SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE MASCULIN

VIDEO SUEDIA - SPANIA. Campioana europeană la handbal masculin, decisă de un 7 metri obținut în ultima secundă! Imaginile bucuriei

Suedia a învins-o pe Spania în finala Campionatului European de handbal masculin, scor 27-26, cu un gol marcat de la 7 metri, în ultima secundă. Nordicii au cucerit al 5-lea titlul continental, cea mai titrată reprezentativă.
Suedia a învins-o pe Spania în finala Campionatului European de handbal masculin, scor 27-26, cu un gol marcat de la 7 metri, în ultima secundă. Nordicii au cucerit al 5-lea titlul continental, cea mai titrată reprezentativă.

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 ianuarie 2022 21:24 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2022 21:42

Suedia a învins-o pe Spania în finala Campionatului European de handbal masculin, scor 27-26, cu un gol marcat de la 7 metri, în ultima secundă! Nordicii au cucerit al 5-lea titlul continental, cea mai titrată reprezentativă din istorie.

Suedia a așteptat 20 de ani să cucerească un nou trofeu european. Finala cu Spania a fost pe muchie de cuțit. Cele două s-au succedat la conducere, dar niciuna nu a reușit să se desprindă la mai mult de două goluri. „Furia Roja” a condus la pauză, 13-12, dar în partea secundă s-a lovit de un Andreas Palicka aflat în mare formă.

11 paradea avut portarul Andreas Palicka. A fost desemnat cel mai bun handbalist al finalei

Suedia, noua campioană europeană la handbal masculin

Secvențele de final au fost dramatice. La ultima fază a meciului, nordicii au obținut o aruncare de la 7 metri. Experimentatul Niclas Ekberg (33 de ani) și-a asumat executarea fazei fixe, a aruncat perfect, tare, aproape de vinclu, și a adus al 5-lea titlu european în vitrina Suediei. E cea mai titrată națională din istoria competiției continentale!

Medaliile de bronz au fost cucerite de handbaliștii din Danemarca. După 60 de minute, nordicii au fost la egalitate cu Franța, scor 29-29. S-au desprins în prelungiri, victorie generală 35-32.

Citește și alte știri din handbal:

România și-a aflat adversara la barajul pentru Mondial

„Vrem condiții egale” » Rapid se consideră dezavantajată de protocolul împotriva Covid-19

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10206074284601566
Sabin Burea  •  31 Ianuarie 2022, 06:52

Sălendid meci! Si cand te gandesti ca noi, romanii, am fost candva de patru ori campioni mondiali, ca i-am dat lumii pe Gatu, Gruia, Birtalan, Stanga, Otelea, Voina si pe multi altii... Suntem departe de a fi departe !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează