SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Senzație ardeleană » Corona Brașov e ca și calificată în semifinalele Cupei EHF după 29-21 cu Odense

Andreea Pricopi a avut o evoluție încântătoare în centru în meciul de ieri // FOTO Bogdan Bălaș (Brașov)
Andreea Pricopi a avut o evoluție încântătoare în centru în meciul de ieri // FOTO Bogdan Bălaș (Brașov)

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2016 00:00

Corona Brașov a câștigat aseară cu 29-21 la Odense și e ca și calificată în semifinale.

Brașovul are șansa să revină în semifinalele cupelor europene după 7 ani. Aseară, ardelencele au făcut un pas imens spre careul de ași în Cupa EHF, după ce au învins în Danemarca, pe HC Odense, scor 29-21.

A fost un meci dominat clar de românce, care au fost conduse o singură dată, în primul minut: 1-0! Cu portarul Ana Maria Mârcă imbatabilă între buturi, cu o apărare excepțională, Corona s-a desprins la 7-3 după 15 minute. Gazdele au avut o tresărire, au egalat la 9, dar la cabine echipa lui Bogdan Burcea a intrat în avantaj clar, 13-10.

În partea a doua, prestația oaspetelor a fost la fel de consistentă. Extremele Laura Chiper și Camelia Hotea au avut o precizie dezarmantă. Cristinei Zamfir i s-a acordat o atenție sporită, dar au ieșit în evidență Marilena Neagu și Andreea Pricopi.

Corona nu a mai avut emoții. Diferența s-a dus la 8 și chiar 9 goluri, gazdele nemaiavând replică. "Fetele au făcut un meci foarte bun. Apărarea a fost la înălțime, iar prestația portarului Mârcă poate fi considerată printr-un singur cuvânt: extraordinară. Fără modestie, Braşovul a avut o viteză în plus și mai mulți nervi", a declarat antrenorul Bogdan Burcea.

Istorie europeană

În sezonul 2008-2009, Rulmentul Brașov a reușit ultima calificarea în semifinalele cupelor europene. Echipa ardeleană, pregătită atunci de Herbert Müller, a fost eliminată în penultimul act al Cupei EHF de echipa spaniolă Itxako Estella, pentru un singur gol. În sezonul precedent, Rulmentul pierduse Cupa Cupelor, după dubla cu Larvik. Singurul trofeu european al brașovencelor, Challenge Cup, a fost câștigat în 2006, când echipa era pregătită de Mariana Târcă.

"Nu suntem calificați. Trebuie să jucăm serios returul de la Brașov, de duminică. Odense e o echipă capabilă să revină, dar sper ca noi să ne bucurăm la final"
Bogdan Burcea, antrenor Corona

HC Odense 21
Jakobsen 4, Kristiansen 4, Iversen 3, Adler 2, Haugsted 2, Linnel 2, Offendal 2, Svangaard 2. Antrenor: Flemming Larsen

Corona Brașov 29
Hotea 7, Neagu 6, Chiper 6, Zamfir 3, Cartaș 2, Pricopi 2, Rațiu 2, Bondar 1. Antrenor: Bogdan Burcea

Playtech: BOMBĂ! Frații Dedeman au spart banca. Au dat 58 de milioane de euro pe o nouă afacere neașteptată


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  22 Februarie 2016, 10:30

39-21 ? Băi Spiru , vezi că a fost 29-21 , gesepist prost ... Scuze pentru pleonasm ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează