SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE MASCULIN

VIDEO Spania - Suedia e finala Campionatului European! Nordicii, demonstrație de handbal ofensiv în fața Franței

Spania a învins-o pe Danemarca, scor 29-24, și s-a calificat în finala Campionatului European de handbal masculin.
Spania a învins-o pe Danemarca, scor 29-24, și s-a calificat în finala Campionatului European de handbal masculin.

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 ianuarie 2022 23:36 / Actualizat vineri, 28 ianuarie 2022 23:45

Spania a învins-o pe Danemarca, scor 29-25, și s-a calificat în finala Campionatului European de handbal masculin. Acolo va da peste Suedia, învingătoare în fața Franței, scor 34-33.

  • Ultimul act se joacă duminică, de la ora 19:00. Finala mică este programată de la ora 16:30
  • Spania și Suedia s-au întâlnit și în faza grupelor la acest turneu final. Ibericii s-au impus, scor 32-28.

A doua semifinală a Europeanului a fost o demonstrație de handbal ofensiv. Franța, cotată cu prima șansă, a pornit extraordinar. A condus cu 6-2, dar a plătit tribut strategiei lui Guillaume Gille. Atacurile în 7, fără portar, au fost sancționate de portarul suedez. Andreas Palicka a punctat de 3 ori în prima parte, iar nordicii au intrat la cabine cu avantaj, scor 17-14. 

Portarii Franței n-au existat astăzi, iar Jim Gottfridsson și-a făcut de cap după pauză. Cu un total de 9 goluri din 10 aruncări și alte 8 pase decisive, a obținut distincția de MVP. Francezii au fost ținuți în joc de Aymeric Minne. Intrat după pauză, interul stânga a punctat de 8 ori. Insuficient. 

2 întâlniriîntre Spania și Suedia au mai avut loc în finala Campionatului European. Ibericii au câștigat în 2018, scor 29-23, iar nordicii în 1998, scor 25-23

Ultimul minut a fost unul antologic. Suedia a avut avantaj de două goluri, dar s-a blocat. A comis două greșeli, Franța s-a apropiat la 33-34, iar la ultima acțiune, cu 7 secunde rămase, Fabregas a fost lăsat singur cu Palicka. Portarul suedez a anticipat aruncarea și își duce naționala în finală! Suedia deține deja recordul de trofee europene, triumfătoare de 4 ori, dar își poate îmbunătăți performanța. 

Spania e în finala Campionatului European 

Lui Jordi Ribera i s-a făcut dreptate! Selecționerul naționalei iberice s-a plâns, justificat, că Danemarca a lăsat-o mai moale în meciul decisiv din grupă, contra Franței. Nordicii au condus cu 4 goluri în partea secundă, au introdus rezervele, au pierdut, și au schimbat complet configurația semifinalelor. 

„Furia Roja”, în loc să dea piept Islanda, o națională mai slab cotată, a trebuit să înfrunte marea favorită, Danemarca. 

Spania a produs surpriza la Campionatul European de handbal masculin

Calculele făcute de Mikkel Hansen și compania păreau să fie cele bune. Danezii au condus pe durata întregii prime reprize, chiar și la 4 goluri distanță, dar miracolul s-a produs. Portarul Perez de Vargas a făcut meciul carierei, a blocat aruncare după aruncare, iar ofensiva ibericilor a fost ținută în spate de doi oameni. Aleix Gomez, extrema de 1,80 metri, a fost pe tot terenul. A punctat din propria jumătate, de pe pivot, din inter stânga, un total de 11 goluri. 

Celălalt factor de dezechilibru a fost experimentatul Joan Canellas (35 de ani). Interul de la Kadetten a înscris 7 goluri și a dictat perfect ritmul. Spania, cotată cu șanse minime înaintea semifinalei, merge în a 4-a finală consecutivă de European. Le-a câștigat pe ultimele două!

Campionatul României va avea un reprezentant în ultimul act, pe interul dreapta Eduardo Gurbindo, de la Dinamo.

Citește și alte știri din handbal: 

„Vrem condiții egale” » Rapid se consideră dezavantajată de protocolul împotriva Covid-19

VIDEO + FOTO CSM București a învins-o pe Dortmund și s-a calificat matematic în „optimile” Ligii Campionilor la handbal feminin!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  29 Ianuarie 2022, 10:18

Danezii f slabi

rva4
rva4  •  29 Ianuarie 2022, 09:24

Cele 2 echipe blatiste, Franța și Danemarca, și au primit pedeapsa!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează