SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM

Norvegia va înfrunta Franța în finala Campionatului Mondial de handbal » Katrine Lunde, eroină în disputa cu Spania

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 22:59 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 23:48

Norvegia și Franța se vor întâlni duminică, de la ora 18:30, în marea finală a Campionatului Mondial de handbal feminin.

  • Marea finală este programată duminică, 19 decembrie, de la ora 18:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe DigiSport 1 și TV Telekom Sport 1. Finala mică se joacă în aceeași zi, de la ora 15:30.

Norvegia a avut emoții doar în prima repriză a disputei cu țara gazdă Spania. După primele 30 de minute, tabela arăta 11-11. Au urmat secvențe inexplicabile. Jucătoarele „Furiei Roja” au ratat din poziții ideale. 

Fază după fază, indiferent de unghi sau distanță, au trimis direct în senzaționala Katrine Lunde. Au fost momente care au amintit de victoria Norvegiei în fața României. Astăzi, portărița nordică a avut 11 parade și a fost desemnată MVP. 

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Nora Mork, cu 8 goluri, urmată îndeaproape de Kari Brattset Dale, cu 7 reușite. Scorul final a fost 27-21.

FINAL » Franța - Danemarca 23-22

Danemarca a condus-o pe Franța până în ultimele 10 minute. Portărițele Althea Reinhardt și Sandra Toft au confirmat forma senzațională de la acest turneu final, ocupând primele două poziții în topul paradelor. 

Nordicele au avut avans și de patru goluri, dar au fost lipsite de inspirație în minutele decisive. Defensiva lui Olivier Krumbholz a fost de netrecut. A devenit din ce în ce mai agresivă și a blocat culoarele. Danemarca a avut șansa egalării, un atac de 20 de secunde, irosit. Franța s-a impus cu 23-22. 

2titluri mondiale are Franța în palmares: 2003 și 2017

Citește și alte știri din handbal: 

Adi Vasile, concluzie amară după Campionatul Mondial: „Locul 13, într-o zi de 13” » Detaliul care îi dă încredere

OFICIAL Supertransfer pentru CSM București: a semnat o jucătoare din naționala Braziliei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
sorinache
sorinache  •  18 Decembrie 2021, 06:56

Deci, finala campionatului național de mondial se joacă la Euro 2021. Mișto!

kyil
kyil  •  17 Decembrie 2021, 23:38

D3ci si la handbal feminin am cazut din lumea buna. Cand te bate si olanda si suedia si nica macar una din ele nu ajunge macar in semifinale ,atunci e clar ca esti de umplutura... Norvegia -Franta,finala logica si meritata. Acum vedem ce inseamna un antrenor caruia i se ofera incredere si care chiar cunoaste acest sport. Daca nu ma insel Olivier e de pe vremea Marianei tirca antrenor. Adi Vasela nici inca de mai pensa probabil pe atunci ????

dora
dora  •  17 Decembrie 2021, 23:23

Norvegia pare favorita. 1 Norvegia, 2 Franța, 3 Danemarca, 4 Spania....13 România...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează