SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA CUPELOR / HC KOLUBARA-STEAUA 24-20 (SCOR GENERAL 50-51)

Steaua Magică îşi află astăzi adversara din semifinalele Cupei Cupelor

Predrag Vujadinovici, Vujadinovici, Steaua MFA
Predrag Vujadinovici, Vujadinovici, Steaua MFA

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2010 00:00

De 4 ani Steaua nu a mai ajuns în semifinale. În 2006, a cîştigat Challenge Cup, al patrulea trofeu european ca valoare. Vicecampioana României s-a calificat dramatic în semifinalele Cupei Cupelor, iar astăzi îşi va afla adversara din careul de aşi

Nimic nu prevestea finalul de la Lazarevac. După ce învinsese în meciul tur, de la Chiajna, cu 31-26, Steaua a apărat cu dinţii diferenţa de cinci goluri în Serbia. HC Kolubara conducea doar cu 11-10 la pauză şi tot un gol avea şi în minutul 56: 21-20!

Ultimele patru minute au fost însă de coşmar pentru stelişti. Şi-au pierdut capul şi concentrarea şi gazdele s-au desprins la 24-20. Un singur gol îi mai despărţea pe sîrbi de semifinale. Reduta Stelei a rezistat însă miraculos în ultimele 10 secunde. Kolubara a atacat cu doi oameni mai mult pe teren, Novanc şi Stavrositu fiind eliminaţi, dar nu a reuşit să marcheze. Steliştii au putut astfel să încingă hora şi să sărbătorească accederea în careul de aşi al Cupei Cupelor.

Azi îşi află adversara
Steaua Bucureşti va şti azi care va fi echipa pe care o va întîlni în semifinalele Cupei Cupelor, tragerea la sorţi avînd loc de la ora 12:00, la sediul Federaţiei Europene de Handbal, de la Viena. În competiţie au mai rămas echipe foarte puternice, două din Spania, Reyno de Navarra San Antonio şi Fraikin Granollers, şi una din Germania, Vfl Gummersbach.

"În această fază a competiţiei nu mai poţi avea preferinţe. Steaua va pleca acum cu şansa a doua, dar ne vom agăţa de ea. Ar fi senzaţional să ajungem să jucăm finala", a declarat Ionuţ Georgescu.

ADVERSARI
Reyno de Navarra San Antonio
Reyno de Navarra San Antonio e echipa la care secund este românul Alexandru Buligan. Situaţi pe locul 6 în campionatul Spaniei, în Cupa Cupelor ibericii nu au înregistrat nici o înfrîngere în şase jocuri! Portland San Antonio, cum se numea pînă anul trecut formaţia, a cîştigat Liga Campionilor în 2001 şi a ajuns pînă în finală, în aceeaşi competiţie, în 2003 şi 2006. Şi Cupa Cupelor a fost în vitrina din Pamplona în 2000 şi 2004! Vedetele echipei: croatul Dominikovici, sîrbii Nikcevici, Nikolici şi polonezul Jurkiewicz.

Fraikin Granollers
Fraikin Granollers e pe locul 8 în Spania, la jumătatea clasamentului, şi ar părea, la prima vedere, cel mai accesibil adversar. Cele mai bune rezultate ale celor de la Granollers în Europa au fost înregistrate în Cupa EHF, trofeu cîştigat în 1995 şi 1996. Vedetele echipei: sîrbul Cutura, suedezii Apelgren, Grundsten şi Olander, muntenegreanul Svitlica.

VfL Gummersbach
VfL Gummersbach e pe locul 6 în Bundesliga şi, ca şi Reyno Navarra, este neînvinsă în Cupa Cupelor. Gummersbach a cîştigat sezonul trecut Cupa EHF şi e văzută de specialişti ca fiind principala favorită la cîştigarea Cupei Cupelor. Vedetele echipei: croaţii Zrnici şi Vukovici, austriacul Szilagyi, islandezul Gunnarsson şi francezul Krantz.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  06 Aprilie 2010, 12:10

Steaua va juca cu Bm Granollers

Vezi toate comentariile (1)
Comentează