HANDBAL  ·  ROMÂNIA

Tomas Ryde despre persoana care consideră că l-a sabotat: „Vrea să îşi recapete puterea şi influenţa asupra naţionalei” » Ce mesaj le-a dat jucătoarelor

Sambata, 11 Ianuarie

Suedezul Tomas Ryde (59 de ani), fostul antrenor al echipei naționale de handbal a României, a criticat dur situația de la Federația Română de Handbal. 

Mai mult, Ryde s-a arătat și de modul în care i-a fost analizată prestația de la Campionatul Mondial de Handbal, pe care România l-a terminat pe locul 12. 

„Am venit cu Raportul de la Campionatul Mondial, pe care l-am dat tuturor antrenorilor şi conducătorilor federaţiei. Am întrebat daca l-au citit, nu au făcut-o. Aşadar, Cristina Vărzaru (n.a. secretarul general al FRH) a trebuit să citească rezumatul de trei pagini. Textul a descris puţin ce s-a întamplat la Campionatul Mondial, schimbările din componenţa echipei şi cum am crezut că vom merge mai departe cu echipa naţională.

Înainte de a discuta despre viitor, criticile au început să se înteţească. Bogdan Burcea (n.r. antrenor la SCM Craiova) a susţinut că am jucat defensiv în mai multe meciuri. Apoi, a început să mă critice Tadici. Că nu vorbesc şi limba română, că am fost prea liniştit...

A urmat o expunere de şapte minute, că sunt suedez şi că am pierdut cu Suedia, s-a spus că i-am oferit un loc în turneul preolimpic. Apoi, Bogdan Burcea a ridicat mâna şi a sugerat că România trebuie să schimbe antrenorul. A propus un vot, în care 11 dintre antrenori trebuiau să-şi exprime opţiunile. Şapte persoane au votat ca eu să plec.

Am fost condamnat, dar nu am spus nimic. Le-am transmis doar «Noroc în viitor, ştiţi ce responsabilitate aveţi. Asiguraţi-vă că bateţi Muntenegru!». Am zâmbit, am dat mana cu preşedintele Dedu, am părăsit încaperea şi am plecat cu un Uber la aeroport.

La scurt timp după întâlnire, în mass-media din Romania a apărut informaţia despre plecarea mea, un titlu a sugerat că eu as fi spus: «Nu veţi învinge Muntenegru!» Mai târziu, le-am scris jucatoarelor pe WhatsApp şi SMS şi le-am explicat că nu a fost adevărat şi că le doresc mult noroc. 

Tadici are contacte bune în presă şi cu ajutorul ei vrea să îşi recapete puterea şi influenţa asupra echipei naţionale. E vorba de politică. În Romania, handbalul si politicul sunt doua lucruri foarte bine împletite”, a declarat Ryde pentru handbollskanalen.se, citat de Libertatea.

Citește și:Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Libertatea

Comentarii (9)

Adrian Popescu  •  12 Ianuarie 2020, 18:44

”Dacă este nevoie pot fi consilier”dixit domnul Ursescu că ar fi spus Tadici în ședința FRH. Dacă și liderul taberei pro Tadici își asumă testul opiniei publice cu un tupeu nemăsurat la ce să ne mai așteptăm

popicoo  •  12 Ianuarie 2020, 08:15

Inca un strain *** si spune verde in fata care ne sunt bubele! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zagna  •  11 Ianuarie 2020, 23:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:00 Tenis, WTA

Turneul din Adelaide

Digi 2
14:00 Fotbal, La Liga

Levante - Alaves

Digi 1, Look Plus
14:30 Fotbal, Premier League

Watford - Tottenham

Eurosport
16:00 Fotbal, Serie A

Lazio - Sampdoria

Digi 3, Look Sport
16:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Borussia Dortmund

Digi 2, Look Sport 2
17:00 Fotbal, La Liga

Real Madrid - Sevilla

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
17:00 Fotbal, Premier League

Man. City - Crystal Palace

Eurosport
19:00 Fotbal, Serie A

Sassuolo - Torino

Digi 3, Look Sport 2
19:00 Baschet M

U-BT Cluj-Napoca - Steaua

Digi 4, Look Sport
19:00 Fotbal, Turcia

Gaziantep – Fenerbahce

Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga

Leipzig - Union Berlin

Bundesliga
19:30 Fotbal, Premier League

Newcastle - Chelsea

Eurosport
21:45 Fotbal, Serie A

Napoli - Fiorentina

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, La Liga

Eibar - Atletico Madrid

Digi 4, Look Sport
Program TV complet

Liga 1