SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI-KRIM LJUBLJANA 28-26

Sferturi matematice » CSM București și-a asigurat calificarea din grupa principală, 28-26 cu Krim

Ajda Mehmedovici (stânga) și Isabella Gullden bat palmele fericite la finalul meciului // FOTO Cristi Preda
Ajda Mehmedovici (stânga) și Isabella Gullden bat palmele fericite la finalul meciului // FOTO Cristi Preda

Articol de , - Publicat sambata, 04 martie 2017 00:00

Campioana Europei și-a asigurat aseară biletele pentru faza următoare, după un meci plin de emoții și salturi.

Cât de abrupt a început meciul de aseară, din Polivalentă! 7 metri pentru CSM și eliminare la Krim, o fază care, într-un fel, anunța emoțiile de mai târziu. A fost însă un fals semnal. Deținătoarea Ligii a pornit în trombă, făcând repede 3-0 și 4-1.

Gullden arăta mult mai bine, mai aplicată decât în partidele precedente, când inspirația a trecut pe lângă ea, atingând-o doar când și când.

Atacul insistent și paradele Paulei Ungureanu au condus spre liman o repriză în care furia de început s-a potolit, dar pericolul a arătat colți doar în minutul 19, când oaspetele au egalat la 9.

Urcușuri și coborâșuri

O repriză cu secvențe diferite, salturi. Când au fost bucăți bine legate, când porțiuni în care greșelile au lăsat loc pentru adversare să revină.

În mai multe momente, soluțiile personale au salvat scorul, fie că au fost acțiunile centrului suedez, fie intervențiile grozave ale lui Ungureanu în poartă, fie permanenta agitație pe pivot a lui Manea. 14-12 la pauză nu era însă un scor liniștitor.

Reluat meciul cu partea secundă, tensiunea a crescut progresiv, o dată cu scăderea de ritm din apărarea CSM-ului. Slovenele au prins tot mai mult curaj, au lovit stăruitor prin Omoregie, Koren și Jericek, venind foarte aproape de gazde.

Mai mult, au egalat, iar în minutul 43 au preluat, în premieră, conducerea, 20-19. Au mers chiar la două goluri, 22-20, și atunci a sunat alarma.

Golden Gullden

A urmat un iureș de orgoliu al campioanei Europei, 6 goluri la rând, Curea, Torstensson, Martin de două ori, Manea și Gullden, pe fondul unei defensive care a înăsprit atmosfera, nemailăsându-le pe slovene să găsească trasee de succes. 4 goluri în față cu 8 minute înainte de final au slăbit un pic emoțiile.

Gullden a închis conturile gazdelor cu al 10-lea gol al ei. Până la urmă, CSM s-a impus cu 28-26, ultimele secunde curgând lent, inevitabil pe ceas, în timp ce bucuria inunda chipurile. Victoria de aseară asigură calificarea în "sferturi" și în acest sezon. De acolo, va fi din ce în ce mai greu. Poate și mai frumos.

Fără Gullden, viața e pustiu!

Isabelle Gullden a fost din nou cea mai bună jucătoare de pe teren în meciul de aseară. Suedeza a marcat de 10 ori, din 11 situații. Fără ea, campioana Europei nu ar fi avut nici o șansă în fața slovenelor, o echipă modestă, care în plus, are și mari probleme financiare, jucătoarele fiind neplătite de patru luni.

"Bella! Bella!" au strigat suporterii în dese rânduri, mulțumindu-i centrului de la CSM pentru evoluția sa. Suporterii au abordat-o pe suedeză și la finalul jocului au rugat-o să semneze în continuare cu CSM. Centrul este una dintre jucătoarele care nu și-au prelungit încă angajamentul cu campioana României, ea solicitând o mărire de salariu.

"Ne creăm ocazii, dar ratăm enorm!"

Aurelian Roșca  a recunoscut aseară că nu se aștepta la un meci așa de greu. "Speram să ne facem viața mai ușoară, să nu avem emoții până la final. Dar, ca și până acum, avem mari căderi în joc. Cu Krim ne-am creat multe ocazii, dar am ratat exasperant.

În plus, au fost greșeli elementare, pase aiurea. Le-am lăsat pe cele de la Krim să dezvolte atacurile lor în mare viteză", a declarat Roșca.

Tehnicianul spune că nu are preferințe în privința adversarului din "sferturi". "Șanse mai mari sunt să întâlnim Vardar sau FFTC Budapesta. Nu m-am gândit, chiar nu știu pe cine să aleg", a declarat Roșca.

"Off, a fost foarte greu!"

Carmen Martin a trăit și ea jocul la intensitate maximă. "Off, a fost foarte greu! Nu-mi venea să cred când ele conduceau. Mă uitam la tabelă și nu-mi venea să cred. Am jucat fluctuant, când bine, când rău, dar e bine că ne-am trezit la timp. Avem vreme să vedem ce e de făcut acum, nu mai există presiune, suntem calificate. Cred că într-o zi bună, când noi jucăm bine, putem să batem pe oricine", a declarat iberica.

S-au trezit la timp

Momentul culminant al partide de aseară a avut loc în minutul 44. Conduse cu 22-20, antrenorul Roșca a cerut time-out și și-a trezit parcă jucătoarele. Au urmat 8 minute perfecte cu 6 goluri consecutive marcate de bucureștence, Krim nemaiputând să revină apoi. Au fost însă, din nou, situații neînțelese în joc, cu Torstensson și Niombla folosite mult prea mult una lângă alta, ân condițiile în carea se vede clar că viteza de joc a celor două e total diferită.

Azi se decide totul

CSM va afla azi, după meciul Midtjylland-Larvik (ora 19:30), ce șanse are la locul 3 sau chiar doi. Pentru a spera că scapă de locul 4, ca să nu întâlnească pe Vardar în sferturi, Larvik trebuie să nu piardă azi în Danemarca, iar CSM să bată apoi în ultima etapă la Esbjerg. "Nu ne facem calcule decât după meciuril din această etapă", a anunțat Carmen Martin.

4aruncări de la 7 metri a ratat aseară Krim Ljubljana, Ungureanu și Grubisici împărțindu-și intervențiile de la linia de penalizare

CSM București    28 (14)
Gullden 10, Martin 4, Manea 3, Mehmedovici 3, Niombla 3, Torstensson 3, Curea 1, Brădeanu 1

Krim Ljubljana    26 (12)
Milanovici Litre 4, Koren 4, Jericek 4, Omoregie 4, Benko 3, Georgijev 2, Barici 2, Zulici 2, Amon 1

Clasament Grupa 2

1. Gyor 8 6 1 1 246-187 13
2. Larvik 8 4 2 2 226-221 10
3. CSM București 9 4 1 4 240-237 9
4. FCMidtylland 8 4 0 4 199-192 8
5. Krim 9 3 0 6 217-263 6
6. Esbjerg 8 2 0 6 209-237 4

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Martie 2017, 19:42

fara cele 4 de 7m ratate..slovenele nu plecau invinse ,deci meci iarasi slab facut de fete in frunte cu acest antrenor(cine a avut ore aceasta idee sa-l aduca..eu cred ca dupa urmat meci sa fie schimbat si adus altcineva si astfel cresc sansele)locul 3tb pastrat pt ca avem cele mai mari sanse daca intalnim ftc ,nu stiu cum pregateste rosca echipa..sau cum o alcatuieste...dar ca inter dr sa nu dai nici un gol..iar ca extrema sa dai goluri numai pe contratac...inseamna ca ai nevoie de ochelari...ca sa schimbi ceva...fetele sunt in forma slaba...(curea care odata dadea goluri pe la..spate..acum nu a reusit decat sa loveasca bara pe contratac)multe greseli..dovada ca inca se joaca dupa ureche..si anul trecut inceputul a fost slab..dar apoi jocul echipei a crescut de la meci la meci..pe cand acum pauza..dar sa speram ca in sferturi jocul echipei v-a arata altfel..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close