SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2020 HANDBAL

Tatăl ei a jucat cu Dobrin în echipă. Mama ei a jucat în ”naționala” tricoloră. Și ea a debutat pentru România la 32 de ani!

Articol de - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 23:01 / Actualizat sambata, 05 decembrie 2020 02:03

Alexandra Iovănescu-Subțirică a povestit ce sfaturi primește de la mama sa și cum a trăit debutul la un Campionat European

Alexandra Subțirică Iovănescu a debutat joi seara la un turneu final, la 32 de ani. Handbalista de la Gloria Buzău este fiica fostului mare pivot al României, Simona Iovănescu Alexandra a jucat 10 minute în partida cu Germania. A avut două mingi pe pivot și le-a fructificat pe ambele. 

A arătat că nu degeaba provine dintr-o familie de mari sportivi. Mama sa, Simona Iovănescu, a jucat la cel mai înalt nivel la Oltchim Rm. Vâlcea și la naționala României. Tatăl său este regretatul Bebe Iovănescu, fostul fotbalist de la FC Argeș și Farul Constanța. Sevastian Bebe Iovănescu a făcut parte din marea echipă a Argeşului care a cucerit titlul în 1979, al doilea din istoria grupării piteştene. Titular în linia mediană a grupării din Trivale, Iovănescu a făcut parte dintr-o echipă fără pereche alături de Cristian, Speriatu, Cârstea, Telu Stancu, Zamfir, Moiceanu, Doru Nicolae, Radu II, Toma, Ignat, dar mai ales Nicolae Dobrin.

"Am primit sfaturi de la mama înaintea acestui turneu final. Este oarecum o presiune pe mine, cu familia pe care o am, mai ales mama, care a jucat la un nivel foarte înalt. Mi-a zis să arăt ce știu, să nu fac nimic în plus și să-mi gestionez emoțiile, să ajut cât mai mult echipa. Mama este un critic, este mai critică decât ar trebui, dar asta m-a făcut să ajung unde sunt astăzi", a declarat Alexandra după disputa cu Germania. Recunoaște că nu mai spera să ajungă la un Campionat European. "Nu credeam că mai pot ajunge la un turneu final, dar este o bucurie enormă. Sper să nu dezamăgesc și să dovedesc că locul meu este aici", a mai spus Alexandra. z

"Cu Polonia este un meci decisiv. Trebuie să ne concentrăm mult mai mult, să luptăm pentru fiecare minge și să avem parte și de puțin noroc. Asta cred eu că ne-a lipsit și în meciul cu Germania" 
Alexandra Iovănescu Subțirică, pivot România

Programul grupei D:

  • 3 decembrie » România - Germania 19-22 
  • 3 decembrie » Norvegia - Polonia 35-22
  • 5 decembrie, ora 17:00 » Polonia - România 
  • 5 decembrie, ora 19:15 » Germania - Norvegia 
  • 7 decembrie, ora 19:15 » Germania - Polonia 
  • 7 decembrie, ora 21:30 » România - Norvegia

Clsament Grupa D:

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Norvegia135-222
2. Germania122-192
3. România119-220
4. Polonia122-350

Citește și alte știri de la Campionatul European de handbal feminin: 

De ce a pierdut România meciul cu Germania? Selecționerul Bogdan Burcea are răspunsul: „13 am numărat”

UPDATE Primul meci amânat la Europeanul de handbal » Încă o jucătoare pozitivă: noi teste programate mâine

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează