SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

HAOS la CSM București: Sportivii nu și-au primit salariile din februarie! Primăria București taie bugetul clubului

Andrea Lekic // FOTO: Raek Krishan
Andrea Lekic // FOTO: Raek Krishan

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2019 13:52

Sportivii de la CSM București nu și-au mai primit salariile din luna februarie. Sunt și performeri care nu au încasat nici un ban în 2019!

Situația tinde să devină una dramatică la CSM București, clubul patronat de Primăria Capitalei. Deși s-a bucurat de un buget de aproximativ 15 milioane de euro pe anul trecut, gruparea din București are acum datorii de sute de mii de euro la sportivii săi.

Practic, performerii clubului, dar și angajații și colaboratorii, sunt neplătiți de mai bine de trei luni de zile! Clubul a virat în conturile sportivilor doar banii pentru lunile ianuarie și februarie, în acest an. În rest, ridicări din umeri.

Sunt sportivi care și-au încheiat contractele cu CSM București, dar au plecat acasă cu mari restanțe salariale. Între aceștia și mulți jucători din străinătate. „Nu știm nimic. Am mai sunat, i-am mai întrebat pe managerii secțiilor noastre, dar nimeni nu știe nimic”, au declarat câțiva sportivi. 

Dacă situația va persista, CSM București se va trezi, în curând, cu un val de memorii depuse la fiecare federație. Și atunci costurile vor crește pentru că, în cazul în care vor pierde memoriile, clubul va trebui să achite și fiecare taxă în parte. 

Sunt secții mici care nu au primit în 2019 niciun ban! Cele mai mari probleme, pentru că sumele sunt cele mai mari la contracte, sunt la echipele de handbal, volei și rugby.

Anunț șoc: buget micșorat cu 30%

Peste toate aceste probleme, Primăria București a anunțat clubul că pentru acest sezon, bugetul va fi diminuat cu 30%! Acum, conducerea CSM București trebuie să vadă de unde va tăia și unde va face economie. Cel mai la îndemână va fi probabil să se taie de la centrele de copii și juniori, pentru a nu fi afectată activitatea sportivilor de performanță! 

Se va începe cu restanțe?

Peste mai puțin de o lună, echipele de handbal ale CSM București își vor relua activitatea în vederea viitorului sezon. Rămâne de văzut dacă sportivii vor accepta să meargă în pregătireîn cazul în care problemele financiare nu vor fi rezolvate.

Neagu, Lekici, Cvijici, Grubisici și celelalte jucătoare care care au rămas la echipă nu s-au mai confruntat niciodată la CSM București, cu o astfel de problemă. În plus, jucătoarele noi, care au semnat contracte cu CSM, vin într-un moment delicat, și se gândesc și ele dacă în sezonul viitor lucrurile vor sta la fel.

La masculin, tocmai pentru că bugetul a fost micșorat, iar situația financiară este cum este, CSM a renunțat la unele achiziții. Sârbul Nikola Crnoglavac, interul dreapta de la Dobrogea Sud Constanța, care se înțelesese cu CSM, a ajuns la CSM Bacău! 

14 secții are clubul CSM București înregistrate. Cele mai importante sunt handbal, volei, rugby, atletism, baschet, natație, judo, tenis. CSM are însă și secții de yachting, șah, scrabble&go, moto, dans sportiv și caiac-canoe 

Citește și:

EXCLUSIV Vlad Enăchescu, șef pe handbal la CSM București? 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
104722360812265
Vero Evelyn  •  20 Iunie 2019, 10:56

Degeaba visez la ceva nerealizabil,daca nu poti crea conditii necesare.CSM s-a autointitulat cea mai puternica echipa de handbal din lume,visind sa castige si CL,dar realitatea a demonstrat ca visele inseala. Au incheiat anul precedent cu sacul gol,atat la realizari cat si la buget.Visati domnilor ceva realizabil si posibil...mai bine in esalonul secund cu realizari decat cu capul in nori ca cersetori.Sa nu strangeti crema Europei ca nu puteti plati realizarile lor.Mai bine o echipa autohtona care joaca cu suflet si din inima,decat o adunatura selecta,care joaca doar pentru bani...nu platesti,sa nu astepti rezultate...

ceaiuri
ceaiuri  •  19 Iunie 2019, 18:20

cel mai nedorit lucru e sa se renunta la echipa(sau pot ramane jucat cu contracte mai mici sa joace)sau sa diminueze toate contractele cu 30% f greu de pus in practica....cum psd-ul termina banii de la buget in luna septembrie(cand incepe campionatul)echipa o sa fie una formata numai din romance

1551245158528891
Adrian Pecineagu  •  18 Iunie 2019, 20:51

Vine noul manager, cu idei , cu o noua viziune, ca de a muncit la o multinationala , sef mare fiind ,la care a rezistat cu brio , multinationala care ,vorba vine s-a cam dus in cap rau,iar multi oameni si-au pierdut jobul din cauza unor asemenea vizionari. Nu este departe ziua in care Gradinescu o sa fie one man show in deschidere la meciurile de handbal, iar Baleanu va obtine declaratii in exclusivitate,..................

Vezi toate comentariile (12)
Comentează