar normal, pe măsură ce se adună anii jucăm mai bine și putem performa", a explicat Ambros Martin.

Meritul oferit jucătoarelor

Ambros Martin a fost întrebat dacă ar fi mai fericit pentru o medalie de aur cu România decât a fost atunci când a câștigat Liga Campionilor cu Gyor. Spaniolul a zâmbit, apoi a răspuns: "Nu mă gândesc nici la viitor, nici la trecut. Nu eu am câștigat trofeul în Ligă, ci jucătoarele. La fel și cu România, dacă vom reuși, tot jucătoarele sunt cele care vor face posibil acest lucru".

Vezi și: VIDEO Fetele de la naționala României au făcut SHOW în autocar după victoria cu Norvegia: "Din toată inima, pentru România" + 10 fotografii nebune de la meci

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
mplttev
mplttev  •  06 Decembrie 2018, 17:14

Mda. Declarații temperate, de bun simț.

2264101893823582
Kiss Péter  •  06 Decembrie 2018, 16:35

Martin,nu crez ca si Ungaria intinerita si fara experienta poate sa faca o figura frumoasa si eficienta ?

ucluj2011
ucluj2011  •  06 Decembrie 2018, 16:22

Bravo Andres Martin!!! Felicitări și mult succes în continuare!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează