SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!

Alexandrina Barbosa FOTO Cristi Preda
Alexandrina Barbosa FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 31 mai 2020 18:05

Care sunt cele mai importante mutări în campionatul feminin în acest sezon? 19 jucătoare străine noi ajung în România din sezonul viitor. Cele mai multe la Baia Mare, 5!

Campionatul din România atrage an de an nume importante din handbalul european și mondial. Pe locul 3 în clasamentul Federației Europene de Handbal (EHF), în urma rezultatelor din cupele europene, România este devansată doar de Ungaria și Rusia, dar e în fața unor forțe precum Franța, Danemarca sau Norvegia.

Străine de valoare

Din sezonul următor, România va avea 16 echipe în prima ligă. Cluburile au început de mult să facă primele transferuri pentru a avea loturi cât mai competitive. În momentul de față, în Liga Florilor vor veni 19 jucătoare străine noi, care nu au activat în România în sezonul trecut. Dintre acestea însă, sunt patru ce au mai jucat în prima ligă din România în cariera lor, iar acum doar se întorc. Cu siguranță că până la startul campionatului, preconizat la finalul lunii august, mai pot apărea alte transferuri-surpriză. 

Care sunt însă, în momentul de față, cele mai spectaculoase mutări în Liga Florilor? Care echipe au reușit cu adevărat să se întărească prin aducerea acestor handbaliste?

Gazeta a realizat un top 10 transferuri făcute de formațiile din România în acest sezon. E un top în care s-a ținut cont de numele jucătoarelor, de palmaresul lor, dar mai ales de ultimele evoluții, de forma de moment. Prin transferurile făcute, primele trei echipe, Vâlcea, CSM București și Minaur, au luat fața și în acest top.

Locul 1 - Alexandrina Barbosa (CSM București)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Alexandrina Barbosa

La 34 de ani, Alexandrina Cabral Barbosa revine pentru a treia oară în România. A mai jucat la Rulmentul Brașov (2008-2010) și Oltchim (2012-2013). Deși în 2019 a devenit mamă, Sandy s-a întors la fel de puternică pe teren. A făcut un campionat mondial formidabil cu naționala Spaniei și a cucerit medalia de argint. Jucătoarea născută în Portugalia a fost desemnată cel mai bun inter stânga de la Mondialul japonez. Barbosa va trebui să joace la CSM București pe postul de centru sau de inter dreapta, pentru că postul de inter stânga este ocupat de Cristina Neagu. A adunat aproape 100 de selecții în naționala iberică și 400 de goluri.

Locul 2  - Evgenija Minevskaja (SCM Rm. Vâlcea)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Evgenija Minevskaja

Nemțoaica de 27 de ani e născută la Minsk (Belarus), ca și părinții săi, foști internaționali ai Uniunii Sovietice. Tatăl ei e fost campion olimpic cu URSS, iar mama ei e dublă campioană mondială. Evgenija a crescut însă în Germania și a ajuns să joace în Mannschaft. Evoluează pe postul de inter stânga și a jucat în ultimul sezon la Brest (Franța). În cariera sa a mai trecut pe la cele mai importante cluburi din Germania: Thuringer, TuS Metzingen și Leipzig. A fost golgeterul Bundesligii, fiind însă o specialistă a fazei de apărare, dar și la aruncările de la 7 metri.

Locul 3 - Eliza Buceschi (Minaur Baia Mare)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Eliza Buceschi FOTO Dan Potor

Centrul naționalei României se întoarce acasă, acolo unde s-a format ca handbalistă, după o pauză de 5 ani. Medaliată cu bronz la Mondialul din 2015, Eliza a fost implicată în scandalul "Corona", aflându-se între jucătoarele care au făcut terapie cu laser intravenos. La 26 de ani, Eliza poate aduce însă un mare plus Minaurului, echipă cu care a câștigat titlul național în 2014. A mai trecut în carieră pe la Thuringer, Midtjylland și Dunărea Brăila. În 2015 a primit premiul pentru cea mai valoroasă tânără jucătoare în Liga Campionilor.

Locul 4 - Maren Aardahl (SCM Rm. Vâlcea)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Maren Aardahl

SCM Rm. Vâlcea a transferat-o din Germania pe Maren Nyland Aardahl, un pivot norvegian de mare forță. La 26 de ani, Maren nu a jucat pentru naționala Norvegiei, neavând loc de Heidi Loke (37 de ani), de Marit Frafjord (34 de ani) sau de Kari Brattset (29 de ani). E însă jucătoare de bază în echipa de handbal pe plajă a nordicelor, cu care a câștigat titlul european în 2017. "Sunt nerăbdătoare să mă alătur în această vară echipei SCM Rm. Vâlcea. Cred că am luat cea mai potrivită decizie. Vâlcea este următorul pas în cariera mea!", a declarat Maren.

Locul 5 - Siraba Dembele Pavlovic (CSM București)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Siraba Dembele

Campioană mondială și europeană cu naționala Franței, medaliată cu argint la JO 2016, Siraba este cea mai titrată handbalistă care va juca în România în sezonul viitor. Ajunsă însă la 33 de ani, extrema stânga nu a mai jucat handbal de un an și jumătate. În acest timp, în noiembrie 2019, ea a devenit mamă de gemeni. În cariera sa a jucat la Mergnac, Toulon, Vardar Skopje și Rostov Don. Cea mai bună extremă stânga din campionatul Franței în 2008, 2009, 2010, 2011, 2012.

Locul 6 - Cristina Laslo (Minaur Baia Mare)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Cristina Laslo FOTO Dan Potor

La 24 de ani, Cristina Laslo a avut o creștere evidentă în ultimul timp. A picat însă, asemenea celorlalte jucătoare de la Corona Brașov, în scandalul legat de dopaj. Campioană mondială de junioare, Cristina e o mare promisiune a echipei naționale, mai ales că poate juca oriunde la linia de 9 metri. O handbalistă creativă, a jucat două sezoane la Buducnost.

Locul 7 - Filippa Idehn (Minaur Baia Mare)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Filippa Idehn

Portarul naționalei Suediei, Idehn (29 de ani) are o mare experiență competițională. A jucat la echipe importante din Danemarca și Franța. Medaliată cu bronz la Euro 2014, Filippa are 121 de selecții în reprezentativa scandinavă și a câștigat de două ori campionatul în Suedia și o dată în Danemarca.

Locul 8 - Almudena Rodriguez (Gloria Bistrița)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Almudena Rodriguez

Vicecampioană mondială anul trecut cu echipa Spaniei, Almudena se întoarce la Bistrița după un an de pauză, timp în care a evoluat în Germania, la Thuringer. Interul dreapta de 26 de ani a mai jucat la Gloria între 2017 și 2019.

Locul 9 - Aleksandra Zych (Măgura Cisnădie)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Aleksandra Zych

Componentă a naționalei Poloniei, Aleksandra Zych (26 de ani) vine prima dată în România. A jucat până acum la Gdynia, la Metz și ultima dată la Borussia Dortmund. Interul dreapta are 63 de selecții în naționala țării sale, cu care a terminat pe locul 4 la Mondialul din 2015.

Locul 10 - Bobana Klikovac (Gloria Buzău)

Top 10 transferuri în Liga Florilor » Va fi o luptă la titlu în 3 în noul sezon!
Bobana Klikovac

Pivotul adus de la SCM Craiova a fost convocat și în naționala Muntenegrului după evoluțiile bune în Bănie. Klikovac (24 de ani) a cucerit Cupa EHF cu Craiova în 2018, iar în sezonul 2018-2019 a ajuns la Ferencvaros. În Ungaria a mai jucat la Drebrecen și Szekesfehervar.

Noutăți din 13 echipe naționale

19 jucătoare străine noi vor evolua în sezonul viitor în Liga Florilor. Demn de remarcat că toate cele 19 handbaliste au bifat prezențe în echipele reprezentative ale țărilor lor. Vor fi jucătoare din naționale puternice precum Franța, Rusia, Germania, Serbia, dar și prima japoneză din Liga Florilor! Iată lotul celor 19 "noutăți": Evgenija Minevskaia, Maaren Aardahl (SCM Rm. Vâlcea), Siraba Dembele, Alexandrina Barbosa (CSM București), Filippa Idehn, Mikaela Massing, Jovana Kovacevici, Jelena Lavko, Asuka Fujita (Minaur Baia Mare), Andjela Janjusevici (Gloria Buzău), Maria Kanaval, Jovana Szadovska, Sanja Premovici (Dunărea Brăila), Almudena Rodriguez, Natalia Savchyn (Gloria Bistrița), Ekaterina Matlașova (SCM Craiova), Aleksandra Zych, Elena Georgijevska (Măgura Cisnădie), Julie Foggea (Rapid).

11 jucătoare străineau plecat din campionatul României: Lekici, Grbici, Torstensson, Da Silva, Blazek, Khouildi, Razum, Krnici, Havronina, Smbatian, Jlezi

Citește și alte știri din handbal:

Pero Milosevici lasă Poli Timișoara după 6 ani! Muntenegreanul preia HC Buzău

Baia Mare intră în lupta la titlu în handbalul feminin!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ceaiuri
ceaiuri  •  01 Iunie 2020, 21:10

irelevant..o jucatoare tb sa faca si faza de aparare...tb sa lupte pt un loc in echipa...sa se integreze smd

360050611181014
Vali Iliu  •  01 Iunie 2020, 10:36

Am verificat, Eliza e și cea mai valoroasă și cea mai frumoasă de pe pagina asta. Puteți face apel în 30 de zile (se va respinge).

clarvazatorul
clarvazatorul  •  31 Mai 2020, 21:48
Postat de fan_handbal pe 31 Mai 2020, 21:02

Cred că cel care a realizat articolul nu are nicio treabă cu handbalul. Linn Blohm să nu prindă top 10 ținând cont că a fost cel mai bun pivot de la ultimul CM și declarată sportiva nr. 1 a Suediei în 2019, sau să o pui pe Maren Aardahl care nu are nicio treabă cu handbalul pe locul 4 (nici nu prinde naționala Norvegiei, ea fiind mai mult jucătoare de handbal pe plajă). Și Mikaela Massing de la Baia Mare este mult mai bună decât Minevskaja.

Massing e o jucatoare cu anumite limite, Minevskaja inca marcheaza destul la nivel de Liga si a fost cea mai buna jucatoare din Bundesliga in unii ani (cred ca si cea mai buna marcatoare). Dar da, pivotul Valcei are poate potential, sa o vedem. Insa nu si nume. Ideea e ca Blohm nu a semnat sigur. Cum sa o pui pe Dembele pe locul ala? :)) Dembele daca era in activitate, era poate si peste Barbosa. Cea mai buna extrema a lumii din ultimii 6-7 ani, ceva de genul..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează