SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2018

VIDEO Surpriză imensă la Brest » Norvegia, marea favorită a competiției, a cedat cu Germania, într-o pată neagră a istoriei naționalei

FOTO: Marius Ionescu +7   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 01 decembrie 2018 17:58

Norvegia a cedat în fața Germaniei, scor 32-33, în primul meci de la Campionatul European de handbal feminin din Franța. Campioana Europei a primit 33 de goluri în meci, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată la un European.

  • Norvegia și Germania fac parte din Grupa D, alături de România și Cehia. 
  • România debutează astăzi, de la 19:00, împotriva Cehiei. Partida e liveTEXT AICI.

După Franţa, campioana lumii, şi Norvegia, campioana continentală, a început cu o înfrângere Euro 2018. Septupla campioană a Europei a fost învinsă la Brest de Germania, în urma unui meci uluitor făcut de nemţoaice. Deşi a condus în mai multe rânduri la trei goluri diferenţă, Norvegia nu a putut să se desprindă decisiv, nemţoaicele revenind de fiecare dată. Mai mult, pe finalul partidei, nordicele au fost cele care au alergat în spatele adversarelor.

Joc foarte bun pe extreme făcut de nemţoaice, dar şi cu linia de 9 metri, cu mult peste cea a adversarelor. Fără Nora Mork şi Kurtovic, Norvegia a suferit crunt pe interul dreapta. Pivoţii Germaniei au făcut şi ei un joc senzaţional prin Julia Behnke şi Meike Schmelzer.

Româncele au asistat din tribună, la Brest Arena, la finalul extrem de încins. Germania a condus cu 29-27 şi 30-29, dar campioanele continentale au revenit miraculos. Silje Solberg a parat două aruncări de la 7 metri, iar Heidi Loke, la 36 de ani, a arătat că nu are rival pe postul său între norvegience.

*Bucuria nemțoaicelor de la finalul meciului cu Norvegia

Emily Bolk a fost omul finalului de meci, marcând de două ori, golul victoriei cu 23 de secunde înainte de final. Norvegia a plecat în atac, a scos portarul, dar degeaba. Germania a reuşit un rezultat uriaş, care complică groaznic lucrurile în grupa României. Ce meciuri ne aşteaptă cu Germania, pe 3 decembrie, şi mai apoi cu Norvegia, pe 5 decembrie!

Norvegia 32
Oftedal 7, Loke 5, Arntzen 4, Sulland 3, Aune 3, Reistad 2, Kristiansen 2, Waade 2, Brattset 1, Sanna Solberg 1, Tomac 1, Jacobsen 1
Germania 33
Bolk 5, Grossmann 5, Stolle 4, Behnke 4, Smits 4, Geschke 3, Berger 2, M. Schmelzer 2, Zapf 1, Weigel 1, F. Muller 1, L. Schulze 1

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
redbuldog
redbuldog  •  01 Decembrie 2018, 19:58
Postat de alb_rosu_in_vn pe 01 Decembrie 2018, 18:44

Avem o grupa grea. Si Cehia si Germania, echipele pe care credeam ca o sa la batem usor, sunt in forma mare. Va fi greu. Cred ca nu trebuie sa ne facem sperante prea mari.

Intradevar aproape cea mai grea grupa posibila...!Dar orice e posibil,inclusiv ca Cehia sa le incurce pe nemtoaice sau nordice,noi cu 5 puncte ne calificam 100%

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  01 Decembrie 2018, 18:44

Avem o grupa grea. Si Cehia si Germania, echipele pe care credeam ca o sa la batem usor, sunt in forma mare. Va fi greu. Cred ca nu trebuie sa ne facem sperante prea mari.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează